-
-
Re: kosmetyki, papki i kleiki:P...czyli au pair radza...
Grizzly > 24-04-2007, 22:55
Mniejwięcej to miałam na my?li:> Mam jednego znajomego w Kristianstadzie ale my?lałam, że to może mieć jak?? inn? pisownie, albo nie wiem co my?lałamW każdym razie dzięki za wyja?nienie ^ ^ -
niuniusiek > 24-04-2007, 23:00
ekhemw norwegii znajduje sie zarowno KristiansUnd jak i KristiansAnd ale fajnie wiedziec ze w szwecji tez cos podobnego jest -
faris > 25-04-2007, 16:46
nie doczytałam się nigdzie tutaj ani w innym w?tku <mo> ale jak jest z lekami zagranic? ? warto brać jakie? swoje tabletki przeciwbólowe typu apap,ibuprom, ketonal czy co innego, albo jakie? witaminy jak rutinoscorbin scorbolamid itd ? czy to tam jest tak dobrze dostępna jak u nas? i czy s? to dobre leki ? jak z tym jest? -
Gość > 25-04-2007, 23:03
Ibuprom jest tylko pod inna nazwa. Panadol jest - tylko pod inna nazwa. Apap na przyklad sie w Szwecji nazywa Alvedon (skladniki DOKLADNIE te same). Leki sa takie same - zreszta, wiekszosc lekow w PL to i tak z Niemiec, wiec jak i do PL eksportowane, to dlaczego nie do innych krajow EU?
Ale skoro juz jestesmy przy lekach - rodziny moje wszystkie mialy/maja apteczki zaladowane wszystkimi mozliwymi skladnikami i oczywiscie mam pelne prawo do korzystania, wiec...Ostatni moj host mi po syropki latal do apteki jak chora bylam -
MLODY-AU-PAIR > 26-04-2007, 14:51
MOj host w Holandii nie ma zadnych lekow , oprocz witamin w tabletkach tak zwane plusz , gowniane sa na maxawoogle sie nie przejmuej tym ze jego dzieci maja kaszel etc jedyne co ma to szampon na wszy :roll: -
Grizzly > 26-04-2007, 19:27
Młody, Twoje rodziny zawsze takie extremalne?;] -
MLODY-AU-PAIR > 26-04-2007, 20:25
Na to wyglada -
oliwka911gt > 27-04-2007, 5:54
jesli juz o lekach mowa, to jaki jest odpowiednik neo anginu najlepiej w stanach? bo to jedyny wynalazek ktory na mnie dziala! -
Gość > 27-04-2007, 9:27
kurde Kasia ja ci nie pomoge bo jedyne leki jakie tu biore to ibuprofen jak ma okres, lykam 5 za jednym razem i bol przechodzi
jak mam kaszel to wszystko jedno jaki syrop bo i tak mnie kazdy usypia.
wiecej o lekach nie wiem niestety :/
ale mam za to pytanie,
dotyczy wlosow, wypadaja mi bardzo i jak cos z tym nie zrobie to wylysieje na amen.pisaliscie cos o tym juz?jesli tak to poprosze o link
jakie witaminy powinnam brac? a moze jakies tabletki ?
tylko mi nie doradzajcie przeszczepu -
edytag > 27-04-2007, 10:31
ja tak w woli wtr?cenia Emi, najlepszy i najtańszy sposób na ręce, to nałożyć bardzo dużo na biało kremu nivea zwykłego tłustego na ręce na noc, włożyć rękawiczki gumowe na to i rękawiczki takie zimowe, przespać się z takim okładem a rano ręce s? superkiedy? nie mogłam niczym wyleczyć odmrożenia i przeczytałam gdzie? o tym i działa, kremy nie pomagły nawet te drogie, a to pomogło! no i podobno po każdym myciu r?k powinno się stosować krem!
Co do włosów to drożdże w Polsce brałam i pomogło, ale to zależy od ludzi, na pewno co? od ?rodka bo z zewn?trz to tylko na czę?ć zewnętrzn? się działa.