• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

British dream ^ ^

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• British dream ^ ^

• British dream ^ ^
  • Re: British dream ^ ^

asiafrugo > 23-08-2007, 16:49

to wpadaj do Cambridge - zapraszam :lol:

idril > 23-08-2007, 23:00

ja nie wiem co jest z tymi hostkami.

zawsze sa z nimi problemy!

glupie wredne baby.

moja mimo ze specjalnie mi nie daje tego odczuc ma jakies ostatnio bolesne jajeczkowanie.

ale nie moge powedziec, zazwyczaj zyje z nia dobrze

ale i tak wole gadac z hostem.

WAMPIREK > 24-08-2007, 11:16

Ja wczoraj na ten temat ,odnoscie Hostek, z Ninka rozmawialam :lol:

Przed przylotem wydalo mi ,ze bede miala lepszy kontakt z Hostka...a tutaj mam super kontakt z Hostem.Zartujemy,gadamy itd. itp.

A z nia to w sumie rozmawiam o sprawach formalnych...

asiafrugo > 24-08-2007, 12:38

a ja gadam o wszystkim i z hostka i z hostem - swietni ludzie sa trzeba im to przyznac (ale balaganiarze a moze bardziej leniwi - szczegolnie ONA....ale nikt nie jest idealny) :wink:

WAMPIREK > 24-08-2007, 14:46

Moi tez balaganiarze

Szklanki po sobie umyc nie moga...co oni by bez zmywarki zrobili

Ninka Jones > 24-08-2007, 17:43

moi moga pozmywac, tzn. hostka moze, ale ja to robie lepiej i dokladniej ja nikogo tak nie nienawidze jak mojej hostki.

asiafrugo > 24-08-2007, 18:40

nie no teraz moi to wiedza ze mnie wkurzaja ich naczynia w zlewie to juz zaczeli zmywac po sobie - ehhh ma sie ten talent pedagogiczny 8) no i ONA nauczyla sie w koncu zabierac pranie z dolu na gore (no sorry ale ja tego robic nie bede :wink: )

ale Ninka czasami Twoja hostka ma przejawy czlowieczenstwa - z tego co czytalam :lol: CZASAMI

Ninka Jones > 24-08-2007, 21:33

ja bym powiedziala prawie nigdy

idril > 24-08-2007, 21:54

co do zmywania to mnie wkurza to ze oni po calym dniu znosza na tacach swoje szklanki, maszyny do ubijania mleka ( z zaschnietym wszedzie mlekiem oczywiscie) i takimi jeszcze roznymi rzeczami na dol i sie zakreca i pojda. niby na chiwle bo maja przyjsc zaraz ale przez ta chwile to ja zdaze juz to umyc- no bo jak zmywam po sobie jak robie sobie kolacje (jedyny u mnie konkretny posilek, ale okolo 18 jem zeby nie bylo!) czyli patelnia, jakis garnek , szklanki noze widelce talerze to co mam nie brac tej tacy jak stoi obok mnie?! no pozmywam jak sprzatm juz po sobie cala kuchnie.

oni oczyiwscie przychodza kiedy koncze ostatnia ich lyzeczke myc i mowia 'o umyslas?! ale wiesz ze nie bylo trzeba!'

a dodam jeszcze na koniec ze nie znosze ich naczyn (nie wiem jak na czyms takim kiczowatym mozna jesc!) bo sa one o dziwnych ksztaltach i wszedzie wchodza resztki jedzenia ktorych nie mozna pozniej odmyc!

cholera mnie wtedy bierze!

a co do zmywarki to stoi bo co tam nikt nie potrafi jej obslugiwac bo to byl prezent rodzicow hostki do nowego mieszkania.

a podobno tacy zmotoryzowani oni, a to ja ciemna mialm byc.

no coz...

Grizzly > 25-08-2007, 13:46

Widze ze wszystkie mamy ten sam problem z leniwymi hostami, myciem naczyn itd. czasem sie zastanawiam czy oni robia taki bajzel bo sa tacy nieporzadni, bo im to wali? czy wychodza z zalozenia po co oni to maja robic skoro maja od tego au pair?

Moja hostka czasami myje naczynia, ale czasem jest tak, ze ja umyje ok 18 przed praca, wracam do domu ok 24 i caly kran znowu zawalony- czeka na mnie. Ale to niccccc.. najbardziej mnie wkurza to, ze oni nie wyrzucaja resztek z talerzy do kosza, tylko pchaja wszystko do kranu, i jak ja zmywam naczynia to mam suprajz, np. cala upieczona RYBE w zlewie pelnym wody i piany :? Z reszta, wszystko tam jest.. dziwie sie ze ten zlew sie jeszcze nie zapchal!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia