-
-
Re: Viser la Lune - ca me fait pas peur..! <madzieeek en Fran
Gość > 25-06-2007, 12:49
Moja ostatnia host-rodzina nalezala do gatunku strasznie dziwnych... Na koniec to ja sama nie wytrzymywalam nerowowo z mlodszym chlopakiem (8 lat) i raz nawet udalo mi sie na niego porzadnie nakrzyczec - i to w szkole :O Chlopak olewal mnie, dopoki mowilam do niego po angielsku (a rodzice tak chcieli, wiec musialam), a jak sie rozdarlam po szwedzku to od razu jape zamknal i jaki posluszny... :evil:
Magda, ale po wszystkim i tak wspomina sie tylko te dobre chwileBo ja moj pobyt u tej szwedzkiej rodziny wspominam dobrze, mimo ze byli jacy byli czasami. -
madzieeek > 25-06-2007, 15:09
Hehhh, no j atak przypuszczam Emi
Bo tez bylo troche fajnych momentow, ale ostatnio to juz chyba po prostu zmeczenie materialu
I cokolwiek by nie robili, to mi dziala na nerwy.
Wczesniej pewnie bylo tak samo, tylko ze potrafilam olac pewne rzeczy...
Dziewczyny, big prosba!
Moze mi ktoras z was przeslac na maila albo na priva adresy tych "zakazanych" stronek dla au pair?
Znowu mi sie cos w glowie urodzilo... :twisted: -
edyta_s > 25-06-2007, 18:02
Ooo nowy wyjazd planujesz? Opowiadaj
No i chyba dobrze, ze sie te mile chwile wspomina nie?
No Ty, doswiadczona operka, mozesz sobie wpisac co nieco w wyszukiwarke -
madzieeek > 25-06-2007, 18:24
Ano tak mi sie znowu cos urodzilo....
Tyle ze tym razem na MOICH zasadach ;p
Bo tak jak mowisz - mam doswiadczenie i wiem czego moge zadac :twisted: :twisted: :twisted:
A adresy chcialabym od jeszcze bardziej doswiadczonych kolezanek bo chodzi mi o te najpopularniejsze i sprawdzone przez Was
Bo moj pierwszy wyjazd znalazlam za posrednictwem... www.kafeteria.forum.pl
Marzy mi sie wiec poludnie Francji... Nicea, Marsylia...moze Cannes, albo St Tropez - i wiem, ze to nie jest niemozliwe
Ale na razie cicho szaaaa....
Bo mnie kumpele zabija ;p -
WAMPIREK > 25-06-2007, 18:46
Magda.zapraszam na JerseyTo niemalze Francja...hehehe
A coz to za pomysly sie w Twojej glowce rodza ?
Co chcesz zrobic ?? -
edyta_s > 25-06-2007, 20:44
Przez co? :lol: ***.aupair-world.net
Po prostu chcesz operowac 2 rok? Czy moze cos jeszcze ciekawego do tego sie w Twojej glowce uroilo?
Tym razem proponuje jakies wieksze miasto zamiast wiochy, zebys sie nie nudzila i na dojazdy kasy nie wydawala.Ja tez mysle, ze na 1 operowaniu sie nie skonczy i zaczynaja sie wkradac rozne pomysly do mojej glowki, ale za wczesnie o czymkolwiek mowic, bo an razie to tylko pomysly. Ale z tego co widze malo ktora operuje tylko raz. -
madzieeek > 26-06-2007, 15:39
Dzieki!
no u mnie tez na razie tylko takie neismiale pomysly...
Jak pisalam - marzy mi sie poludnie Francji, plaza, morze i imprezy do rana niedaleko od domu :twisted:
Czyli wlasnie Nicea, albo Marsylia najlepiej
No i nie caly rok, moze troche krocej...
Na razie jednak nie podejmuje zadnej decyzji, wroce do domu i zobacze jak sytuacja bedzie wygladala -
madzieeek > 29-06-2007, 12:06
Hostka mnie moja normalnie rozwalila!
Jako ze mamy problemy ze znalezieniem kandydatki na moje miejsce, to w akcie desperacji zapytala mnie od niechcenia: "A Ty Magda, nie chcialabysprzyjechac chociaz na miesiac, we wrzesniu... nawet jakbym ci bilet za samolot zaplacila...?"...........................
No coments.
Zmierzylam ja tylko wzrokiem sugerujacym: upadlas na glowe kobieto??!
I przeczaco pokrecilam glowa ;p
No coz, latwo nie bedzie znalezc kogos na moje miejsce, zwlaszcza ze ona sie upiera przy Polkach.
Nie moze glupia zrozumiec, ze Polki nie musza sie juz nikomu tlumaczyc wyjezdzajac za granice i nikogo prosic o pomoc.
I jak sobie chca jechac do Francji, to sobie jada studiowac i luz.
a jak chca zarabiac to jada do Anglii albo Irlandii ;p
Wsrod Polek operowanie we Francji coraz mnie popularne.
Wiec jak chce operke, to niehc sobie w Rosji teraz szuka, bo one dla wizy do Francji zrobia wsyzstko :twisted: -
edytag > 29-06-2007, 12:36
hej jako ze ja juz 3 raz jestem na poludniu Francji wiec moge doradzic, nie Cannes tymbardziej nie ST Trope dziura wielka bo to ogolnie jak na polskie warunki osda nawet nie maisteczko, Nicea MArsylia tak w innych sie zanudzisz seriooooooo a poza sezonem to pustki sa wielkie i juz pozniej to deszcz pada i pada i nie jest cieplo tak, wiec jak ktos chce kupic sobie kiedys wycieczke po okazyjnej cenie na poludniu w pazdzierniku to odradzam bo na pogode trafic wtedy to trzeba miec wielkie szczescie, szczegolnie jak ktos sie chce wykapac -
madzieeek > 29-06-2007, 15:36
Chcialam jeszcze tylko dodac, ze moje bagaze beda wazyly TONE!!!
...jak nie dwie...
Merdre... :evil: