-
-
Re: Summer au pair
strawberries > 25-04-2011, 1:30
60/65 euro w Hiszpanii to taka średnia, w ogóle Hiszpanie trochę zmienili założenia programu -
rosario > 25-04-2011, 1:42
chodzi ci o to, ze zamiast au pair uczyc sie hiszpanskiego to jedzie aby uczyc dzieci angielskiego?
bo sie tak niestety wycwanili ;/ -
Piotr > 25-04-2011, 10:46
Powiedzcie mi jak jest z ubezpieczeniem młodych kierowców w UK bo dostałem odmowną odpowiedz ze względu na to że mam 20 lat (w czerwcu 21).Napisała mi że mam bardzo dobry profil doświadczenie itd. ale szkoła dzieci jest daleko i trzeba samochodem jechać a ubezpieczenie 20 latka kosztuje 1000 funtów prawda to???
Myślę że to ściema gdzie 1000 funtów by płacili.
Z resztą to jest cała wiadomość:na e-mail dostałem.
Hi Piotr
Thank you for your interest in becoming our next aupair. I didn't want to sent you a no without a reason as your profile and experience looks great.
Because of the distance to our children's school the aupair that we have must be able to drive.
I see that you can drive but insurance for a young male driver of 20 in the UK is very expensive, and will cost over a thousand pound and be difficult to organise.
So regrettably it is a no but I wish you all the best in finding a great family.
Best wishes
Lynette
Dajcie jakieś informacje jak to jest z ubezpieczeniem kierowców w UK to jej odpisze jak jest naprawdę bo wiem że raczej tyle się nie płaci.Po prostu chcę ją uświadomić jak jest(jak się jedzie jako au-pair) bo i tak wyjadę z gawo,ale tak sobie szukam przeglądam rodzinki na stronach i czasami dodam do zainteresowanych,tak mi odpisali tym razem.W Polsce ubezpieczenie młodego kierowcy(znaczy jak jest samochód na niego) tez kosztuje ale tam nikt na ciebie samochodu nie ubezpieczy o co tej babce chodzi,dziwny powód podała mogła już nic nie pisać.Najlepiej jak by napisała au-pair która była lub jest w UK
Napiszcie jak to jest bo chcę ją do edukować na te n temat. -
alexandra085 > 25-04-2011, 11:43
strawberries
dokladnie, w wiekszosci profili znalazlam wzmiane o nauce dzici angeislkiego. Akurat ta babka zdeklarowala sie mowic po hiszpansku do mnie ale co z tego jak ja mam przebywac z jej dzieckiem a nie z nia i mowic po angielskuzreszta stwierdzilam ze jedna 50 E to za malo. Ponadto ta zgoda od rodzicow...nie, ja rozumiem ze odpowiedzialnosc, ale swoje lata mam.
rosario
dzieki za odpowiedz. moj wyjazd wlasnie mial byc w celu poprawy hiszpanskiego ale coz...mam do zaplaty szkole w PL, ponadto za rok chce wyjechac na stale i na to potrzebuje duzo pieniedzy. Wiec nie moge sobie pozwolic na operkowanie za 50E...
napisala do mnie jeszcze rodzinka z Irlandi...z Dublina!!!:-) nie chce sie napalac ale Dublin to byloby suuuperr. Nie znam jeszce szczegolow...host tata pisal maile, zadaje cale mnostwo pytan, co rozumiem ale z drugiej strony przerazil mniewczoraj mieli b. malo zgloszen bo tylko okolo 8, dzis widze 27..
jest dwoch chlopcow 18 mcy i 3 latka co byloby dla mnie ok , bo zajmowalam sie takimi dziecmi i bardzo mi pasuje taki wiek!Chce od razu na skype rozmawiac - dzis wieczorem lub w tym tygodniu 8O
oczywiscie jest wiele operek tam, zyja okolo 7 km od centrum i...nic wiecej nie wiemna profilu mieli malo info. Co ja mam pytac??? o kieszonkowe nie chce od razu wypalic. O co pytalyscie ? ja w pierwszym spytalam gdzie dokladnie zyja, czy sa tam jakies au pair i dokladne daty w jakich chca au pair. Takze opisalam moje doswiadczenie z dziecmi bo chcial. -
Nathalie > 25-04-2011, 11:48
Moje standardowe pytanie: jakie przyzwyczajenia maja dziecikieszonkowe, możesz sie zapytać, ale tak delikatnie -
alexandra085 > 25-04-2011, 11:58
aaaa i jeszcze cos. maja stay at home mumopiekowalam sie dziecmi z tata pracujacym w domu i powiem wam, ze mialam sporo klopotow z moim 3 latkiem, ktory nie umial jeszcze zrozumiec ze tata jest, ale tata musi pracowaC.
Nathalie jak delikatnie zapytac o kieszonkowe?wiesz jak jechalam do USA to kieszonkowe bylo standartem wiec nie musialam sie czaic, bo wiedzialam. Jezu stara baba ze mnie a denerwuje sie takimi rzeczami uhhhhh -
Nathalie > 25-04-2011, 12:02
Oj tam, nie denerwuj siebędzie ok. Ja zapytałam ile planują przeznaczyć na wydatki dla au pair i rodzinka przysłała mi cały kosztorys ^^ -
alexandra085 > 25-04-2011, 12:43
bo niby wiem, ze mam to doswiadczenie, lubie byc z dziecmi i w ogole naparwde zajmuje sie nimi dobrze i dzieci tez mnie lubia, to oni tego nie wiedza, a jak mam sie zaprezentowac aby wiedzieli ze kurcze dobrze by ze mna mieli?maja taki wybor dziewczyn.... -
strawberries > 25-04-2011, 12:48
[quote name="rosario"]chodzi ci o to, ze zamiast au pair uczyc sie hiszpanskiego to jedzie aby uczyc dzieci angielskiego?
bo sie tak niestety wycwanili ;/[/quote]
haha niby tak, ale wiadomo to dzieci, więc za dużo tego angielskiego się nie naucząa au pair na bank się nauczy hiszpańskiego bo całkiem przyjemny jest ja pojechałam i nic nie umiałam, a po 3 miesiącach o podstawowych rzeczach już porozmawiałam, więc w sumie więcej wyniosłam niż dzieci :wink: -
alexandra085 > 25-04-2011, 13:03
strawberries wiec zdecydowalas ze wracasz do tej samej rodzinki?czy wciaz sie wahasz?