• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2014

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2014

• Au Pair 2014
  • Re: Au Pair 2014

yamisouls > 11-12-2013, 20:43

Ja powolutku zbieram referencje i dokumenty, w ferie świąteczne muszę napisać list i nakręcić filmik i na początku stycznia idę na interview )

ttankian > 12-12-2013, 1:01

Dziękuję ! Na chwilę obecną nawet nie zgłosiłam się jeszcze do agencji ;p Zostawiam sobie te sprawy na ferie. Chyba pojadę z Gawo bo jest najtańsze, a nie ukrywam, że mam dość ograniczony budżet ;p

mikamonika > 15-12-2013, 3:46

missbigdreams napisał(a):Wiadomo - wszystko ma wyglądać jak najlepiej, kolorowo i ma na celu pozyskanie więcej dziewczyn ale to nie zmienia faktu ze na prawdę fajnie go zrobili. Zaciekawiło mnie to, że jednej z tych dziewczyn znalezienie rodziny zajęło jej 4 dni a wyleciała dopiero 5 miesięcy później - zawsze tak jest?

Hej!
    Ale smiesznie sie czyta o sobie

Nie wszyscy tak maja, ale tak jak ktos napisal balam sie ze nie znajde szybko rodziny, poza tym lubie miec wszystko przygotowane wczesniej, a nie na ostatnia chwile. Tak sie zlozylo ze moja Host rodzina szuka kogos w tym terminie, wiec swietnie sie zgaralismy. Jednak dla mnie osobiscie to ogromny plus, host mama relacjonowala mi najwazniejsze wydarzenia i czulam sie pewniej po przylocie do Nich  

Powinni zrobic filmik relacjonujacy zycie au pair po przylocie, np. po miesiacu  

haima > 17-12-2013, 1:04

Hej dziewczyny!

Ostatnio się trochę podniosłam na duchu, bo moje możliwości finansowe powinny ulec zmianie i teraz jako datę wyjazdu upieram się lipiec/sierpień.

Ogólnie to przeraziłam się jak zobaczyłam wszystkie formularze... a zwłaszcza te o opiece nad dziećmi.. miałam nadzieję, że dużo mi da opieka nad bratem (3 lata), w końcu z tego nauczyłam się najwięcej. A tu się okazuje, że rodzina nie może dawać referencji. Porażka! Jedną na pewno będę mieć od znajomej, a o drugiej myślałam żeby wpisać ciotkę (inne nazwisko) ale napisać, że to sąsiadka. Tak wyczytałam na innym forum..

Jak myślicie? Można mieć referencje od rodziny?

Pewnie napiszę jeszcze w tej sprawie do APiA..

Divertissante > 17-12-2013, 1:32

Ja mam referencje od mamy (tez opieka nad bratem ), ale jako dodatkowa, w APiA nie mieli z tym problemow

haima > 17-12-2013, 1:45

Ufff no to kamień z serca

A nie wiesz, czy są takie formularze po polsku? Bo mi ze stronki udało się ściągnąć jedynie po ang, a u jednej osoby z tym językiem będzie kiepsko :/

Divertissante > 18-12-2013, 0:56

Nie, ja nie miałam żadnej po polsku, ale wypełniały mi osoby, które nie mówią po ang, po prostu ja im tłumaczyłam, co jest napisane, a oni po polsku wypełniali

Johnson > 24-12-2013, 23:06

hej dziewczyny i chłopacy?(jest tu jeszcze jakiś oprócz mnie ?;> )   ? jak tam ?

Spóźnione życzenia świąteczne! 

Żeby każdy z Was znalazł wymarzoną rodzinkę,i aby każde marzenie się spełniło!

Kurcze ja siedze tutaj ponad 3 msce :O
    jak ten czas leci...

Johnson > 24-12-2013, 23:07

P.S

Może ma ktoś jakiś match/ perfect match z ocean county/ NJ ?

Przydałaby się jakaś duszyczka tutaj

sebollo4 > 25-12-2013, 2:13

Nie jesteś jedynym A dlaczego nie można wejść na Twojego bloga? Skasowałeś mojego e-mail'a czy jakiś inny problem ? 
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia