• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

HappyAuPair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• HappyAuPair

• HappyAuPair
  • Re: HappyAuPair

alexandra085 > 20-04-2011, 19:55

dokladnie jest zbyt wiele au pair z calego swiata....ja przegladam non stop ale ofert od lipca i tak malo,a do tego zycza sobie czesto z jezykami ktorych nie znam albo maja po kilkaset ofert....ja sadzilam ze mam calkiem niezly profil tzn wydawalo mi sie ze bede miala jakies oferty chocby przez to ze bylam i niania i au pair a tu guzik....chyba jest duzo lepszych dziewczyn

Aisling > 20-04-2011, 20:02

Tym bardziej mnie Ci ludzie rozwalają. Bo doświadczenie duzo naszych dziewczyn ma. I angielski dobry większość. Nie wiem czy im się wydaje, że jak przyleci native speaker i bedzie mowila coś czego kilkuletnie dziecko i tak nie zrozumie z mocnym akcentem, to że będzie lepiej? ;> No cóż..

Ale to wcale nie znaczy, że z wami coś jest nie tak!

alexandra085, to nie tak, że one są lepsze. Po prostu mają rzekomo lepszą pozycję do startu, a te rodzinki się nie znają. Ot co!

arsenalfan26 > 20-04-2011, 21:03

[quote name="alexandra085"]ja czekam od polowy marca kiedy to podpisalam umowe, na summer au pair w Hiszpanii. Nie mam zadnej oferty, ponoc wiekszosc rodzinek byla na terminy czerwcowe badz poczatki lipca, ja chce w polowie lipca stad tez wydawalo mi sie brak ofert. Mailowo jednak poinformowalam, ze moga tez byc Wlochy, Irlandia a anwet Anglia.-tydzien temu i dalej nic....kolezanka 2-3 tygodnie temu podpisala umowe na Hiszpanie -wyjazd po 10 czerwca i tez zero ofert....[/quote]

ja mam termin od początku czerwca a nawet pod koniec maja i tez nic;/

prun > 21-04-2011, 16:12

widzę, że wszystkie nas łapie zmartwienie i niepewności.. 2m-ce i nic

małgośka_lll > 21-04-2011, 19:07

a dzwonił ktoś do was z kraju do którego chcecie jechać?? bo do mnie niecały miesiąc temu dzwoniła pani z Anglii, z biura z którym współpracuje Happy au pair,właściwie pytała o wszystko co miałam w formularzach napisane.a na koniec powiedziała że jak znajdą rodzine to prześlą mi ofertę mailem.czyli że chyba dopiero wtedy zaczęli szukać tak naprawdę... Ale myślę że nie ma co się bardzo martwić, przecież agencji tez zalezy zeby nam znalezc rodziny bo dopiero wtedy dostaną kase... :wink:

paty > 21-04-2011, 19:12

mam nadzieję że coś znajdę, bardzo mi zależy na wyjeździe, ale wiem że będzie trudno znaleźć rodzinę, tym bardziej że ja nie umiem pływać ://

alexandra085 > 21-04-2011, 19:16

no wlasnie, przeciez mamy zapalcic po znalezieniu rodzinki...a pamietacie ze tam byla wzmianka o tym 200 zl bodajze jesli odrzucimy oferte tak? ciekawe jak w moim przypadku, [poniewaz ja zglosilam oficjalnie hiszpanie, chyba, ze nic nie bedzie to ewentualnie inne kraje. No ale jesli mi zaproponuja jakas wies np w Anglii z czworka dzieci, no to sorry ale wole zostac w PL...mam nadzieje ze nie kaza mi placic tej "kary" bo ja nie zamierzam....

arsenalfan26 > 21-04-2011, 20:09

[quote name="alexandra085"]no wlasnie, przeciez mamy zapalcic po znalezieniu rodzinki...a pamietacie ze tam byla wzmianka o tym 200 zl bodajze jesli odrzucimy oferte tak? ciekawe jak w moim przypadku, [poniewaz ja zglosilam oficjalnie hiszpanie, chyba, ze nic nie bedzie to ewentualnie inne kraje. No ale jesli mi zaproponuja jakas wies np w Anglii z czworka dzieci, no to sorry ale wole zostac w PL...mam nadzieje ze nie kaza mi placic tej "kary" bo ja nie zamierzam....[/quote]

płaci się 200zł jak się wycofa z umowy bez powodu. a jak oni dadzą ci 3 oferty a ty wszystkie odrzucisz to wtedy oni mogą zerwać umowę bez żadnych konsekwencji.

więc tak czy siak dadzą ci kilka max. 3 rodziny, nie wierzę, że żadnej nie weźmiesz...

alexandra085 > 21-04-2011, 20:51

jesli mi dadza jakies baaaaardzo nieatrakcyjne rodziny to raczej sie nie zdecyduje... tak sie mowi ze niby wezmie sie cokolwiek ale z drugiej strony jechac i meczyc sie nie ma sensu. Bylam juz au pair wiec wiem co chce a czego na pewno nie...na pewno nie dam sie wrzucic na jakas wioske zabita deskami gdzie np nie dadza mi do uzywania auta...mam nadzieje jednak ze jesli dostane jakies oferty to beda one w miare "normalne"...

alexandra085 > 21-04-2011, 20:56

chcialam dodac, ze chodzilo mi o rodizny z Anglii, Irlandii czy Wloch, co chodzi o Hiszpanie to pewnie zdecydowalabym sie na wiekszosc rodzin...a na pewno bylabym mniej wybredna niz co chodzi o pozostale kraje...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia