-
-
Re: Summer au pair
strawberries > 25-04-2011, 13:42
[quote name="alexandra085"]strawberries wiec zdecydowalas ze wracasz do tej samej rodzinki?czy wciaz sie wahasz?[/quote]
wracam do tej samej rodzinkiwłaściwie nie do końca sama zdecydowałam bo postanowiłam, że albo wracam do nich albo jadę do rodziny z Irlandii jeśli się na mnie zdecydują, no ale się nie zdecydowali i rozwiązali mój problem :wink: w sumie nie mieli jakiejś super oferty, więc może i dobrze 8) -
Nathalie > 25-04-2011, 13:55
I dobrzepowodzenia na wyjeździe -
strawberries > 25-04-2011, 14:41
nie dziękuję -
alexandra085 > 25-04-2011, 22:52
a moja irish familia olala mnie :mad: cholera no! ale trudno...nie wiedza co traca -
anetaar > 25-04-2011, 23:07
alexandra085 w takim razie życzę powodzenia w dalszym poszukiwaniu rodzinki. Na same wakacje trudno znaleść coś, w dodatku coś w miarę pożądnego. Trzeba uzbroić się w cierpliwość. Ja nie chcę już sobie przypominać z iloma rodzinami pisałam, zanim zdecydowałam się z rodziną, że wybieramy się. -
Aisling > 27-04-2011, 20:59
O kurczę! Dziewczyny przepraszam za moją nieobecność. Ale nie dostawałam żadnych poinformowań o nowych postach na maila, więc uznałam, że cisza w temacie. Coś mi musiało się z tym popsuć..
Jeśli chodzi o pytanie do mnie: Ros, dzięki za odpowiedzenie za mniePrawie idealnie trafiłaś.
alexandra085, my się umówiliśmy, że będę pracować 35 godzin tygodniowo (ale tylko dzieci, bez sprzątania, bo wiadomo.. tym się zajmuje ktoś inny. Lucky me) i płacą 60 euro plus jakiś tam bilet miesięczny na autobusy, bo podobno nie opłaca się normalnie kupować - wychodzi strasznie drogo. Myślę, że to jest stawka przeciętna jak na Hiszpanię. Wiem, że we Francji dziewczyny potrafią dostawać ponad dwa razy tyle, ale to już zupełnie co innego. W Hiszpanii 60 to jest rozsądny standard, z tego co widzę, oczywiście za nie więcej niż 40 godzin! Inaczej buntować się
Jedna babka z Majorki proponowała mi chyba 135 euro tygodniowo, ale za opiekę codziennie niemal całodobową, bo chyba z dwu czy czterogodzinną przerwą w środku dnia, dlatego, że ona ma swój biznes, jakiś bar (i dwóch małych synów) i musi pracować. No bez jaj..
PS. Jakbyście coś chciały, a nie będę odpowiadać to dobijajcie się na PRIV albo mailem, na pewno odpiszę. Tutaj tylko coś nawaliło. -
aneczkus > 29-04-2011, 23:04
Hej wszystkimjestem nowa, zarejstrowałam się dzisiaj. Szukam rodzinki na 3 miesiące najlepiej lipiec-wrzesień, ale też mogę rozpocząć w ostatnim tygodniu czerwca. Nie mam określonego kraju europejskiego. Byle by znajomość angielskiego wystarczyła. Postanowiłam szukać na "własną rękę" rodzinki na aupair-world. Niestety nie idzie mi zbyt dobrze Mam 12 negatywnych odpowiedzi, wysłałam trochę więcej zaproszeń, które narazie pozostają bez odzewu. Napisały do mnie tylko 3 rodziny. Jedna nie wchodziła w grę, bo szukali au-pair na listopad. Z 2 pozostałych bardzo się ucieszyłam. Jednak po wymianie kilku maili stwierdzam, że coś jest nie tak. Te rodziny w ogóle nie zadają pytań odnoście mojej osoby. A chyba powinny skoro jestem potencjalną kandydatką na opiekunkę ich dzieci? To ja ciągle się pytam czy mają zwierzęta, czego ode mnie oczekują, jak mają na imię ich dzieci, w jakim mieście mieszkają. Niestety złapałam doła. Nie wiem czy uda mi się znaleźć jakąś fajną rodzinę. Może nie za ciekawy mam profil lub zdjęcia? (( Czy ktoś ma podobne problemy co ja? Może warto zarejstrować się na innych stronach? Tylko które są dobre i bezpłatne? Pozdrawiam wszystkie au-pair "poszukujące" i te które już mają swoje rodzinki ) -
dosiunia > 29-04-2011, 23:09
nie wiem w sumie od czego zależy, czy się znajduje rodzinkę czy nie... ja tylko na world szukałam, bo jakoś do innych nie mam zaufania, ale to już szukaj na forum naszym więcej, bo nie można tak zaśmiecać, w każdym razie powodzenia) -
Nathalie > 29-04-2011, 23:16
Ej! Nie załamywać mi sie tu, powtarzam kolejny raz. Początki są trudne. Mi rodzina wysłała na początku z 15 pytań a potem rozmowa sie sama tworzyła. Forum jest od tego by sie wspierać -
alexandra085 > 01-05-2011, 14:28
ja juz trace nadzieje...jak wchodze na au pair world to kojarze te rodziny, tyle razy przegladalam...a nawet jesli jakas wyslala mi maila to jak odpisalam to pozniej cisza! uhhh juz mnie to zaczelo denerwowac