-
-
Re: Prezenty dla Host-rodziny
dominikan@ > 25-03-2009, 22:57
Johnson ma racje poszukaj w sklepach z akcesoriami dla bobasków.
A tak na marginesie to sama chciał bym mieć taką kaczuszkę -
magd_ka > 25-03-2009, 23:03
Czyli już wiemy co Ci kupić jak będzie jakaś okazja;P;P :lol: 8) -
dominikan@ > 26-03-2009, 12:41
Ja bym kupiła album o moim mieście, Polsce albo jakiś polskich zabytkach. Kiedyś taki kupiłam w 3 językach polsko - francusko - angielskim. Hostom się bardzo podobał. Tak wogole to hostka umiała troche francuski i mówiła że czasem sobie coś czyta żeby nie zapomniec języka więc uznałam to za super prezent. Uwielbiam kupowac prezenty dla dzieci szczególnie takich malutkich bo tyle jest słodkich pluszaczków że czasem jak wejde do takiego sklepu to się zapominam i zmaiast zabawki zaczynam oglądać ciuszki, siedzonka, wózki itp -
Iren > 26-03-2009, 13:29
album (o Polsce zabytki, przyroda wszystko po trochu) kupiłam dla hosta w ich języku a dla hostki chyba kupie to filiżankę mam nadzieje że tylko przetrwa podróż i się nie stłucze -
dominikan@ > 26-03-2009, 14:52
No właśnie z delikatnymi rzeczami to juz tak jest. Ja raczej nic tak delikatnego nie bede kupowała do USA bo tyle godzin podróży to napewo by nie przetrwało. -
magd_ka > 26-03-2009, 23:44
Hmm a kosmetyki odpadają? Mam na myśli coś Polskiego ekologicznego (wiem, że w USA mają teraz świra na punkcie ekologii), może jakiś fajny olejek do kąpieli czy balsam...? Np. Pat & Rub by Kinga Rusin(smakowite zwłaszcza scurb, www.patandrub.pl - też do najtańszych nie należą...:/), Tołpy ( tolpa.pl/ - niedrogie, tylko trzeba się naszukać w zielarskich głównie czy aptekach), Fridge by yDe( www.fridgebyyde.com/ - tylko trochę kosztują...), Femi(www.femi.pl - opakowania niezbyt fajne). Dobrym pomysłem mogą być jeszcze akcesoria do aromaterapii itp. I książki zależnie od zainteresowań(jeśli są nimi np. architektura to album z budowlami w Polsce, jeśli sztuka to książka/album o polskich artystach, malarzach i ich dziełach itp. najlepiej języku hostów, ale jeśli to album z samymi fotkami to może być polski). Fajne są też te mydełka z mydlarni, na wagę czy o różnych kształtach, ale nie wiem czy wypada komuś obcemu kupić mydło haha;D Mogłyby być jakieś polskie przepyszne słodkości, może jakiś dooobry film związany z polską czy nakręcony przez polskiego reżysera(opcja dla filmo i kino maniaków), albo dobra polska płyta(hmmm może Anna Maria Jopek, piękny głos i po angielsku śpiewa, zresztą pewnie więcej gwiazd by się znalazło o ciekawym głosie, których byśmy się nie powstydzili)-wersja dla muzyko maniaków, na razie pomysły mi się wyczerpały... -
Yoanna > 27-03-2009, 1:13
kupic obojetnie co, bo hosci i tak wyszczerza zeby, powiedza thank you, oh jakie to cudowne, a potem schowaja gdzies gleboko :lol: ogolnie nie ma sie co tym przejmowac, ja prezenty dawalam tylko pierwszej i drugiej rodzinie. trzeciej juz nie i bardzo sie z tego powodu ciesze bo nie warci byli ;P plus czworka dzieci to bym se pol walizki zawalila prezentami.. no i obecnej rodzince tez nic nie dalam, bo coz.. przyjechalam do nich z dzielnicy oddzielonej o 3 stacje :lol: i jestem moze 11 operka, wszystkie byly polkami :lol: :lol: -
Iren > 27-03-2009, 1:23
postanowiłam kupić hostce szkatułkę z muszelek, myślałam nad polskimi kosmetykami ale nie wiem....
host dostanie album a dzieci kolorowanki dla dziewczynki kaczuszka do kąpieli i spineczki a dla chłopca plastelinę albo puzzle i kubek z Kubusiem Puchatkiem albo tygryskiem (kubek jest bardziej trwalszy nisz filiżanki myślę że przetrwa podróż autokarem) i słodycze dla wszystkich. I co myślicie o takich prezentach?
a może macie jakieś inne pomysły co można kupić 3 latkowi? -
magd_ka > 27-03-2009, 2:37
Takie szkraby kochają Kubusia i jego przyjaciół. Owiń czymś kubek, papierem, chusteczkami czy w bluzkę, stać mu się nic nie powinno. Co do szkatułki to sama, nie chciałabym takiej dostać dla mnie to zwyczajny "zbieracz kurzu", a co dopiero dla babki z Ameryki;P Może daj im ten album na spółkę do tego czekoladki i będzie ok. Najważniejsze, żeby dzieciom prezenty się spodobały, bo to głównie dla nich jedziesz Oczywiście zrób jak chcesz, tak tylko piszę co myślę.
Yoanna: łatwo Ci mówić, bo już tyle masz za sobą, a ciekawe jak to było jak sama kupowałaś pierwszym hostom prezenty;P haha, Chociaż dobrze, że mówisz nam o tym, że nie przykładają do nich wagi, to znaczy nie trzeba na siłę nic kupować. zastanawiam się czy w swojej karierze dostałaś na przywitanie lub pożegnanie jakikolwiek prezent od hostów i co nim było...? I ciekawi mnie czy tylko polskie operki coś kupują czy wszystkie...? -
Johnson > 27-03-2009, 9:27
Iren jedzie do Francji
czyyytaj uważnie Magdo