-
-
Re: Au Pair Londyn 2012
murnau > 22-01-2012, 20:00
Ja planuję powrót ale z początkiem wrześniaMoja rodzinka jest naprawdę super, lepszej sobie nie jestem w stanie wyobrazić A na marginesie, trafiłam na nich zupełnie przypadkiem, oczywiście na własną rękę, nigdy nie myślałam nawet żeby korzystać z jakiegokolwiek biura. Ja mieszkam w New Eltham, jeśli ktoś mieszka w pobliżu, chętnie się spotkam -
kszanosia > 24-01-2012, 0:56
Gdzie można poszukać wiarygodnych ogłoszeń jeśli chodzi o szukanie rodziny na własną rękę ? : ) -
desertflower333 > 25-01-2012, 14:12
Też się zastanawiam .. Ja szukam na wakacje lipień-sierpień ew.wrześnień chociaż jeszcze nie wiem. Na razie napisał do mnie tylko samotny ojciec z 3dzieci na Aupair World . Ale coś mi się wydaję,że każdej operce napisał to samo.. -
wiolka.gosz > 28-01-2012, 0:31
Tak to już jest. Operki piszą to samo do rodzin, rodziny to samo do operek. Nie ma co dramatyzować.
Polecam po raz kolejny Au Pair world, albo nawet portal londynek.net (tam często polskie rodziny dodają ogłoszenia o poszukiwaniu operek).
Co do samotnie-wychowujących dzieci rodziców, moim zdaniem tacy są najlepsi!
ale to wszystko kwestia nastawienia do człowieka i 'trafienia' na dobrych ludzi. -
Miranda > 01-02-2012, 17:28
Hej. Mieszkam w Grays, godzinę drogi samochodem od Londynu,poszukuję innych operek z okolic, z którymi można by było się spotkać i pogadać , bo bardzo doskwiera mi samotność .
Jestem w Anglii od kilku miesięcy , ale jakoś nie dało mi się spotkać innej au pair, z Grays ,chyba dlatego że nie szukałam. Wiadomo początki nie są łatwe, zanim się zaaklimatyzowałam, oswoiłam z tym wszystkim , minęło kilka miesięcy.Ale mam nadzieje że teraz uda m i się , poznać jakąś au pair z Grays lub okolic. Pozdrawiam -
wiolka.gosz > 07-02-2012, 18:49
Hej dziewczyny! Może spotkamy się w jakiś weekend gdzieś w centrum? -
anika19900 > 12-02-2012, 20:49
Witam Dziewczyny!
JA byłam au pairka w Londynie, wyjazd organizowałam sobie sama i nie żałuje ani trochę. Uważam, że szukanie przez agencje, jadąc do Europy do strata czasu i pieniędzy. Ja znalazłam swoją rodzinkę przez au pair world, miałam mnóstwo zainetersowanych rodzin i miałam w czym wybierać. Wiem, że jadąc przez agencję jest pewność, że szukają dziewczyny do opieki nad dzieckiem a nie w innym celu, ale uważam że bez agnecji też można sprawdzić wiarygodność rodziny- poprzez wysłanie kopii dowodów, rozmowy przez skypa, rozmowy z poprzednimi au pair, facebook itp. ja jestem tego przykłademjadąc do nich, a to była moja pierwsza przygoda jako au pair, byłam bardzo spokojna i miałam dobre przeczucia co do nich, nie myliłam się, czytając historie innych au apirek, wiem, że byłam szczęściarą. Moje dwie koleżanki też szukały przez tą stronkę i też dobrze trafiły. Ale to loteria. Teraz szykuję się do wyjazdu do Stanów- wkrótce będę mieć otwarty room- mam nadziję że też mi się poszczęści i znajde fajną rodzinke
Jeśli coś lub ktoś mnie w Stanach nie zatrzyma()to wróce do London- pokochałam to miasto będę kontynuować studia, znajdę normalną pracę i może męża -
marvellous > 20-02-2012, 16:12
ja bede w te wkacje pod Londynem 20 minut od niego a dokaldnie w Kingston upon thames -
Buuzia > 21-02-2012, 0:13
ja też będę w wakacje, mam nadzieję że nawet przedLondyn albo okolice bym chciała, ale jak na razie odzywają się rodziny z różnych innych miejsc, które nie przemawiają do mnie zbytnio -
iza90 > 21-02-2012, 1:37
I ja tez się wybieram w lipcu do londynuwiec dziewczynki organizujmy sie razem to bedzie swietna zabawa ;DD byle tylko rodzinka normalna byla, ale jeszcze mamy troche czasu to moze cos sie znajdzie