• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

British dream ^ ^

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• British dream ^ ^

• British dream ^ ^
  • Re: British dream ^ ^

idril > 25-08-2007, 16:49

oj resztki jedzenia wkurzaja mnie strasznie. nie znosze tego!

a moi jeszcze potrafia kilka dni trzymac mokre pranie w pralce, i czeka ono az ja chce zrobic swoje pranie i jestem zmuszona (bo chyba nie zwale tego na podloge obok) rozwieszac te ciuchy.

nie wiem ja bym juz w takich pozniej nie mogla chodzic bo one zaczynaja smierdziec jak dla mnie wilgocia. bleee

poza tym nie uzywaja plynu do plukania, tylko sam proszek!

8O 8O 8O

Ninka Jones > 25-08-2007, 19:14

moja hostka uzywala przez miesiac samego plynu, nie proszku lol xD

a jesli chodzi o zmywanie to zlew sie zapchal 2 razy, raz w tym tygodniu jakos

ja mam wrazenie ze moja hostka majac au pair mysli ze nic w domu nie musi robic, bo kiedy mam wolne to gora w zlewie rosnie, dzisiaj po wczorajszym jakies 40 minut mi zmywanie zajelo... z praniem tak samo jak u Ciebie Julka, a odkurzacza i szczotki do wyszorowania wanny nie dotknie jak ma wolne :?

a nie wspomne jaka sterte prasowania mialam po powrocie od Yoanny :evil:

asiafrugo > 25-08-2007, 20:05

no wlasnie u mnie np nie wyrzuca smieci przez weekend w ogole ze w niedziele wieczorem odkladaja smieci na bok bo sie w koszu nie mieszcza - to po co mi to wolne jak w poniedzialek mam podwojna robote? to nie jest wolne tylko przesuniecie roboty o dwa dni !! lenie smierdzace :lol: dobrze ze chociaz zmywaja na biezaco

Ninka Jones > 25-08-2007, 20:10

zmywanie jest najgorsze, bo potem siedze juz w dzien pracujacy godzine z rekami w zimnej wodzie pojde sobie chyba do jakiejs kosmetyczki po powrocie na kuracje parafinowa czy cos :?

idril > 25-08-2007, 22:23

u mnie ze smieciami to samo. i smieszy mnie to bardzo bo kosz taki co go wywozi smieciara maja od razu za drzwiami wyjsciowymi. nie trzeba nawet z domu wychodzic!

wiec ja na to patrzec nie moge i nawet jak mam wolne t wyrzucam te kilka woreczkowe jak nastawiaja do smietnika bo co to za filozofia, nierozumiem ich!

a teraz jest bardzo ciekawie z tym praniem. bo chcialm swoje zrobic pranie dzisiaj po poludniu i widze o ich sie juz skonczylo pranie (bylo 0 na liczniku ktory pokazuje ile czasu jeszcze bedzie trwac pranie) no to ja przekrecialam ustawiac temp. na zero - tak sie tutaj wylacza pralke i chce otworzyc ja zeby wyjac ich pranie -dywaniki do lazienki- i wsadzic swoje ciuchy. ja matrzec cos sie nie chca otorzyc te drzwiczki. przygladam sie a tak w srodku pralka ma 3/4 wody w srodku!

mysle no tak cholera sie spieprzyla i bedzie teraz na mnie!

hosci laskawie wrocili do domu (przed 19), to im mowie ze cos sie stalo z pralka i opisuje sytuacje a oni dobrze ze oni zagladna.

na razie nikt nie do tego nie kwapil.

zobaczymy ile dni bedzie stalo to pranie w wodzie w pralce.

asiafrugo > 26-08-2007, 0:05

z praniem problemu nie mam na szczescie - jak sie skonczy a jest weekend to oni ladnie wywieszaja na lince a ja im swoje dorzucam i pierzemy wszystkie razem takze nie musze czekac na swoj dzien :wink:

a co do tych smieci to musze dodac ze u nas ten duzy kosz tez zaraz obok domu jest wystarczy wyjsc kilka krokow - noo ale moze to duzo roboty... :roll:

ale AGATA teraz to masz fajnie - tydzien nie musisz byc wedkarzem - czyli nie musisz lowic resztek ze zlewu :lol:

black_rose1706 > 26-08-2007, 19:49

Kurde biedna NInka jestes z tym zmywaniem. Przypuszczam, ze zniszczylyu Ci sie rece bardzo. Parafina bedzie bardzo dobra, ale tez sama mozesz sobie moczyc rece w oliwie z oliwek cieplej) z sokiem z cytryny. Podziala bardzo dobrze na paznokcie ale na skore tez. I uzywaj rekawiczek. Wiem, ze ciezko na poczatku ale pozniej nie beda Ci przeszkadzac.

