• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Skąd mam mieć pewność?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Skąd mam mieć pewność?

• Skąd mam mieć pewność?
  • Re: Skąd mam mieć pewność?

Yoanna > 18-09-2007, 21:15

mi host zaplacil w piatek z samego rana ;D wiec nie bylo problemu, mam nadzieje, ze tak bedzie dalej, bo wiadomo jak jest wieczorem - mnie nie ma albo on do domu nie wraca.. a tak po problemie

idril > 18-09-2007, 23:48

no u mnie tez nie bylo problemow z placeniem. nie wiem chyba nie bylo. nie przypominam sobie.

ale u mnie zawsze mowil mi host ze mam mu o wsytzkim czego on zapomnial wzgledem mnie mowic i przypominac bo roznie to bywa.

ale ogolnie nie musialam tego robic.

tak zgadzam sie to jest stawianie ludzi (obojetnie kogo) w niezrecznej sytucaji

bo to tak jakby byla firma i powiedzmy dla 200 osob spozniali sie tygodniami z placeniem.

jak by to wygladalo? zle

Ninka Jones > 19-09-2007, 1:13

przyjechałam 1 lipca, pierwsz? wypłatę dostałam 24 lipca (za lipiec) a drug? chyba 29 sierpnia je?li dobrze pamiętam. I weź tu wyżyj...

i jeszcze pracuj tydzień za free...

:?

asiafrugo > 19-09-2007, 11:30

ale ogolnie Ninka to oni chociaz uczciwie Ci dali ta wyplate? bo mialas miec 25h tygodniowo a kiedys pisalas ze nawet doliczylas sie 70...

Klarasek > 19-09-2007, 12:40

Być może s? osoby, które beż większych problemów pójd? do hostów o poprosz? o kasę. Ja niestety do nich nie należę.Zwłaszcza, że jak to już kto? słusznie wyżej zauważył nie jest to typowa praca.

Jak miałabym to załatwić? W czasie kolacji? A może po wspólnie obejżanym filmie? Taki drobny szczegół "sorry, ale chyba zapomnieli?cie mi zapłacic..."

Raz się upomniałam. Jak już byłam całkowicie spłukana. Napewno nie należało to do najprzyjemniejszych momentów mojego pobytu.

Z reszt? rozpamiętywać tego nie będę.Hostka już do mnie nie pisze, nie dzwoni.Nie dostaję też maili od innych au pairek, które chciały się dowiedzieć jak to u nich jest. Liczę na to, że za parę lat będę pamiętała tylko te przyjemne momenty. Wbrew pozorom i takie były

Następnym razem lepiej sobie poradzę a co!

Klarasek > 24-09-2007, 0:20

Wła?nie wróciłam od znajomych. Jak zwykle przy takiej okazji się z lekka upiłam...aż wstyd normalnie!

Chce mi się imprezek. Mam ochotę potańczyć. Jaki? kurs salsy by się przydał, no i kurs angielskiego. Poza tym fajnie by było nauczyć się grać na skrzypcach. Ach i to nieszczęsne prawko!

Roznosi mnie po prostu! Tyle rzeczy mi chodzi po głowie, ale na razie my?le tylko o jednym. O tym egzaminie, którego prawdopodobnie nie zdałam

I to nie jest to, że jako? strasznie się martwię, że nie zdam. Boję się tylko co zrobię z tym rokiem. Czy w ogóle wrócę na studia?

Już mam wizję....Nie wracam na studia, pozostaję osob? bez wykształcenia i takiego też mężczyznę biorę sobie za męża (je?li w ogóle jakiego? będę miała), ten okazuje się alkoholikiem. Muszę się z nim rozwie?ć. Popadam w depresję, objadam się czekolad?.Tyję. Siedzę na starym fotelu w moim mieszkanku na ul.Miłej(dla niewtajemniczonych najgorsza ulica w Lublinie)a wokół łaż? zapchlone koty....Gdy umieram dźwig musi wynosić moje ciało...

Jeny co się ze mn? stało??!!

Ninka Jones > 24-09-2007, 15:27

Kalara zabiła? mnie t? wizj? 8O

moja BYŁA troche przyjemniejsza. mieszkam sobie w domku w ?rodku lasu, mam blizniaki, Danny dzwoni z trasy, a ja siedze przy pianinie popijaj?c winko była, bo trochę się zaburza moje my?lenie o Dannym ostatnio :?

a kto? tu pytał o moje pieni?dze. o ostatni? wypłatę się upominałam tydzień. nie miałam skrupułów, miałam już to wszystko gdzie?. a kase dostałam tyle co zwykle - 240 Ł. nie wierze w cuda takie jak zapłacenie mi przez nich za nadgodziny 8O

Karolina_c > 24-09-2007, 16:00

mnie nadgodzin nie placa ale za to hostka mi stawia a to kosmetyczke, a to fryzjera czy masaz goracymi kamieniami, wiec nie narzekam

WAMPIREK > 24-09-2007, 17:36

Ojjj Klara,Klara...rozbrajasz mnie

Glowa do gory...

Masz skype?

Kiedy wyniki ?

Klarasek > 25-09-2007, 13:24

fałszywy alarm...ZADAŁAM :lol:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia