• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

rebeliantka33 > 21-11-2011, 21:54

W sumie ostatnie opinie nie są zbyt pochlebne,ale patrząc np. na wyjazd Majki, http://majasikora.blogspot.com/ , która jechała właśnie z proworku, zazdroszczę jej strasznie kwestia gustu, nakładu finansowego- bo w CC jest trochę drożej w porównaniu do gawo,prowork. Oczywiście nie pogardziłabym Nowym Jorkiem

Cher > 21-11-2011, 22:15

Nikt by nie pogardził , taak namiętnie czytam jej bloga , jest to jedna z osób , która często dodaje notki i można się fajnych rzeczy dowiedzieć , z CC nie chciała bym jechać nie tylko z powodu ceny. Myśle , że też trzeba mieć troche szczęścia , czytałam blogi dziewczyn , które po 3 miesiącach odnalazły swoje rodziny lub dopiero po miesiącu ktoś się nimi zainteresował...Niestety. Jak już będziesz wszystkiego sie dowiadywać to podzielisz się z nami cennymi informacjami , których udzieli Ci pani z agencji i nie tylko?)

BlackThumbnail > 22-11-2011, 0:36

Właśnie, bo zaczniesz wcześniej niż my! Wszystko będziesz musiała na bieżąco nam tu opisywać )

ThEveline > 22-11-2011, 16:48

Cześć wszystkim

poważnie myśleć o tym programie, kiedy dowiedziałam się o nim.

USA jest moim ukochanym krajem i od wczoraj byłam zdecydowana żeby jechać we wakacje 2013 zaraz po liceum.

Ale jak zaczełam czytatać te komentarze o rodzinach to trochę się przestraszyłam, dalej chce jechać.

W domu stwierdzili, że zwariowała wiec może któraś z was chciałaby popisać ze mną ( jestem w 2 lo), i fajnie jest pogadać z kimś kto cię rozumie a co z waszym angielslkim na jakich jesteście poziomach?

rebeliantka33 > 22-11-2011, 18:29

Jasne,że wszystko będę Wam pisać,trzeba sobie pomagać

A do powyższego pytania o angielski, to myślę,że mój jest na poziomie komunikatywnym,ale wiadomo, wszystko zostanie zweryfikowane w sumie to jeszcze ponad rok czasu,więc się można podciągnąć.

Cher > 23-11-2011, 18:17

Bardzo się ciesze , że znalazło się kilka osób , które kręci to samo. Dokładnie jeszcze rok , mój język jest na poziomie komunikatywnym może i nawet trochę lepiej , jestem w klasie językowej i rozmawiamy tylko po angielsku i ogólnie babka ciśnie więc luzik z tym. Poza tym w wakację byłam w Anglii na 3 tygodniowym kursie językowym mieszkając u host familly, polecam jeśli chcecie się dokształcić.

ThEveline > 23-11-2011, 18:34

Powiedziałyście już o swoich planach rodzicom ? jak zareagowali?

Moim stwierdzili, się nie zgadzają( w sumie co mogą będę miała 18 lat). Jak im powiedziałam, że chce sobie zrobić wolny rok bo nie wiem na co chce iść na studia, to stwierdzili, że nie pójdę na studia.

DaisyyUSA > 23-11-2011, 18:38

hm... pisalam, mialam długą notke i nagle wsztsko mi sie skasowało...Więc od początku

Do Usa chciałam wyjechać od zawsze. Cały czas szukałam sposbu aby zamieszkać tam na stałe a nie mam tam żadnej rodziny - jak wielu moich znajomych. A bez rodziny tam, to wiecie jak to jest z wizą... I wtedy dowiedziałam sie o Au Pair. Jestem pewna swojego wyjazdu, moja mama nie ma nic przeciwko temu jednak wiadomo, że nie jest zbyt szczęśliwa ( Chcę wyjechać na rok i przedłuzyc o kolejny rok ) a z tata za bardzo o tym jeszcze nie rozmawiałam, lecz podkreślam że ja nie potrzebuje ich ZGODY, tylko ich AKCEPTACJI. Jest to moje marzenie więc jak to mówia " make dreams come true " . Oczywiście najbardziej interesuje mnie Nowy Jork i jego okolice jednak np. California tez nie pogardze. Myslę że dobrym pomysłem by było abyśmy powymieniały się blogami które czytamy oczywiście o Au Pair w USA. Zdaje sobię sprawę, że jeszcze dużo czasu ale myśle, że bedziemy ciągnąć ten temat do sameeeego końca (tu czytaj : powrotu z USA ) albo i jeszcze dłużej Chce skorzystać z agencji APIA, mimo tego, że jest drogie to zależy mi na tym jak i Cher aby zacząć szukać rodziny jeszcze przed ukończeniem szkoły. Licze na to, że za te kilkanaście miesięcy spotkamy się wszystkie w samolocie do USA. Pozdrawiam wszystkie 94

Ale się rozpisałam ;p

ThEveline > 23-11-2011, 19:26

Tak sobie pomyślałam ( w sumie nie wiem o ile to możliwe), że mogłybyśmy jakoś będąc tam wziąć ten 2 tygodniowy urlop albo ten miesięczny na koniec i razem coś pozwiedzać czy coś bo tak samemu to kiepsko trochę. :|

Co o ty myślicie ?

DaisyyUSA > 23-11-2011, 19:58

No świetny pomysł.

Lub też jak niektóre z nas będą mieszkać blisko siebie to można spędzać czas razem w weekendy

Skąd poza tym jesteście ?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia