• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
  • Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

Gość > 26-07-2007, 22:39

ooo! Ja to bym chciala do Chicago Znam tam juz sporo osob

Moj szczon rodzine tam ma i sam tam bedzie, ale to byloby zbyt piekne zeby bylo prawdziwe

P.S Staram sie znalezc watek pytan do rodzin w czasie rozmowy telefonicznej.

Przejrzalam 5 stron z wyszukiwarki i nie ma nic.

Czy ktos moze pamieta, lub moglby mi podac link do tego tematu??

Bardzo bylabym zobowiazana.

Gość > 27-07-2007, 9:23

Na pewno pytania sa w moim wlasnym temacie "ratunku! pierwsza rozmowa!"

Gość > 27-07-2007, 15:17

Dziekuje Emi ;-)

Te pytanka juz wczesniej zerżnęłam

Myslalam ze znajde jeszcze jakies wskazowki ;-)

Poki co napisalam swoje

tweety > 14-08-2007, 14:08

Witajcie

W końcu powróciłam na to forum po 4 latach nieobecno?ci tutaj! Mniej więcej tyle lat temu chciałam wyjechać jako aupair do UK. Niestety tak się moje losy potoczyły, że nie wyjechałam. Ale poznaję tu na forum parę osób: Dzanię i Fenkę Cze?ć Dziewczyny (nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie )

Wyjeżdżam jako niania do UK we wtorek, 21.08. Zupełnym przypadkiem dostałam pracę. Będ?c na wakacjach w UK, poszłam do agencji pracy i spytałam czy czego? nie maj? dla mnie. Nie szukałam pracy, po prostu poszłam ze znajomymi, którzy szli tam na rozmowe. Okazało się, że jest dla mnie co?. Jeszcze tego samego dnia byłam na rozmowie z moj? już przyszł? pracodawczyni?. Fajnie było Tydzień zastanawiałam się czy wzi?ć t? pracę. Ale jednak tych "za" było więcej niż "przeciw". Tak więc, po 5 latach w końcu realizuję swoje marzenia

Co? ogólnego o mnie:

-mam 25 lat (w październiku dokładnie)

-wła?nie rzuciłam pracę tu w państwowej szkole, gdzie byłam nauczycielk? angielskiego, by wyjechać jako niania do UK 8O (czemu dziwi? się moi znajomi, mówi?c: "z magistrem z filologii jedziesz niańczyć dzieci? nie jest Ci wstyd? no wiesz? przecież to poniżaj?ce" ale ja nie dbam o to niech sobie mówi? co chc?

-zostawiam tu chłopaka, z którym jestem już prawie 6 lat, by w końcu spełnić swoje marzenia

-czasem zastanawiam się, czy nie jestem egoistk? my?l?c o sobie, ale zaraz później dochodzi do mnie, że wolę spełnić swoje marzenia, niż za 20 lat obudzić się i pomy?leć: "a mogłam jechać do UK gdy miałam tak? ?wietn? okazję"

-uwielbiam ?miać się, czytać ksi?żki, chodzić na spacery

-nie lubię smutnych, ponurych, pesymistycznych ludzi, którzy tylko narzekaj?

-lubię wiosnę i jesień

-czekolada i zupa pomidorowa z makaronem to moi przyjaciele

:lol:

idril > 14-08-2007, 22:28

nie rozumiem stwierdzenia 'ze to takie ponizajace' - realzacja marzen jest ponizajaca? wiem ze chodzi tutaj ze jako osoba wyksztalcona jedziesz dzieci pilnowac ale chyba to kazdy sam powinnien wybierac swoje marzenia, a innym nic do tego.

zadziwia mnie takie podejscie 8O 8O 8O

ja marzylam o byc au pair od kad mialm 14-15 lat

teraz mam 18 i w koncu je spelnialam

osiagnelam to tlyko dzieki sobie i jestem z tego dumna.

tego tez Ci zycze!

tweety > 14-08-2007, 23:09

Idrill, dzięki A Ty gdzie jedziesz? A może już gdzie? jeste??

idril > 14-08-2007, 23:12

jestem w Gusum, kolo Norrköping w Szwecji

do 15 wrzesnia, tylko :?

tweety > 15-08-2007, 0:15

Widzę, że co? smutna z tego powodu jeste?? Pewnie chciałaby? tam zostać jeszcze? Nie wiem jak Ci tam jest, bo nie przeczytałam jeszcze wszystkich postów i tematów na forum, więc przepraszam od razu je?li palnę jak?? głupotę lub zadam ?mieszne pytanie :oops:

Ja, siedz?c tu na tym forum, nie mogę się doczekać już przyszłego wtorku, kiedy pojadę do UK. Miałam już okazję poznać mamę i dzieci (3 dzieci, 2 chłopców w wieku 5 i 7, i dziewczynka 14 miesięczna). Póki co rodzinka wydawała mi się fajna. Ojca jeszcze nie poznałam, bo w pracy był. Dom mieli duży, a wła?nie przeprowadzaj? się do jeszcze większego 8O . Zobaczymy na miejscu jak to będzie.

idril > 15-08-2007, 22:16

no nie za bardzo mi sie chce wracac do Polski... a palnieciem glupoty to sie nie przejmuj, mi tez sie bardzo czesto (oj bardzo) to zdarza...

ja mam tez trojke na glowie i tez dwoch chlopcow i dziewczynka. z tym ze u mnie to inaczej wiekowo wyglada - chlopcy 21miesiecy a dziewczynka 4,5lat

Klarasek > 02-09-2007, 14:17

A ja jestem Klara narazie jestem w Bonn i opiekuje sie 3 letnim chlopcem i 2 letnia dziewczynka.W sumie mialam tu zostac rok ale po rozmowie z pewna osoba z tego forum :wink: postanowilam wrocic na studia!

Ale zeby nie bylo.To nie koniec mojej au pairskiej kariery.Za rok zamierzam znow na wakacje tym razem do Anglii, a po licencjacie do USA

A co do mnie.Studiuje pedagogike w Lublinie, lubie czytac, ogladac ckliwe romansidla, i oczywiscie podroze te male i duze
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia