• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Referencje

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Referencje

• Referencje
  • Re: Referencje

marvellous > 07-01-2012, 2:26

mozna znalesc ale malo i same pozytywne ( hehe wiem ze to dziwne ale ja tam jestem strasznie przezorna ) wiec wydawalo mi sie ze moga byc podstawiane ;p :lol:

Ullalala > 09-02-2012, 1:35

Mam pewien dylemat...

Prowadziłam drużynę harcerską i trochę tam się obyłam w pracy z dziećmi (dziewczynkami w wieku 10-14 lat), więc zastanawiałam się, czy można to dać do agencji jako referencja, tylko nie wiem, komu miałabym to dać do wypełnienia. W sumie mam takie opcje - albo przełożonemu, osobie, która stoi nade mną albo poprosić o to rodzica któregoś/którychś z dzieci.

fdotka > 09-02-2012, 2:56

Jakbym była rodzicem to wolałabym referencję od innego rodzica, ale możesz się spytać swojego superwajzora w agencji co oni by woleli

Ullalala > 09-02-2012, 17:47

właśnie nie wiem, bo rodzic nie ma takiego ogólnego oglądu na tę moją pracę... tylko powierza mi odpowiedzialność za swoją dziewczynkę .

Ale w ogóle myślicie, że praca w takim stowarzyszeniu (patrz harcerstwo) jest dobra na referencje?

Ullalala > 09-02-2012, 17:50

znaczy wiadomo, że mogę zapytać agencję, ale chciałam też wiedzieć, co o tym myślicie...

agnieszka89 > 09-02-2012, 22:52

Ja uważam, że powinnaś poprosić o wypełnienie referencji szczepowego bądź komendanta hufca, w końcu to oni nadzorują co robisz na zbiórkach i jak się nimi zajmujesz. A jeździłaś na obozy jako opiekun? Jeśli tak to wtedy od komendanta obozu. Ja osobiście uważam, że to są dobre referencje, ponieważ znasz wiele różnych zabaw, potrafisz szybko wymyśle coś nowego. Nie mówię oczywiście, że dziewczyny które nie były w harcerstwie tego nie potrafią. Tylko jeśli ktoś był przykładowo 2 lata drużynową, która co tydzień musiała ciekawie zorganizować czas grupie 15 dziewczynek, to raczej potrafi zrobić to ciekawie. A sprawowanie takiej funkcja potrafi pomóc wypracować wiele cech przydatnych przy byciu au pair.

fdotka > 09-02-2012, 23:19

Tak, ale to rodzic wie czy jego dziecko wracało ze zbiórek szczęśliwe. W sumie to możesz i od przełożonego i od rodziców, tak na wszelki wypadek. Przezorny zawsze ubezpieczony :mrgreen:

Myślę, że to dobry pomysł, ja brałam referencje ze świetlicy dla dzieci upośledzonych gdzie byłam wolontariuszką i się podobało.

Nimell > 09-02-2012, 23:53

Ale przecież w referencjach najważniejsze jest ile czasu się tymi dziećmi opiekowałaś a nie czy były z tego faktu zadowolone, nie oszukujmy się, liczą się godziny ;]

Ullalala > 10-02-2012, 18:41

Akurat w happyaupair nie ma w referencjach konkretnie godzin (są w "childcare experience", które się samemu wypełnia), tylko głównie ocena... a, i ogólne pytanie "Jak długo kandydat opiekował/ła się twoimi dziećmi?". Czyli w sumie jakby miało być wypełnione przez rodzica. Ale bez sensu, bo jest też opcja, że się jest pracownikiem w przedszkolu (czyli nie opiekuje się dziećmi referenta).

(tak swoją drogą wkurza mnie trochę, że tak niedbale są czasem te dokumenty do wypełniania stworzone. Już zwróciłam im uwagę na 2 literówki i znajduję jakieś kolejne nieścisłości...)

pisii35 > 11-02-2012, 16:56

a bez problemu znajome rodziny wypisywały Wam takie referencje?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna