-
-
Re: Słaby angielski a wyjazd do usa. Były takie :) ?
Tina > 22-01-2012, 13:21
Conajmniej 30 min musi być przeprowadzone po angielsku.
Interview nie można nie "zaliczyć". Po prostu konsultankta wysyła o Tobie opinię do biura.
I ten raport idzie dalej... -
balbina > 22-01-2012, 14:16
Dokładnie, nie można nie zaliczyć, bo oni spisują Twoje umiejętności.
Chodzi też o to, że rodziny powiadamiają agencję jaką chcą mieć au pair i jak dobrze musi znać język angielski. i jeżeli trafisz na polską rodzinę, to nie będzie im to sprawiało takiego problemu. -
lusija.93 > 22-01-2012, 15:56
aa bo ja kiedyś słyszałam, że jeśli za słabo zna się angielski to takiej rozmowie mogą powiedzieć, że znajomość jest za słaba i kazać się poduczyć i wrócić za jakiś czas...noo fajnie by było trafić na mieszaną rodzinkę, bo nie ukrywam, że angielskiego bardzo chciałabym się nauczyć -
balbina > 22-01-2012, 16:55
No bo jeżeli kompletnie się nic nie umie to jasna sprawa, że raczej nie przyjmą.
a jak wygląda twoj angielski? -
lusija.93 > 22-01-2012, 17:22
czyli jednak można nie zaliczyć tej rozmowy?
mój angielski - nie umiem sama siebie ocenić. Są rzeczy które rozumiem, np. oglądajac filmiki au pair aplikacyjne w większości je rozumiem.znam nazwy rzeczy codziennego użytku itp, coś tam powiedzieć umiem -
adziszkowa > 23-01-2012, 21:38
Mi sie wydaje, ze angielski musi byc na takim poziomie, zebys nie zagrazala swoja wiedza sobie i dzieciom. Przepraszam za to glupie okreslenie, ale nie moze byc sytuacji, ze dzicko mowi mam goraczke, a my nie rozumiemu lub, ze nie moze oddychac a my WOW i stoimy jak wryte. Mysle, ze jak jestes zdeterminowana mozesz przed wyjazdem troche sie pooduczyc, a juz w Stanach to 'samo przyjdzie'. Zeby tak ksiazkowo okreslic poziom to mysle, ze musi byc to intermediate/ upper intermediate. Pozdrawiam -
Tina > 24-01-2012, 11:09
Poziom komunikatywny jest ok
Jeszcze mi się przypomniało.
Jak byłam na szkoleniu w NYC to wszystkie Niemki wymiatały po angielsku.
A najgorzej szło Brazylijkom. Niektóre przez cały pobyt miały problem z językiem.
Moja rada: nie szukać Polaków jak będziecie w USA. Otaczać się tylko Amerykanami -
lusija.93 > 24-01-2012, 16:26
a właśnie, jak takie szkolenie wygląda? raczej siedzi się i słucha czy trzeba mówic?ostatnio gdzieś czytałam na blogu jakieś polki, że tylko ona będzie na szkoleniu z naszego kraju więc sama będzie musiała zaśpiewać piosenkę (?! ) jakieś szczegóły ? -
Tina > 24-01-2012, 17:48
Zależy od agencji z którą wyjeżdżasz.
Ja np. jechałam z Au Pair in America i nie miałam takich przygód, nie musiałam też przygotowywać żadnego projektu. A moja znajoma wyjeżdzała w tym samym czasie co ja, tylko za Au Paic Care i musiała przygotować jakiś projekt o Polsce, zwyczajach itp.
Ogólnie to się siedzi siedzi i siedzi...i słucha. W ostatni dzień mieliśmy jakąś pracę w grupach.
Nudna sprawa....ale przeciez jest wycieczka po NY -
siloe > 26-01-2012, 14:54
Hm.. Mi się udało kiedyś znaleźć w internecie kurs przez skype gdzie można sobie wykupić kilka lekcji i potrenować mówienie. Jakbyście chciały to tam jest darmowa rozmowa testowa do spróbowania. Myślę, że warto mieć taką znajomość, by umieć powiedzieć coś od siebie i zrozumieć ludzi w głównych wątkach życia coddziennego, nie mówię o specjalistycznych tematach.