• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Summer au pair

• Summer au pair
  • Re: Summer au pair

Nathalie > 24-04-2011, 15:26

U mnie to była taka zagrywka:

Ja: Mamo, tato, wyjeżdżam na wakacje jako au pair!

Mama: Ok, weź mnie ze sobą

Dwa tygodnie później:

Ja: JAdę na rok do Usa

Tata: No chyba żartujesz!

Babcia: Jak chce to pojedzie!

Szwajcaria była zdrowym kompromisem. Ja nie wiem, co chce studiować, tata ciężko, ale się z tym pogodził.

alexandra085 > 24-04-2011, 15:57

nie no ja tez jak jechalam do usa zaczelam podstawiac mamie rozne ulotki. ale to z agencja bylo ale tez sie w sumie bali...

sluchajcie dostalam maila od tej hiszpanskiej rodziny.Szok!!!!

*Rano od 8:30 przygotowac sniadanie, pomoc w ubraniu. potem zrozumialam ze od 2:30 do 8:30 pm. praca z ta dziewczynka-ona ma 7 lat. to byloby nawet ok...

*ale do tego couple of evenings of babysitting. czyli moze byc ich 1,2 ale tez wiecej-niejasno sie okreslila.

*moj weekend zaczynalby sie o 2:30 pm w sobote!!!! czyli nawet calego weekendu nie ma wolnego.

*au pair musi w miare gotowac. Nie chodzi jej o zaawansowanie gotowanie, ale musi umiec zrobic grilled meat or fish.

*a tu najlepsze, nie lubia jak au pair spi poza domem!!!! nosz kurde mam 25 lat! dodala ze nawet jesli au apir jest starsza to oni sa odpowiedzialni i potrzebuja pisemnej zgody rodzica 8O no comments...

*chca dwie minimum dwie referencje(to akurat rozumiem)

i najlepsze -pocket money. 50 euro za tydzien :lol:

wszedzie tez podkreslala ze trzeba byc z nia szczerym itp. i ze ona tez byla au pair wiec ona wie na czym to polega i cytuje "I need assistance not a cheap cleaner".

zlosnica > 24-04-2011, 16:05

[quote name="alexandra085"]"I need assistance not a cheap cleaner".[/quote]

To akurat wypada na plus moim zdaniem

alexandra085 > 24-04-2011, 16:10

za 50 euro? pomagac w sprzataniu, uczyc dziecka angielskiego, do tego spedzac wieczory(kilka) na babysittingu, i kawalek soboty hmmm wg mnie to przesada....a piszac ze nie chce cheap cleaner hmmm przeczy sama sobie! Ja nie oczekuje niewiadomo jakiego pocket money ale sorry za 200 euro miesiecznie?jak patrzylam na kieszonkowe w Hiszpanii to jest od 320 euro...

Nathalie > 24-04-2011, 17:06

Targuj sie o wiecej! Zdecydowanie! Jak do mnie napisała hiszpańska rodzinka, zaproponowała od 320 do 350 euro. Byłam już zaklepana przez moja obecna rodzinke

rosario > 24-04-2011, 20:46

[quote name="alexandra085"] Ja nie oczekuje niewiadomo jakiego pocket money ale sorry za 200 euro miesiecznie?jak patrzylam na kieszonkowe w Hiszpanii to jest od 320 euro...[/quote]

w teorii niby 80E / tyg ale rodziny dość często proponują 50. zdarzyło mi się nawet ze dwa razy, że 40 :O ale z tego co zdążyłam zauważyć, to najczęstsza stawka to 60-65 E (przez agencję rzeczywiście trochę wyższa, ale jeśli ktoś jedzie sam, to rzadko kiedy ma więcej niż 60 E niestety)

alexandra085 > 24-04-2011, 21:10

rosario

tak mowisz? cholercia sadzilam ze 50 euro to jest stanowczo za malo. Widzialam co prawda stawki okolo 65, ale najczesciej wydawalo mi sie ze 80 E jest...Mimo wszytsko jakos ta rodzina mnie nie przekonala...No nic bede szukala dalej. chociaz co chodzi o termin to pasuje mi idealnie....Aisling ile Tobie beda placili?;>

dosiunia > 25-04-2011, 0:19

czyli w sumie nie opłaca się jechać do Hiszpanii pod względem kieszonkowego, co? Jak w Irl płacą 100-120 czasem się zdaża...

rosario > 25-04-2011, 0:20

ale tez spojrz na to, ze tam proponuja 50E ale godzin obowiazkow jest naprawde sporo... bo jakby ci zaproponowali 50 i mialabys pracowac przez 15-20 godzin tygodniowo to jeszcze moznaby to rozwazac no a tak...

odpowiem za Aisling

z tego co wiem, to umowila sie z rodzina na 60/65 E + beda kupowac jej travel card czy cos w tym stylu, aby mogla do centrum Madrytu dojezdzac ale chyba za 40h, wiec to jest spoko. (popraw mnie Ania jak coś się zmieniło )

rosario > 25-04-2011, 0:22

@dosiunia

tak, masz racje, jesli ktos chcialby wyjechac tak jak ty ostatnio w celach przede wszystkim zarobkowych, to hiszpania zdecydowanie odpada... w irlandii wlasnie dosc dobrze placa - wychodzi wręcz na to, że dwa razy wiecej niz w hiszpanii! w anglii tez calkiem calkiem, i chyba jeszcze w belgii dosc sporo. a w hiszpanii niestety chyba statystycznie najmniej ;P
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia