-
-
Re: Au Pair 2014
yamisouls > 11-12-2013, 20:43
Ja powolutku zbieram referencje i dokumenty, w ferie świąteczne muszę napisać list i nakręcić filmik i na początku stycznia idę na interview) -
ttankian > 12-12-2013, 1:01
Dziękuję ! Na chwilę obecną nawet nie zgłosiłam się jeszcze do agencji ;p Zostawiam sobie te sprawy na ferie. Chyba pojadę z Gawo bo jest najtańsze, a nie ukrywam, że mam dość ograniczony budżet ;p -
mikamonika > 15-12-2013, 3:46
missbigdreams napisał(a):Wiadomo - wszystko ma wyglądać jak najlepiej, kolorowo i ma na celu pozyskanie więcej dziewczyn ale to nie zmienia faktu ze na prawdę fajnie go zrobili. Zaciekawiło mnie to, że jednej z tych dziewczyn znalezienie rodziny zajęło jej 4 dni a wyleciała dopiero 5 miesięcy później - zawsze tak jest?
Hej!
Ale smiesznie sie czyta o sobie
Nie wszyscy tak maja, ale tak jak ktos napisal balam sie ze nie znajde szybko rodziny, poza tym lubie miec wszystko przygotowane wczesniej, a nie na ostatnia chwile. Tak sie zlozylo ze moja Host rodzina szuka kogos w tym terminie, wiec swietnie sie zgaralismy. Jednak dla mnie osobiscie to ogromny plus, host mama relacjonowala mi najwazniejsze wydarzenia i czulam sie pewniej po przylocie do Nich
Powinni zrobic filmik relacjonujacy zycie au pair po przylocie, np. po miesiacu -
haima > 17-12-2013, 1:04
Hej dziewczyny!
Ostatnio się trochę podniosłam na duchu, bo moje możliwości finansowe powinny ulec zmianie i teraz jako datę wyjazdu upieram się lipiec/sierpień.
Ogólnie to przeraziłam się jak zobaczyłam wszystkie formularze... a zwłaszcza te o opiece nad dziećmi..miałam nadzieję, że dużo mi da opieka nad bratem (3 lata), w końcu z tego nauczyłam się najwięcej. A tu się okazuje, że rodzina nie może dawać referencji. Porażka! Jedną na pewno będę mieć od znajomej, a o drugiej myślałam żeby wpisać ciotkę (inne nazwisko) ale napisać, że to sąsiadka. Tak wyczytałam na innym forum..
Jak myślicie? Można mieć referencje od rodziny?
Pewnie napiszę jeszcze w tej sprawie do APiA.. -
Divertissante > 17-12-2013, 1:32
Ja mam referencje od mamy (tez opieka nad bratem), ale jako dodatkowa, w APiA nie mieli z tym problemow -
haima > 17-12-2013, 1:45
Ufff no to kamień z serca
A nie wiesz, czy są takie formularze po polsku? Bo mi ze stronki udało się ściągnąć jedynie po ang, a u jednej osoby z tym językiem będzie kiepsko :/ -
Divertissante > 18-12-2013, 0:56
Nie, ja nie miałam żadnej po polsku, ale wypełniały mi osoby, które nie mówią po ang, po prostu ja im tłumaczyłam, co jest napisane, a oni po polsku wypełniali -
Johnson > 24-12-2013, 23:06
hej dziewczyny i chłopacy?(jest tu jeszcze jakiś oprócz mnie ?;> ) ?jak tam ?
Spóźnione życzenia świąteczne!
Żeby każdy z Was znalazł wymarzoną rodzinkę,i aby każde marzenie się spełniło!
Kurcze ja siedze tutaj ponad 3 msce :O
jak ten czas leci... -
Johnson > 24-12-2013, 23:07
P.S
Może ma ktoś jakiś match/ perfect match z ocean county/ NJ ?
Przydałaby się jakaś duszyczka tutaj -
sebollo4 > 25-12-2013, 2:13
Nie jesteś jedynymA dlaczego nie można wejść na Twojego bloga? Skasowałeś mojego e-mail'a czy jakiś inny problem ?