• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

kosmetyki, papki i kleiki:P...czyli au pair radza...

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Off-topic czyli luźne rozmowy

• Mess

• kosmetyki, papki i kleiki:P...czyli au pair radza...

• kosmetyki, papki i kleiki:P...czyli au pair radza...
  • Re: kosmetyki, papki i kleiki:P...czyli au pair radza...

Vorissa > 12-03-2008, 19:56

ten Nivea Young to mialam juz... przez rok uzywalam, ale juz zmienilam ;>

Ninka Jones > 12-03-2008, 20:55

ja najpierw uzywalam zwyklego, ale odkad pojawil sie tylko ten z peelingiem to jestem mu wierna i bardzo z niego zadowolona

Vorissa > 12-03-2008, 21:13

hm, ja miałam najpierw z peelingiem, ale potem zmieniłam na zwykły i do tego osobno brzoskwiniowy peeling do twarzy

Grizzly > 14-03-2008, 0:27

Hm.. ja mialam duze problemy z tr?dzikiem, dermatolog mnie wyleczyl, niestety teraz zaczelo wracac, ale jakos sobie powoli radze.

Vorissa, jesli masz tr?dzik i robisz peeling to sie tylko pogarsza i roznosi po twarzy 8O

Zależy jaki masz ten tr?dzik, ja miałam 'tr?dzik różowaty' i na to polecam to co dostałam od dermtologa: tabletki tetralysal, żel clindacne, to też jest antybiotyk. Nie wysusza, a pomaga BARDZO.. do tego witaminy PP i B2.

Na taki hm.. duży tr?dzik, ropny, polecam isotrexin. Ale wszystko na recepte..

Więc rzedewszystkim polecam dermatologa.. tr?dzik to choroba, i to trzeba leczyć farmakologicznie (poważnie zabrzmiało : ) a nie kosmetykami ze sklepu- one s? dobre do utrzymywania zdrowej cery, nie leczenia..

Vorissa > 14-03-2008, 15:30

Grizzly, pani dermatolog mnie nie wyleczyła, a była/jest to najlepsza derm. w okolicy... teraz czekam na wizytę do takiej innej - nowej, też ponoć dobra, to wizyta w czerwcu dopiero :? chyba że sobie zapł?cę 100zł za wcze?niejszy termin, no ale ja poczekam...

a mówisz peeling jest zły na tr?dzik ? no to akurat, bo odstawiłam go jakis czas temu...

ogólnie to zauważyłam, że mycie wod? twarzy mi nie sprzyja i wysusza skórę... więc przestałam używać wody z kranu, ew. mineraln? niegaz. albo przegotowan?, a w ogóle to najlepiej jakim? tonikiem bezalkoholowym... i jest co raz lepiej.

a fajne nawilżenie twarzy jest z peelingu z płatków owsianych miodu i mleka... mmmm i tak ł?dnie pachnie jeszcze

Ninka Jones > 14-03-2008, 15:33

ja mam maseczke z miodem i mlekiem lubie jej zapach :lol:

asiafrugo > 14-03-2008, 15:46

Dobrze Nina, że chociaż to mleko Cie nie uczula

Grizzly > 14-03-2008, 18:31

Dobrze, że odstawiła?, już go nie używaj

Je?li już to peeling enzymatyczny, bez grudek.. one tylko rozdrapuj? wszystko i roznosz? po calej twarzy.

Do mycia twarzy polecam tonik garniera clean& soft, do suchej i wrażliwej cery, taki w różowej buteleczce, chusteczki garniera z serii czysta cera tez s? fajne, ale troche nieekonomiczne;/

albo własnie wode mineraln? niegazowan?.

Ogólnie wszystkim kosmetyki garniera polecam;>

Vorissa > 14-03-2008, 19:41

ja sobie tak nie mogę uzywać wszystkich kosmetyków, dużo składników uczula mi twarz i jest ogólnie beeee - wysyp krostek (juz nawet nie tr?dziku) na twarzy, wysuszona skóra, z wdodatku mogę zdjemować j? wtedy płatami z twarzy ;/

gdzie? czytałam - że twarzy w ogole nie powinno sie myć wod?, i np. nie używać toników alkoholowych - to strasznie wysusza twarz.

Yoanna > 14-03-2008, 19:44

a ja wam powiem ze te wszystkie specyfiki to nic dobrego. ot, co.

ja wiem, ja inna jestem :lol:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia