• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

alesliw > 21-10-2012, 14:35

Ja miałam walizkę w sumie taką lepszą, ale nie całą z plastiku i juz po pierwszym locie samolotem miała połamaną taką podpórkę koło kółek. I teraz jak mam walizkę zapakowaną to się przechyla do przodu, i czasami się przewraca ;/... więc w sumie, moim zdaniem, nie warto kupować jakies fajnej, drogiej walizki na podróż, w dodatku jeśli leci się z przesiadką... Strata pieniędzy, no chyba że się kupi jakąś mega wypasioną, która jest niezniszczalna ;DD

sylvia > 21-10-2012, 15:26

Ja kupiłam już walizkę (tak pospieszyłam się bardzo) w Carrefour za 70 zł

Jest duuuuuuuuuuża i lekka.

Ale powinna wytrzymać

Blueberry91 > 21-10-2012, 18:09

Ja się właśnie kompletnie nie znam na walizkach. Nie wiem, które przemakają, które nie (te takie plastikowe wydają się nie przemakać), czy lepsze są te na dwóch kółkach czy czterech, co to jest poliwęglan... Ale ta walizka http://allegro.pl/srednia-walizka-david-...22158.html wygląda dobrze i nie jest najdroższa, co myślicie?

Chciałam się pochwalić, że udało mi się znaleźć kalendarzyk na 2013 z Oxforda. Taki jak chciałam, chociaż może myślałam o innym wzorze na okładce, ale ten który kupiłam też jest ok

balbina > 21-10-2012, 18:21

no w porównaniu do mojej walizki za 70 zł to jest droga haha : D no jest spoko, ja generalnie bym się bała, że plastikowa mi się połamie ;x

mnie się strasznie podobają walizki na 4 kółkach, ale nie wiem jak to w użytkowaniu się sprawdza : )

cien_wiatru > 21-10-2012, 18:59

Jeśli kupujecie walizke to tylko 4 kółka! Nie ma niczego bardziej wygodnego niż 4 piękne kółka!

btw. http://www.youtube.com/watch?v=j_Oen6Kkwfw to dla was, żeby was zmotywować do jeszcze lepszych aplikacji, warto się teraz pomęczyć dla takich sobót w takich miejscach )

balbina > 21-10-2012, 20:16

Widziałam już ten filmik - naprawdę motywujący : )

a mogę się zapytać o co chodzi z Twoim podpisem - masz tematch, czy z rodzina się przeprowadzacie w inne miejsce?

cien_wiatru > 21-10-2012, 21:41

tak mam, a właściwie już miałam rematch, mam już kupiony bilet i za dwa tygodnie przeprowadzam się do Cali i już nie mogę się doczekać!

madz > 21-10-2012, 21:56

[quote name="cien_wiatru"]tak mam, a właściwie już miałam rematch, mam już kupiony bilet i za dwa tygodnie przeprowadzam się do Cali i już nie mogę się doczekać! :)[/quote]

No nie dziwię się że się jednak zdecydowałaś na remacht, po tych przygodach z dzieckiem, a wiesz czy rodzina ma już inną au pair czy w ogóle zrezygnowali?

DominikaDomi > 21-10-2012, 22:06

to dobrze, ze udalo ci sie znalezc nowa rodzinke. i to w cali <3

a filmik rzeczywiscie motywujacy. az naszla mnie chcec na nagranie nowego filmiku dla rodzin. i tak tez zrobie.

cien_wiatru > 21-10-2012, 22:10

[quote name="madz"]

No nie dziwię się że się jednak zdecydowałaś na remacht, po tych przygodach z dzieckiem, a wiesz czy rodzina ma już inną au pair czy w ogóle zrezygnowali?[/quote]

Przygody były każdego dnia, z każdym dniem coraz gorzej, kopanie, bicie, rozrywanie jedzenia na milion części, rzucanie w mnie krzesłem () itd więc było bardzo ciekawie

Na szczęście to już za mną, co prawda nadal pracuje, ale jakoś już mi się włączyła opcja olewki, więc nie rusza mnie jak młody mówi mi rzeczy typu np. ukladamy puzzle z mapą świata i on mówi, że chce zniszczyć Polsce, zeby było mi przykro.. no cóż. Nawet mi to na ręke, bo nadal zarabiam normalnie kase i nie muszę płacić dziennie 25 dolców dla LCC za to, że mnie trzyma u siebie w domu. Rodzinka jeszcze nie jest pewna, być może wezmą jakąs inną au-pairke, chcą chłopaka, bo uważają, że tu potrzeba kogoś z silną ręką (ja uważam, że tu trzeba psychiatry, ale to nie mój problem) ale nie wiem co w końcu zrobią, bo potrzebują kogoś na już, bo nie ma kto z małym zostać, a jak wiecie cała procedura ściągnięcia kogoś z Europy czy Afryki czy Ameryki Łacińskiej to przynajmniej te 4 tygodnie.

Wiem, że pewnie jesteście ciekawe jak mi przebiegł rematch. Powiem wam, że AuPairCare, a bardziej dokładnie moja LCC się spisała na medal. Z racji tego, że powód rematchu był jasny jak słońce, nikt mi nie robił żadnych wyrzutów. Przez 4 dni na profilu miałam 4 rodzinki, pierwszą po 10 minutach od otworzenia roomu (wiem też, że dziewczyny narzekają, że długo trwa procedura otworzenia im roomu na nowo, u mnie to było nawet mniej niż 24 godziny, bo moja LCC to super babeczka) i właściwie do każdej mogłabym jechać. Ciężko było mi wybrać jedną rodzinkę. Dwie tutaj z New Jersey, jedna z California i jedna z Florydy. Wszystkie albo 1 albo 2 dzieci, z wszystkimi rozmawiałam, ale do rodziny z Cali jestem przekonana w 100% i już nie mogę się doczekać, kiedy ich poznam
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia