-
-
Re: Cultural Care
satelitarna > 04-09-2009, 16:06
Tez pisalam do Bostonu ze 2 razy i powiedzieli ,ze sie staraja jak moga i maja strasznie duzo chetnych. Ja tez najbardziej wolalabym byc w LA ale uwazam,ze USA sa piekne mimo iz nie bylam i warto zobaczyc tez inne lokalizacje. Zawsze do LA mozesz pojechac na wakacje z innymi operkami. Sadze,ze duzo by sie znalazlo chetnych aby odwiedzic to miejsce. Co Ci poradzic ? masz kilka wyjsc
1) zmien agencje ,ale inne ktore ja znam nie szukaja rodzin po Stanach tylko z calych Stanow nadsylaja oferty
2) jechac gdzies indziej a LA zwiedzic o czym byla mowa wyzej
3) czekac w nieskonczonosc ( a moze za X czasu ktos sie odezwie, ale wiesz w CC duzo rodzin wchodzi na profile a po 2 dniach schodza i szukaja dalej - mialam juz pare matchingow wiec wiem)
4) zrezygnowac calkowicie z au pair i szukac innego wyjscia.
Ja preferuje opcje 2.
Pozdrawiam -
martyna90 > 04-09-2009, 16:23
Tu nie chodzi o wspaniala lokalizacje,centrum wszystkiego itd. Wiem,ze zapewne z postow wyjde na jescze wieksza naiwniaczke, ale tancze od 6 roku zycia i tam znajduje sie najlepsza szkola tanca, gdzie raz na dwa tyg gdybym miala wolny weekend chcialabym za zarobione pieniadze pojsc na zajecia, dlatego tak bardzo mi na tym zalezy i nie chce odpuscic. z drugiej strony: jak to jest mozliwe ze niby sie nikt nie dostal do LA ( nie podwazam niczyjej wypowiedzi tlyko sama sie zastanawiam nad tym) , przeciez jest to duze miasto. jezeli z NY jest duzo rodzin o czym mnie zapewniala kordynatorka, to czemu z LA juz ich nie ma?
dziekuje za rady bardzo. razem w stresie au pair razniej;D -
PawelAuPair > 04-09-2009, 16:24
No przykro mi ale niestety tak jest ;/ Wcisną Ci kit jak każda inna firma chcąca sprzedać swój produkt.
Tak czy siak życzę Ci powodzenia. A no i nie zrobiłem tego wcześniej więc teraz: WITAJ NA FORUM
Ależ są w LA au pair. Ale niestety nie jest to nikt z Polski.
Monika opowiedz co słyszałaś o au pair w CA. Jak to oblegany stan i kto do niego trafia. -
karolinka > 04-09-2009, 16:28
hmmm wydaje mi sie, ze bedziesz musiala dluugo czekac na jakakolwiek rodzine z LA..poszukaj moze na greataupair jakies rodzinki z tego rejonu.. -
satelitarna > 04-09-2009, 16:33
Babki z biura w CC mi powiedzialy ,ze CA jest najbardziej oblegany przez au pairki a w szczegolnosci Los Angeles area! Wiadomo,ze na au pair nie aplikuja tylko polki ale inne narodowosci z Europy. Dodatkowo powiedzialy ,ze rodziny w CA doskonale wiedza iz ich stan jest najbardziej popytowy dlatego sobie robia ostra selekcje i trafiaja tam operki ktore zdecydowaly sie zostac na drugi rok w USA, bo sa na miejscu, znaja angielski i maja referencje od kogos z ich kraju ktore nabyly w 1 roku. Co nie znaczy ,ze nie ma tam rodzin, moze i sa, ale zobacz, duzo dziewczyn trafia do Wash DC, do NYC, na Floryde i do CA glownie SF, to forum jest obszerne i zobacz nie ma nikogo kto jest w LA przez CC. -
martyna90 > 04-09-2009, 16:34
A inne agencje? Prowork? czy tak samo bedzie?
rowniez witam, duzo ciekawych informacji tu sie znajduje -
satelitarna > 04-09-2009, 16:40
Prowork czy Gawo to Agencje ktore naleza do AuPairCare, czyli nie ta sama baza rodzin co Cultural Care. W AuPairCare nie mozna wybierac rodzin pod katem stanu a bynajmniej im tego nie mowic. Ale napewno wieecej maja rodzin co swiadczy o ilosci matchingow, ja z CC w ciagu 3 miesiecy mialam 4 matchingi a w Proworku mam 6 w ciagu niespelna 2 tygodni. -
martyna90 > 04-09-2009, 16:49
No nic pozostaje mi tylko czekac i pisac do biura. Dziekuje bardzo za wszystko -
satelitarna > 04-09-2009, 17:04
Wszyscy czekamy, cierpliwosci. Od lipca to i tak nie taka tragedia. Wiadomo, ze kazdy chce dobrze trafic, za pieknie by bylo jakby kazdy jechal tam gdzie chcial, a szkoda
Powodzenia w szukaniu, jak znajdziesz daj nam znac -
PawelAuPair > 13-09-2009, 18:50
Czy może mi ktoś pomóc w znalezieniu adresu emailowego do tej LCC: http://rjohnson.aupairnews.com/ ???
Strasznie mi zależy aby skontaktować się z nią w sprawie zapotrzebowania na Au Pair w jej regionie ale niestety na swojej stronie nie podała emaila ;/ Szukałem jej też na facebooku, ale tam jej nie ma.
Gdzieś ten email musi być, ale GDZIE?