• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sprawy samolotowe

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Sprawy samolotowe

• Sprawy samolotowe
  • Re: Sprawy samolotowe

kamysia > 02-07-2009, 11:40

.

marlenao > 02-07-2009, 12:06

Ja lece juz za 18 dni. To bedzie moj pierwszy lot w zyciu....tez airbusem. Zaczęłam sie troche bac, no ale dziewczyny...na pewno wszystko bedzie dobrze!

kamysia > 02-07-2009, 12:09

.

Yoanna > 02-07-2009, 18:30

air france jest znana :wink:

ale tak jak mowisz - takich rzeczy nie idzie przewidziec..

anko > 10-06-2011, 0:05

odświeże wątek nurtuje mnie jedno pytanie...wiem,może wydawać się ono śmieszne,ale zawsze warto się zapytać niż potem drapać sie po głowie jak to jest z tym jedzeniem w samolocie? dostaje się je za friko(wliczone w bilet) czy trzeba kupić je samemu?(jak tak to w jakiej walucie) :lol:

Saiisuke > 10-06-2011, 0:29

Zależy od linii jakimi lecisz. Jak to są tanie, np. Easy Jet itp, to nic nie dostajesz, a możesz kupić za euro, funty, dolary albo walutę tego kraju, z którego jest firma przewozowa. Jak lecisz porządnymi liniami, np. British Airways to dostajesz jedzenie i napoje w cenie bilety. I do tego żarcie naprawdę dobre, polecam

anko > 10-06-2011, 10:48

a nie wiesz jak to jest z linią United Airlines?

niteczka0511 > 10-06-2011, 11:46

anko , wcale nie śmieszne pytanie ;p mnie to samo pytanko chodziło po głowie, ale jeszcze nie jestem na etapie wylotu, więc się będę martwić później xD

anko > 10-06-2011, 16:13

już wiem! na trasach transatlantyckich( Polska do NY) posiłki powinny być zapewnione, natomiast z NY do rodziny posiłki są płatne( jak pisała Saiisuke można płacić w dolarach,euro czy funtach i polskich podobno też).

Saiisuke > 11-06-2011, 1:20

Ze złotówkami lepiej nie ryzykuj, małe szanse, że w nich uda Ci się zapłacić. Lepiej weź dolary

A propo samolotów:

-nie polecam miejsca przy oknie, popatrzysz sobie 15 minut, a potem i tak nuda, a do tego jak chcesz np. do toalety to musisz się przepychać,

-jedzenie jest dobre, przynajmniej mnie zawsze smakuje ^^

-książka czy jakieś czasopismo jest niezbędne, latanie jest straaaasznie nudne,

-jak pozwalają to lepiej torebkę wziąć pod nogi niż dawać na półkę, bo potem znowu jak przy miejscu przy oknie, chcesz coś z torby i znowu przeciskanie, przepraszanie itp.

-ciuchy wygodne i najlepiej jakiś sweterek, długie spodnie itp. Mnie zawsze w samolocie jest zimno,

-przygotuj się na wstrząs przy lądowaniu, podobno dobry pilot ląduje tak, że tego nie czuć, ale z doświadczenia wiem, że i tak walnie o pas aż Ci zęby zadzwonią
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia