-
-
Re: lot do USA
paulima22 > 10-10-2011, 15:46
OMG
ja wciaz czekam na bilet... match mialam na poczatku wrzesnia a wize cos kolo 20 .
a Jade z Proworku 31 pazdz z Wroxlawia
I sie wlasnie lotu obawiam bo nic nie wiem bez biletu...
kiedy on mi przyjdzie?? :| -
niteczka0511 > 10-10-2011, 17:51
Ja informację o podróży dostałam dzisiaj. Match z rodzinką dogadany mam od początku sierpnia, po wizę byłam 9.09, a wyjeżdżam 14.11. Tak więc bilet otrzymałam ponad miesiąc przed wylotem. Ale wiem, że chyba min. dwa tygodnie przed wylotem muszą na pewno być.
Mój wylot jest dosyć zabawny ;p Lecę z Gdańska. Wylot mam o 13:00, lecę sobie godzinkę i mam przesiadkę w WARSZAWIE xD Tam dopiero o 16:50 mam samolot do NY (bezpośredni). Na miejscu będę o 20:45 tamtego czasu. Wiadomo, że jeszcze trochę poczekam sobie w kolejce, zanim wyjdę z lotniska. Potem busem do hotelu w NJ. No piękna i wyczerpująca podróż mi się szykuje ;p Jak pojawię się w hotelu po 11pm to będzie dobrze ;p A cała reszta au pairek już dawno zapoznana, a ja jak taka sierota na ostatnią minutę. No cóż! Będzie się działo -
balbina > 10-10-2011, 19:51
niteczka0511. tylko niektore osrodki badz hotele dla au pair sa zamykane o 23, ale mysle ze oni musza wiedziec, z ty tak pozno bedzies ale radze ci sie upewnic, abys miala gdzie spac).
paulima22 juz powinnas miec chyba ten bilet, moze skontaktuj sie. biurem lub rodzina? kiedy masz lot? -
balbina > 10-10-2011, 19:51
niteczka0511. tylko niektore osrodki badz hotele dla au pair sa zamykane o 23, ale mysle ze oni musza wiedziec, z ty tak pozno bedzies ale radze ci sie upewnic, abys miala gdzie spac).
paulima22 juz powinnas miec chyba ten bilet, moze skontaktuj sie. biurem lub rodzina? kiedy masz lot? -
Insula > 11-10-2011, 16:02
[quote name="niteczka0511"]Ja informację o podróży dostałam dzisiaj. Match z rodzinką dogadany mam od początku sierpnia, po wizę byłam 9.09, a wyjeżdżam 14.11. Tak więc bilet otrzymałam ponad miesiąc przed wylotem. Ale wiem, że chyba min. dwa tygodnie przed wylotem muszą na pewno być.
Mój wylot jest dosyć zabawny ;p Lecę z Gdańska. Wylot mam o 13:00, lecę sobie godzinkę i mam przesiadkę w WARSZAWIE xD Tam dopiero o 16:50 mam samolot do NY (bezpośredni). Na miejscu będę o 20:45 tamtego czasu. Wiadomo, że jeszcze trochę poczekam sobie w kolejce, zanim wyjdę z lotniska. Potem busem do hotelu w NJ. No piękna i wyczerpująca podróż mi się szykuje ;p Jak pojawię się w hotelu po 11pm to będzie dobrze ;p A cała reszta au pairek już dawno zapoznana, a ja jak taka sierota na ostatnią minutę. No cóż! Będzie się działo[/quote]
nie martw się nie jest tak źle z tym Twoim lotem uwierz mi, że nie chciałabyś przesiadki w Monachium z gratisowym czekaniem 7h(ciągle nie mogę tego zboleć mimo 4 miesięcy w USA
Spokojnie ni będziesz tam sama dziewczyny przylatują o różnych porach w mojej grupie było koło 100osób, a mniej więcej o tej samej godzinie doleciało 15-20 -
edzia89 > 11-10-2011, 22:41
[quote name="niteczka0511"]Ja informację o podróży dostałam dzisiaj. Match z rodzinką dogadany mam od początku sierpnia, po wizę byłam 9.09, a wyjeżdżam 14.11. Tak więc bilet otrzymałam ponad miesiąc przed wylotem. Ale wiem, że chyba min. dwa tygodnie przed wylotem muszą na pewno być.
Mój wylot jest dosyć zabawny ;p Lecę z Gdańska. Wylot mam o 13:00, lecę sobie godzinkę i mam przesiadkę w WARSZAWIE xD Tam dopiero o 16:50 mam samolot do NY (bezpośredni). Na miejscu będę o 20:45 tamtego czasu. Wiadomo, że jeszcze trochę poczekam sobie w kolejce, zanim wyjdę z lotniska. Potem busem do hotelu w NJ. No piękna i wyczerpująca podróż mi się szykuje ;p Jak pojawię się w hotelu po 11pm to będzie dobrze ;p A cała reszta au pairek już dawno zapoznana, a ja jak taka sierota na ostatnią minutę. No cóż! Będzie się działo[/quote]
O jaaa mam taki sam lot jak Ty! Tylko że ja wylatuję 31 października... Ale też z Gda o 13:00, potem z Wawy o 16:50, ale podobno w NY mam być 0 21:45... tak czy siak przylecimy i idziemy spaćJa tam się nie przejmuję;p I tak wszystkich zapoznać. Ja np nie mam z tym problemów więc myślę, że nie będzie źle. Chyba, że się zestresuję i nawet gęby nie otworzę do nikogo;p -
niteczka0511 > 12-10-2011, 10:21
Aż tak to się nie przejmuję, tylko byłam nastawiona na inny przebieg lotuWłaśnie się dowiedziałam, że lecę z jeszcze jedną dziewczyną z Gdańska, więc będę miała towarzystwo Już się nie mogę doczekać!!! edzia liczę na twoje sprawozdanie z podróży i szkolenia -
niteczka0511 > 12-10-2011, 10:24
A jeszcze mam takie pytanko! Jak to jest z miejscem w samolocie? Już od razu mamy przydzielone? Czy kto pierwszy, ten lepszy...;p i wybiera się przy odprawie paszportowej? -
edzia89 > 12-10-2011, 11:44
Miejsce w samolocie dostaje przy odprawie. Tam sprawdzają Ci bilet, biorą bagaż i przydzielają miejsce w samolocie. Dlatego ważne jest żeby być szybciej na lotnisku -
edzia89 > 12-10-2011, 11:46
[quote name="niteczka0511"]Aż tak to się nie przejmuję, tylko byłam nastawiona na inny przebieg lotuWłaśnie się dowiedziałam, że lecę z jeszcze jedną dziewczyną z Gdańska, więc będę miała towarzystwo Już się nie mogę doczekać!!! edzia liczę na twoje sprawozdanie z podróży i szkolenia [/quote]
pewnie że dam znaćjak nie tu to na pewno na blogu
ja niby też z kimś jeszcze lecę, zobaczymy...