-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
oliwka911gt > 28-12-2006, 19:24
Sylwia_18
Pocz?tkuj?cy
Doł?czył: 28 Gru 2006
Sk?d: Home Sweet Home
Wysłany: Czw Gru 28, 2006 3:22 pm Temat postu: Witam
--------------------------------------------------------------------------------
Witajcie dziewczyny, jestem nowa na tym forum. Jestem zachwycona waszymi opowie?ciami, jeste?cie bardzo odważne, że decydujecie się na te wyjazdy.
Ja też chciałabym się ruszyć, wyrwać st?d, wyjechać. Niedługo kończę 18 lat i chciałabym co? robić w życiu. Zastanawiałam się nad wyjazdem w wakacje, ale rodzice ci?gle podcinaj? mi skrzydła. Mówi?, że to niebezpieczne, że ja nic nie umiem robić, itp. ?le się czuję siedz?c całymi dniami przed komputerem. Taki wyjazd byłby szans? nauczyczenia się odpowiedzialno?ci i podszkolenia języka, w końcu za jaki? czas będę zdawać maturę z angielskiego, dobrze by było trochę się podszkolić.
Jest jeszcze jeden problem, mieszkam w małej wsi i nie widzę żadnych możliwo?ci wyjazdu. Nie mam też za bardzo nikogo znajomego za granic?, narazie pozostaje mi siedzenie w domu i ?ledzenie waszych losów...
Tak bardzo wam zazdroszczę...
Przeczytałam na tym forum, żeby samemu szukać sobie pracy w necie, tylko jak? Przegl?dam strony z ofertami pracy, widziałam kilka rodzin szukaj?cych opiekunek, ale boję się, że nikt mnie nie przyjmie z uwagi na wiek... No i pewnie musiałabym sama kupić sobie bilety, jako? dojechać, a nie mam kasy...
Mam nadzieję, że kiedy? wyjadę tak jak wy...
Wanting more from me,
And all I can do is try...' -
(-:MARZENA:-) > 28-12-2006, 20:43
jakbym moich rodzicow sprzed 2 lat widziala..hehe masz 18 lat do Ciebie naleza decyzje postaw na swoim i tyle! a oni juz to jakos przezyja trust me....ja tez na wsi mieszkam ;P bilet autokarowy do anglii w jedna strone niecale 300zl...jak sie postarasz to jakos uzbieraszzreszta zawsze mozna trafic na rodzinke ktora podroz oplaci...chociaz ty masz bonus...swoj wiek wiec tak na wszelki wypadek zaczynaj skladac... powodzenia! -
Sylwia_18 > 28-12-2006, 23:40
no to mnie podbudowała? :lol: rzeczywiscie tyle kasy moglabym spokojnie uzbierac
tylko jestem pełna obaw, jak by to było... ale wiem, ze dopóki nie spróbuje to sie nie przekonam... -
oliwka911gt > 29-12-2006, 4:16
czytaj forum, i pytaj. pomozemy rozwiac ci watpliwosci :wink: -
Sylwia_18 > 01-01-2007, 0:16
hehe starzy nadal sie nie zgadzaj? ale ich piłujęjak sie nie zgodz? to i tak pojade :lol:
kurcze dobry mam humorek bo dopiero co wpadłam na pomysl takiego wyjazdu, dopiero co załozyłam profile na różnych stronkach i juz 4 rodzinki sie do mnie odezwały2 z usa wiec odpadaj?... 1 z niemiec i 1 z angli... mojej angli...ja chce do angli! ale bede jeszcze szukac bo odezwal sie do mnie samotny facet z dwoma synami - 12 i 15 lat... :lol: wolałabym młodsze dzieciaki
Szczę?liwego Nowego Roku życzę -
twarde_oko > 10-01-2007, 5:44
Teraz ja się witam : cze?ć wszystkim!
Na imie mam Anka.Au pair jeszcze nie byłam ale już jestem jedn? nog? w Altrincham.Jestem bardzo szczę?liwa i jeszcze bardziej zdenerwowana!
forum jest bardzo przydatne (pewnie ameryki nie odkryłam)
Pozdrawiam! -
oliwka911gt > 10-01-2007, 5:51
witam na forum -
kasiorrr > 24-02-2007, 22:25
po pierwsze chcialabym powiedziec,ze to forum jesyt swietneHmm a o mnie... mam 17 lat,mieszkam w malym miescie i na wakacje chce sie wyrwac jako au pair.zobaczymy co z tych planow wyjdzie.Jestem troche szalona, pelna energi lubie dobra muzyke i czekolade z bakaliami. -
Gość > 26-07-2007, 20:21
Witajcie kochani ;-)
Dawno tutaj nikt nie pisal w tym temacie.
Mam na imie Agnieszka mam 24 lata i mieszkam w Poznaniu.
We wrzesniu planuje wyjechac jako au pair do USA.
Jestem w trakcie wybierania rodzinki, jade przez agencje G..
Juz pare dodalo mnie do swojej hmm.. hot listy. Dwie napisaly meila,
ale jednej ja sie nie spodobalam a druga mi sie nie spodobala.
Zobaczymy jak to sie potoczy dalej ;-)
Ogolnie obecnie pracuje i studiuje zaocznie na drugim roku psychologii.
Wczesniej skonczylam LO i policealne studium. Jako au pair
jade dlatego ze moj chlop wyjezdza na wize studencka do US,
a ja nie chce sama zostac w Polsce dlatego rowniez ten czas
postanowilam spozytkowac na czyms przyjemnym i pozytecznym.
Jeszcze nie wiem czy bycie au apir jest przyjemne, ale pozyteczne napewno.
Nauka jezyka to podstawowa sprawa, no i oczywiscie duza odmiana
zycia tez sie przyjade dla zrezygnowanych zyciem he he ;-)
Problemu z opieka na dzieckiem nie mam, zajmowalam sie malymi
szkrabami, takze tu na +. Male problemy sa z komunikowaniem sie.
Ale mysle ze to jest do opanowania. Troszeczke mam zachodu tutaj
w Polsce z tym wyjazdem, trzeba prace rzucic, studia odlozyc, mieszkanie wynajac. Ale mysle ze bedzie warto. Zawsze marzylam aby zobaczyc wielki swiat, nigdy za granica nie bylam. A im starsza bede tym trudniej... zdobyc sie na tak desperacki krok hihi
Pozdrawiam wszystkich goraco ;-) -
WAMPIREK > 26-07-2007, 21:19
Witaj Agnieszko
Powodzenia w poszukiwaniu rodziny, a masz jakis sprecyzowany rejon, miasto, do którego chciałaby? trafić ?
Pzdr
p.s.Ooo to moj juz 500 post..kiedy to zlecialo