• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

czerwiec/lipiec 2012

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• czerwiec/lipiec 2012

• czerwiec/lipiec 2012
  • Re: czerwiec/lipiec 2012

annjg > 27-11-2011, 23:45

Ja przymierzam się do wyjazdu ostatnie tygodnie czerwca-pierwsze tygodnie września (bo i tak nic się w szkole nie robi w tym czasie)

Szukałam przez www i kilka osób mam zainteresowanych ale odnoszę wrażenie że mają takich jak ja po kilkanaście Nie rezygnuje z nich bo trudno znaleźć coś dobrego na wakacje... Ha ha ha a jest dopiero listopad

Rozważam też wyjazd z agencją, bo pomimo tych pieniędzy które sobie każą płacić to mam jakieś poczucie bezpieczeństwa itp. zwłaszcza że to mój pierwszy wyjazd No ale tam zgłoszenia najwcześniej od stycznia.

Myślę, że jak zawsze ostatecznie zdecyduje jakoś w maju czy coś. Ale jestem pewna że w wakacje 2012 będę się cieszyła deszczową pogodą Anglii

got2beD > 30-11-2011, 1:47

jak tam dziewczyny wasze przygotowania ?? zbieracie dokumenty ja właśnie myślę nad porządnym listem do rodziny może macie jakieś fajne pomysły na taki list albo słyszałycie coś o tym jak fajnie można go napisać??

Wiem, że najważniejsze jest to aby skupić sie w liscie w 90% na sobie i swoich doświadzceniach a 10% to opisywanie swojej rodziny i takie tam

pozdrawiam

annjg > 01-12-2011, 20:04

Ja gdzieś czytałam że dziewczyny robią jakieś filmiki, czy to naprawdę potrzebne?

List? Hmm... raczej zrobić coś oryginalnego czy powiedzmy tradycyjnego?

angelaa > 01-12-2011, 21:03

[quote name="annjg"]Ja gdzieś czytałam że dziewczyny robią jakieś filmiki, czy to naprawdę potrzebne?

List? Hmm... raczej zrobić coś oryginalnego czy powiedzmy tradycyjnego? [/quote]

rodziny zazwyczaj oglądają filmiki, a dopiero później czytają resztę więc trzeba zrobić dobre pierwsze wrażenie. co do listu to już zależne od gustu, ale oryginalności nie zaszkodzi..

Frelka > 02-12-2011, 13:47

JA zamierzam leciec do UK wlsnie tylko na wakacje Ale chce na wlasna reke, bez adnych agencji. ktoras z Was ma moze doswidczenie a operowaniu na wlasna reke w Angli?

hanita > 02-12-2011, 14:24

[quote name="annjg"]Ja gdzieś czytałam że dziewczyny robią jakieś filmiki, czy to naprawdę potrzebne?

List? Hmm... raczej zrobić coś oryginalnego czy powiedzmy tradycyjnego? [/quote]

Chcąc jechać do UK nie musisz robić filmiku no chyba, że pytałaś tutaj o USA to wtedy jest to nieuniknione

A co do listu to chyba nie ma gotowej recepty. Ja o swojej rodzinie i mieście napisałam chyba ze dwa, trzy zdania na początek, potem o studiach, moim charakterze, zainteresowaniach, doświadczeniu z dzieciakami, a zakończyłam tym dlaczego chce jechać do UK jako au pair. Więc bardzo tradycyjnie

Frelka > 02-12-2011, 15:04

dziwczyny ! znalazlam rodzinke z bobaskiem oraz Polską mamą.

i pisze tak:

Our au pair must speak English very well or must have a basic knowledge of Polish.

czyli wystarczuy ze jestem polka i troche mowie po angielsku?

po drugie, pisze:

Length of stay

3 - 24 months

a na dole:

We need you to start in May 2012 and be able to stay for a year with us.

wiecc wkonuc moze ktos byc od 3 do 25 miesiecy czy na lata? Nie za dobrze u mnie z angielskim wiec nie wiem jak mam to rozumiec

got2beD > 05-12-2011, 2:38

to znaczy, że musisz znać angielski bardzo dobrze lub znac podstawy polskiego.

z tego co pisalo na dole wynika ze potrzebuja kogos od maja 2012 na co najmniej rok

maraszrum > 10-12-2011, 14:22

Ja już w sumię połowe listu mam i połowę dokumentów największy problem mam ze zdjęciami, bo jakoś nigdy nie przepadalam za nimi i rzadko je robiłam... :| i teraz musze kombinowac jakieś dzieci do zdjęć

Co do listu, to na początku się przedstawiłam, napisałam o szkole, planach na przysżłość, opisałam rodzinę, dzieci którymi się zajmowałam, moje zainteresowania i hobby, czemu chę wyjechać do anglii i dlaczego jako au pair i wszyło mi ok. 3 strony A4... nie wiem czy nie za dużo, ale kurdę, tak pisała ta abbka z GAWO. Więc mam nadzieję, że w miarę ok będzie ;P

ale jestem już zakręcona na ten wyjazd

marvellous > 04-01-2012, 2:59

ja planuje wyjechac! JA JA JA! ;p

Ale na razie zbieram dokumenty i nie wiadomo czy moje marzenie sie zisci jestem dobrej mysli ale na razie ciezko mi pozbierac do kupy te wszytskie dokumenty

plan jest od 1 lipca ( po obronie pracy licencjackiej - nie wiem kiedy bedzie ejszcze ale mysle ze nie pozniej )
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia