• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Głupie castingi

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Głupie castingi

• Głupie castingi
  • Re: Głupie castingi

Askim > 11-10-2011, 16:18

Jako rodzice mają do tego pełne prawo, a wręcz świadczy to o ich wielkim zaangażowaniu w prawidłowe wychowanie dziecka Na ich miejscu postąpiła bym chyba tak samo. Szkoda tylko, że dowiedziałaś się o castingu dopiero na miejscu. Mogli to trochę bardziej uczciwie załatwić.

pudleek123 > 13-10-2011, 16:02

No niestety dowiedziałam się o castingu na miejscu, po kilkukrotnych rozmowach telefonicznych, referencjach i spotkaniu na żywo okazało się, że jestem jedną z kilku. Dodatkowo wybrana Au-pair miała być pod kontrolą tygodniową matki hostki, która miała pokazać i poinstruować jak się sprząta.

Za bilety lotnicze mi oddali ale i tak taki samolot plus zmęczenie i zamieszanie na jeden wieczór nie jest tego wart.

vaszka > 14-10-2011, 22:23

No to pominęłaś ten "malutki" szczegół... Skoro oddali Ci kasę to nie widzę problemu, ok, rozumiem, że czujesz się zawiedziona, ale pomyśl, że mogłaś być w dużo gorszej sytuacji jak np. dziewczyna, której rodzina po przyjeździe do Stanów stwierdziła, że jednak nie chce aupair (mogłam coś pomieszać, ale chyba była taka historia). A rodzinę naprawdę podziwiam, kurcze, gdyby wszystkim tak zależało na dobrym doborze operek to nie byłoby w ogóle rematchy, a my byśmy sobie przynajmniej Europę pozwiedzały)

Sake > 16-10-2011, 19:32

Cytat:Skoro oddali Ci kasę to nie widzę problemu

Też uważam, że skoro oddali kasę to byli fair wobec ciebie.

Z drugiej strony zadaj sobie pytanie, skoro komuś tak zależy, żeby wybrać "najlepszą" au pair to jakie życie miałabyś później u takiej rodziny? Patrzyli by ci ciągle na ręce wypytywali dzieciaki o to co z tobą robiły, narzucały jak masz się nimi zajmować...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia