-
-
Re: Pytania
Askim > 28-10-2011, 20:19
jak już wcześniej pisałam z rodzicami rozmawiam po angielsku. trochę czytania ze zrozumieniem...
z dzieciakami opracowałam plan, że po prostu pokazują mi co chcą, ale bardzo często uśmiecham się jak sama napisałaś. do małych dzieci (jak moje 3 lata) nie potrzeba wcale dużej znajomości języka. A dzięki temu mam większą motywację do nauki. -
marika299 > 28-10-2011, 23:07
tosia- odnoszę wrażenie,ze Twoje posty składają się głównie z następującej treści: "opcja szukaj nie boli".
No ludzie!Nie każdy odrazu jest zorientowany na tym forum.A służy ono po to,by udzielać rad przyszłym operkom,a nie już na wstępie zniechęcać je do tego forum i zaśmiecać je przez tego typu teksty jak Twoje.Zastanów się,kogo posty naprawdę zaśmiecają forum -
Patty > 28-10-2011, 23:33
Nie, prawo jazdy nie jest konieczne w Europie, jesli chcesz wyleciec do stanow niestety z tego co wiem, kazda agencja tego wymaga. Rodzinke mozesz znalezc przez agencje albo przez internet. Zazwyczaj wyglada to tak, ze po rozmowie tel/skype rodzina decyduje się na Ciebie bądź nie. -
adziszkowa > 29-10-2011, 11:55
Dziewczyny teraz nie chodzi o to zeby sie sprzeczac. Po prostu faktycznie duzo informacji o ktore padly tutaj pytania znajduja sie juz na forum. Chcemy tylko zeby to forum bylo przejrzyste i wlasnie dostarczalo informacji i latwo bylo sie w nim odnalezc. Droga mhm1115 nie wiem gdzie chcesz wyjechac, ani co stawiasz sobie za cel. Poswiec troche czasu i chociaz poczytaj tematy watkow. Istnieje poradnik dla nowych osob na forum (dotyczy glownie wyjazdu do USA) - <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://forum.aupairpoland.com.pl/viewtopic.php?f=36&t=4879">viewtopic.php?f=36&t=4879</a><!-- l -->. Czuj sie swobodnie i zadawaj pytania jezeli odpowiedzi nie znajdziesz na forum. Na pewno z mila checia udzielimy Ci potrzebnych informacji. Pozdrawiam -
angelaa > 25-01-2012, 18:40
hej, nie chcę zakładać nowego tematu, więc pisze tutaj i proszę o pomoc
natomiast nie wiem czy wiecie ale istnieje mozliwość wyjechania do usa bez prawa jazdy, większość amerykańskich agencji nie wymaga go, to jest wymagane przez polskie agencje
więc chciałabym się dowiedziec jakie dokumenty są wymagane aby zdać stanowe prawo jazdy?
czy wystarczy numer (ten amerykański numer 'pesel', nie pamietam jak się on nazywa...) i zaświadczenie że przebywa się legalnie na terenie US (w tym przypadku wiza)? Większość z Was ma międzynarodowe prawo jazdy i czy ono bylo potrzebne aby móc otrzymać driving licence?
z góry dzięki za odpowiedź ! -
gatta > 25-01-2012, 18:46
Ja jestem w toku- tzn nie mam stanowego prawa jazdy, ale "uczę" się do niego. W informacjach, które dostałam od mojej lc, jest napisane, ze na egzamin na prawo jazdy mam się zgłosić z ..... i tu kilka dokumentów, miedzy innymi właśnie międzynarodowe prawo jazdy. -
Patie > 27-01-2012, 16:35
xxx -
monix90 > 27-01-2012, 16:47
Hej
Ja zamierzam leciec do USA sierpień/ wrzesień. Biorę pod uwagę nawet lipiec, jesli trafi się fajna rodzinka
Obecnie zastanawiam się pomiędzy Gawo a pROWORKIEM, Generalnie ceny maja zbliżone,ale.....
Mam 2 pytania odnośnie agencji:
1)Szkolenia z jednej jak i drugiej agencji odbywają się w hotelu SHEREaton Z tym,że z Gawo w NEW jersey,a z Prowork w NYC. Są to faktycznie 2 rożne hotele czy po prostu PROWORK 'podpiął' sobie NEW JERSEY po NYC??
2) Czy W Prowork jest wymagany ORIENTATION PROJECT, tak jak w GAWO? -
Insula > 29-01-2012, 21:19
[quote name="monix90"]Hej
Ja zamierzam leciec do USA sierpień/ wrzesień. Biorę pod uwagę nawet lipiec, jesli trafi się fajna rodzinka
Obecnie zastanawiam się pomiędzy Gawo a pROWORKIEM, Generalnie ceny maja zbliżone,ale.....
Mam 2 pytania odnośnie agencji:
1)Szkolenia z jednej jak i drugiej agencji odbywają się w hotelu SHEREaton Z tym,że z Gawo w NEW jersey,a z Prowork w NYC. Są to faktycznie 2 rożne hotele czy po prostu PROWORK 'podpiął' sobie NEW JERSEY po NYC??
2) Czy W Prowork jest wymagany ORIENTATION PROJECT, tak jak w GAWO?[/quote]
1.
GAWO i Prowork współpracują z tymi samymi agencjami w USA
Interexchange - ma szkolenie w NYC
AuPairCare - Jersey City, nie wiem jak jest teraz, ale ja miałam szkolenie w Hiltonie
2. Jeżeli jedziesz przez AuPairCare - tak jest wymagany orientation projet.
Interexchange - nie mam pojęcia, wydaję mi się, ze nie