-
-
Re: HappyAuPair
lolka > 30-04-2011, 13:33
Generalnie to dostałam dwie, ale żadna nie skończyła się pozytywnie, jedni zdecydowali się na "pana opiekuna", a drudzy na pania przedszkolankę, która ma prawo jazdy od 6 lat....
No więc jak tacy ludzie zgłaszają się do agencji, to mogę od razu podziękować.
No pisałam, to w biurze powiedzieli mi że w tym roku jest strasznie duża konkurencja i niestety nic mi nie może obiecać, także nie ma co się nastawiać że na 100% znajdą rodzinkę niestety :/ -
alexandra085 > 30-04-2011, 19:06
[quote name="lolka"]No ja też nie :/ Złozyłam dokumenty w lutym, a chce wyjechac pod koniec maja.
Więc nie pozostało mi nic innego jak szukac na własną rękę, no i coś się ruszyło, ale nie chce zapeszać[/quote]
to fajnie...wyjazd teoretycznie tuz tuz...
ja pisalam do agencji wiec mi napisali ze moj termin jest taki ze ciezko cos znalezc(polowa lipca) i ze glownie sa oferty na czerwiec badz poczatek lipca... -
arsenalfan26 > 30-04-2011, 19:20
pomoże mi ktoś jak szukać rodziny przez internet? bo w sumie to jest ciężko, wszędzie sa jakieś opłaty za emaila, nie można się skontaktować w żaden sposób z rodzina.. -
małgośka_lll > 30-04-2011, 19:24
[quote name="alexandra085"]
to fajnie...wyjazd teoretycznie tuz tuz...
ja pisalam do agencji wiec mi napisali ze moj termin jest taki ze ciezko cos znalezc(polowa lipca) i ze glownie sa oferty na czerwiec badz poczatek lipca...[/quote]
aha...czyli ja powinam cos dostac bo wtedy chcialabym wyjechac! no ale jakos nic jeszcze nie dostalam... :? -
camille > 07-05-2011, 18:27
hej jestem kamila mam 20 lat, chcialabym sie czegos blizej dowiedziec o firmie happy au pair, czy to bezpiecza agencja?? -
arsenalfan26 > 10-05-2011, 8:58
[quote name="camille"]hej jestem kamila mam 20 lat, chcialabym sie czegos blizej dowiedziec o firmie happy au pair, czy to bezpiecza agencja??[/quote]
jeśli chodzi o bezpieczeństwo to słyszałam, że tak. ale nie polecam tej agencji ze względu na długość szukania rodziny...ja czekam już ponad 2 miesiące, niektóre dziewczyny czekają od lutego już. tzn też zalezy gdzie chcesz jechać. jesli chodzi o hiszpanię to nas prawdę długo się czeka, ale inne kraje to podobno spoko. -
au pair_ala > 10-05-2011, 9:29
Ja korzystałam z agencji 2 razy i jest ok. Co do długości oczekiwania to dziewczyny wszystko zależy od Was... Jeżeli masz doświadczenie (kursy itd) znasz język i Wasza aplikacje wygląda spoko to macie ogromną szanse aby wyjechać na wakacje ... ale jeżeli jesteś dziewczyną, która ma doświadczenie "od sąsiadki" to jest troszkę lipa bo konkurencja jest spora a rodzinki wolą dziewczyny, które znają język i mają fajne dokumenty....
Ja wyjechałam z tym biurem do Hiszpanii (ale byłam już au pair w UK) i nie miałam problemu ze znalezieniem rodzinki. -
alexandra085 > 10-05-2011, 17:51
a to ciekawa opinia 8O . bo mi powiedzieli od razu ze mam b. dobry profil a jakos rodzine mi przedstawili jedna i to po ponad poltora miesiaca oczekiwania. Wiec jaki moze byc powod u mnie?
Aha -i nie mam referencji "od sasiadki" bo bylam juz i au pair i niania. -
au pair_ala > 10-05-2011, 18:53
"a jestem bardzo ograniczona czasowo przez egzaminy ktore mam miec jeszcze 16 lipca. Jeden zjazd mam 2-3 lipca a nastepny 16-17. Mozliwe ze szkola da rade zrobic wszytsko 2-3(co wydaje mi sie niemozliwe) ale i tak wpisy itd-wiec musze ..."
Nie wiem ale chyba znamy odpowiedź dlaczego masz tylko jedną ofertę :wink: -
alexandra085 > 10-05-2011, 19:45
no tak i ja podkreslalam, ze u mnie to jest powod a nie moje kwalifikacje. Aha wlasnie zmienilam date na 4 lipca. Wiec teraz powinnam miec sporo chyba nie ?nie wiem..zrazilam sie do tego biura bo kolezanka chce jechac po 11 czerwca i nie ma NIC :/ tez zna jezyk, tez byla au pair w UK...