-
-
Re: Dam sobie radę?
Astrid > 06-01-2012, 16:29
ObyW sumie fajna rodzinka to podstawa.
Ja najbardziej bym chciała okolice Londynu i cały czas zastanawiam się czy wpisać do aplikacji czy nie... Bo jeśli nie, to więcej rodzin się pewnie odezwie i większe prawdopodobieństwo, że jakąś znajdę ale z drugiej strony uwielbiam Londyn. -
dosiunia > 06-01-2012, 18:54
hej, ja byłam w irlandii 2 razy, raz bliżej Cork, teraz byłam blizej Dublinapolecam Dublin, jest spoko w kazdym razie ale czy do Polskiej rodziny bym chciala jechac to nie wiem, może w innym kraju, ale nie w anglojęzycznym..
Jeśli chcesz przeczytac moje przygody z tych wakacji i poprzednich to zapraszam na mojego bloga, link masz poniżej -
Anjaa > 29-03-2012, 21:45
Dziewczyny!
Błagam na początku nie każcie mnie, za to co napiszę, ale naprawdę muszę się poradzić.
Mam 17 lat skończone, (styczeń 2013 -18 kończę), zarejestrowałam się na stronie aupair-world. Nie powiem, chciałabym spróbować. Pracowałam niekoniecznie jako operka, ale jako opiekunka już w Hiszpanii. Tylko pojawia się to pytanie, czy dam sobie radę? Czy mam czekać jeszcze rok? Muszę też dodać, że planuje to od 15 roku życia.
Dodatkowo wyczytałam, że niektóre rodziny goszczące "hości" płacą za przelot? Jak z tym jest?
Pozdrawiam Serdecznie! -
agnieszka89 > 29-03-2012, 22:00
Wg mnie ciężko jest odpowiedzieć na pytanie czy dasz sobie rade. Myślę, że jest to zależne od tego jak bardzo jesteś samodzielna, czy bez problemu poradzisz sobie w codziennym życiu w kraju, w którym musisz się posługiwać innym językiem i czy jesteś przyzwyczajona do długiego czasu rozłąki z najbliższymi. I wielu innych czynników. To czy dasz rade zależy też od tego czy będziesz miała fajnych hostów czy problemowych, ale to już kwestia wyboru. Myślę że sama musisz to dokładnie przemyśleć. -
marvellous > 01-04-2012, 15:19
[quote name="Anjaa"]Dziewczyny!
Błagam na początku nie każcie mnie, za to co napiszę, ale naprawdę muszę się poradzić.
Mam 17 lat skończone, (styczeń 2013 -18 kończę), zarejestrowałam się na stronie (cenzura). Nie powiem, chciałabym spróbować. Pracowałam niekoniecznie jako operka, ale jako opiekunka już w Hiszpanii. Tylko pojawia się to pytanie, czy dam sobie radę? Czy mam czekać jeszcze rok? Muszę też dodać, że planuje to od 15 roku życia.
Dodatkowo wyczytałam, że niektóre rodziny goszczące "hości" płacą za przelot? Jak z tym jest?
Pozdrawiam Serdecznie![/quote]
skoro bylas juz opiekunka w hiszpani to pewnie wiesz jak sobie radzisz z dzieckiemto duza szkola zycia takie au pair ze wzgledu na zajecie i dalekie od domu miejsce zaieszkania
sama sobie musisz na to pytanie odpwiedziec
sprobuj zajac sie jakims dzieckiem czy z rodziny czy jakis innym to sprawdzisz jak Ci idzie -
Anjaa > 01-04-2012, 15:50
Bardzo chodziło mi o to, czy coś znajdę..
Ale jestem przygotowana do wyjazdu - dla mnie to nie jest zbytnio problem być daleko od domuTylko ta obawa z rodziną.. -
Aisling > 04-04-2012, 0:13
Tego nie możemy Ci zagwarantować niestety. Są rodziny, dla których wymagany wiek au pair to 20 i więcej, a są takie, które chętnie przyjmą i siedemnastolatkę. Znam taki przypadek - mojej koleżanki, która mając 17 lat już wyjechała. Tak więc to wszystko zalezy. Ale faktem jest, że musisz się bardziej postarać w poszukiwaniach i duzo pisac o swojej odpowiedzialności, doświadczeniu, powodzie dla którego chcesz być au pair, itd. Możliwe, że znajdą się rodzinki, którym nie będzie to przeszkadzało. Musisz poszukac i się zorientowacTeraz jest najlepszy czas na to! -
Anjaa > 07-04-2012, 0:57
Dostałam dużo propozycji już
Pracowałam bardziej jako opiekunka w Hiszpanii (16 lat). Teraz wylatuje do Finlandii na 2 miesiące - udało się -
agnieszka89 > 07-04-2012, 1:33
Gratuluje, szybko udało ci się znaleźć rodzinę -
marvellous > 07-04-2012, 14:36
to najwazniejsze jak Ty sie czujesz.
Niektore osoby ktore maja 16 - 17 lat sa bardziej dojrzale od tych ktore skonczyly 18 czy nawet 21
wiec wiek tu nie gra roli- jedynie dla hf moze miec znaczenie