Co do mojej rodzinki to oni maja w kuchni 3 kosze bo duzo smieci produkuja, ale wynosza je. czasem ja wynioslam, ale nei daltego ze oni tego nie robia tylko dlatego, ze i tak nie mialam co robic. Za czysci to oni nie sa tzn. dom jest dla dzieci wiec dzieci moga isc wszedzie i robic co chca wiec panuja tu ciagly balagan, ale zeby jakimis brudasami byli to nie. A jesli chodzi o zmywanie to mnie hostka na smiechy opierniczyla bo ja ciagle gary zmywalam i mowi "Przestan zmywac te naczynia bo odkad przyjechalas to nie mam co wkladac do zmywarki". No ale to z przyzwyczzajenia. Nie lubie zmywac ale jak mam 2 talerze i 3 szklanki to nie jest to wiekie zmywanie. W domu nie musze robic nic oprocz pospatania po dzieciach zabawek i tego co jadly. Tylko, ze czasem sama z siebie odkurze bo nie bede czekac az pani sprzataczka przyjdzie i posprzata ( szlag mnie trafia jak widze pelno okruchow na podlodze bo tym jak dzieci jadly). Jak raz po kolacji (bylo ze 13 osob lacznie z dziecmi) zmylam wszystko i posprzatam w kuchni = ogarnelam co z grubsza to moja hostka na drugi dzien mi suszarke do wlosow kupila bo bylo jej glupio ze to zrobilam i chciala sie odwdzieczyc A wiedziala ze nie mam suszarki wiec mi kupila

Ninka Jones > 26-08-2007, 20:21

Kamilka dzieki za rady na pewno za tydzien wroce na ten watek i powiem mamie co mi trzeba a rekawiczek nie bede brac, bo ja nie lubie niczego w rekawiczkach robic poza obieraniem ziemniakow nawet wanne i wogole lazienke szoruje bez no zniszczyly sie bardzo, jeszcze ostatnio zapomnialam o moich lekach na alergie i mi sie rany porobily jesli chodzi o smieci, to tez mam smietnik przed drzwiami i raz ja wyrzucam, raz hosci. Za to pranie jest generalnie na mojej glowie, i rozwieszanie i zbieranie :?

jeszcze tydzien...

Ninka Jones > 26-08-2007, 20:22

Kamilka dzieki za rady na pewno za tydzien wroce na ten watek i powiem mamie co mi trzeba a rekawiczek nie bede brac, bo ja nie lubie niczego w rekawiczkach robic poza obieraniem ziemniakow nawet wanne i wogole lazienke szoruje bez no zniszczyly sie bardzo, jeszcze ostatnio zapomnialam o moich lekach na alergie i mi sie rany porobily jesli chodzi o smieci, to tez mam smietnik przed drzwiami i raz ja wyrzucam, raz hosci. Za to pranie jest generalnie na mojej glowie, i rozwieszanie i zbieranie :?

jeszcze tydzien...

black_rose1706 > 26-08-2007, 20:29

Ninka ja tez nienawidzilam i nic nie umialam zrobic nie w rekawiczkach, ale sie przyzwyczailam. nie namawiam Cie, ale moze Ci sie uda sprobowac i przyzwyczaic. Jejku ale szybko zlecial ten twoj wyjazd. Pamietam jak wyjezdzalas dopiero a tu juz koniec. A dopiero zaczelam. jestem w USA miesiac. Przede mna jeszcze dlugi dlugi czas. Tak mysle sobie, ze pewnie i tak mi szybko zleci ten czas tutaj. Oby szybko i oby bardzo przyjemnie. Poki co nie mam na co narzekac.

Buziaki Ninko i trzymaj sie
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia