-
-
Re: Au Pair China
Piotr > 09-11-2011, 18:04
Co do Australii też przez myśl przeszło jako zamiennik za USA łatwiej z papierami i można zostać język angielski.
Jest dużo programów w Australii.Więc jest dużo do wybory z pewnością gdzieś pojadę no chyba,że mi się powiedzie w boksie to zostanę w Anglii na dłużej.Jeżeli nie to Chiny,USA lub Australia(zamiast USA) -
Gobarakago > 11-11-2011, 17:58
[quote name="Piotr"]
[quote name="Sake"]Odwiedziłam ostatnio strone Proworku a tam informacja, że jest możliwość zostania au pair w Chinach.
Darmowy kurs chińskiego i ok 25h/tyg... Dla mnie czad.
Co wy na to?[/quote]
Cóż Sake ja jakieś dziewięć miesięcy temu prowadziłem bardzo zaawansowane rozmowy z chińską która była w Chińskim programie au-pair.Kilka rozmów na skype z niedoszłą host mamą bo tylko ona mówiła po angielsku.
Nie zdecydowałem się na to choć warunki rewelacyjne jedno dziecko,dużo przywilej.Link do strony gdzie jest dużo rodzin http://www.hhscenter.com/
Więc au-pair w Chinach na polskim rynku nowość,aczkolwiek nie do końca.Jeżeli ja bym jechał do Chin wybrał bym Chiński program.Mam kontakt z tą rodziną kto wie może w przyszłości,to by była przygoda zupełnie odmienna kultura,język również. rodzina sama mnie znalazła dała link że są w programie byli tak napaleni na male au-pair,ale wybrałem Anglię.Kolejny krok może i Chiny na pół roku następnie USA na rok jeżeli się uda.Po tym wszystkim koniec z au-pair no chyba że dodadzą Indie czy jakiś egzotyczny kraj.Program au-pair umożliwia nam podróżowanie za darmo,a Chiny dosyć odległe miejsce,tym bardziej dużo rodzin podróżuje i zabiera au-pair ze sobą,przynajmniej w tym programie(rodzina z którą rozmawiałem). Nie dość że miałem mętlik w głowie co po roku w Anglii(nie jestem pewny) to jeszcze Chiny dorzuciłaś kolejny problem,ale pozytywny.[/quote]
Cóż za fantastyczna strona ! Dziękuję bardzo za jej dodanie. Kto wie , może się skuszę ?? Myślałam ostatnio o wyjeździe do Kanady , zarobieniu troszkę , a potem o podboju Ameryki Południowej. Ale ta opcja też się wydaje mega interesująca -
Piotr > 12-11-2011, 13:08
Skoro nie potrafisz znaleźć rodziny na linku powyżej to poprowadzę "za rączkę"
tu masz link może trafisz http://www.hhscenter.com/HostFamily/
Ta sama strona tylko trzeba umieć znaleźć a nie pisać że zła strona lub mieć to na myśli.Na tym linku musisz trafić jak nie to podam kolejny. -
Patty > 12-11-2011, 13:28
aww i to jest ten moment kiedy żałuję, że przedłużyłam pobyt w uk ;P -
Nathalie > 12-11-2011, 13:41
robie sobie 3-miesięczny urlop. Jadę do Chin xD -
Askim > 12-11-2011, 15:17
HiHi Nathalie -
Ina7 > 13-11-2011, 17:33
Piotrek! Nie lubie Cie! Zaczelam przegladac oferty rodzin i poczulam chec bycia tam!
A mialam juz nigdy nie rozwazac opcji wyjazdu jako Au Pair. -
Ina7 > 20-11-2011, 18:26
Wyslalam zgloszenie do agencji i przed chwila odbylam bardzo mila rozmowe z Panem Jakubem z Pekinu. Zobaczymy czy cos z tego wyjdzie. -
Sake > 21-11-2011, 17:08
I knew it! Widziałam, że na to pójdziesz Alina!
Zabawne, że odkąd przyjechałam "moje dzieciaki" wołają za mną: GO TO CHINA! Więc się w końcu doczekają...Chciałabym zobaczyć ich miny jak dostaną pocztówkę z Murem Chińskim Niestety muszę jeszcze poczekać... aż się skończy kontrakt. -
Ina7 > 21-11-2011, 17:51
Dostalam dzis maila z formularzami do wypelnienia. Przegladnelam i odechcialo mi sie bawienia sie w ta papierkowa robote. Referencje, zaswiadczenia itp. itd. .. Juz nie mam sil, zeby to uzupelniac i prosic ludzi o rekomendacje.
I tu mam pytanie do Piotrka - czy agencja dzwonila do rodzin, ktore dawaly Ci referencje?
Sake, zawsze mozesz powiedziec rodzinie, ze musisz wracac do Polski