• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

'Moja rodzina'

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• 'Moja rodzina'

• 'Moja rodzina'
  • Re: 'Moja rodzina'

Pati > 01-11-2004, 1:15

ESOL to ogolnie sa kursy dla obcokrajowcow - english for speakers of aother languages, jakos tak a egz sie zwie sesl chyab, jestem etraz w polsce i nie mam tego papiorka. W kazdym razie to jest na razie speaking& listening, a potem reading & writing, jakos na wiosne chyba. Ten moj to chyab intermediate, nie ejstem pewna ale ejstem na level 1.

A ten collage w romford sie zwie barking collage, ja myslalam ze to bedzie w barking, to zaraz kolo mnie a to gdzies tam dalej, co to za porzadki

E.K. ten o zonach jest na 4 ja przez caly zien ogladam jeszcze programy o urzadzaniu i kupowaniou domow ready steady cook, bo moj maly to lubi i the weakest link

Kobieto a na 4 jest chyba w srody, albo we wtorki po 23 program o sexie, dziwne sie nazywa i przypadkiem na to trafilam. Prowadza go takie stare pruderyjne pukwy angielskie!!! ale sie usmialam to pasuje tak ze szok

Gość > 01-11-2004, 13:30

nooo wife swap ruulez! zajebsite to jest- ciesze sie ze wrocilo! co tam jeszcze brat camp byl fajny i that'll teach them ale to przed twoim przyjazdem ek. ogolnie o tych domach tez ogladam- czasem to sie idzie posmiac niezle. uwielbiam ta telewizje tutaj! XD

ek znalazlas najlepsze radio jakie moze byc!!! kiss 100 na czestotliwosci 100 jak sama nazwa mowi. uuwielbiam ta stacje i non stoper slucham- w pt i sb maja niezle housiki i technno wieczorkiem. taka ogolnie graja urban music. a co tam jeszcze?! capital fm jest jest niezle alee powtarzaja sie bardzo i komercha leci non stop. jak kto lubi. virgin tez jest wyypas!

olga > 01-11-2004, 20:23

Ja bardzo lubilam te programy dotyczace zmiany umeblowania domow, albo o tej parce ktora szuka wymaroznego domu dla roznych ludzi, jezdzac w okreslone miejsca (w okolice tam gdzie tamci chca sie przeprowadzic) no i szukaja domu - zazwyczaj maja wiele roznych do wyboru, potem tamci sie na ktorys decyduja i musza na tyle wysoka cene zaproponowac zeby go zdobyc (bo kupuja go jakby na aukcji).

Aha - a co z tym programem zwiazanym z kuchnia - prowadzi go ten znany kucharz Gordon Ramsey - cos o kuchni z piekla rodem? To bylo super Chociaz facet ordynarny i chamski jak malo kto, no ale trudno

A leci jeszcze ten o dwoch gejach ktorzy pomagaja zmienic sie (zwlaszcza garderobe i stosunek do zony) roznym mezczyznom? To chyba bylo cos "Queer's eye on a straight guy" czy jakos tak Jako program niezle, ale w Polsce by to chyba nie przeszlo - program prowadzony przez gejow i to takich "typowych"

Aha - poniewaz ja lubie sport to dla mnie spora rozrywka byl w piatkowe wieczory teleturniej (na BBC 1 o 19:00) zatytuowany "As" czy jakos tak - gdzie wystepuje fenomenalny Ally McCoist (czy jakos tak sie nazywa) ze swoim cudownym szkockim akcentem i cudownym poczuciem humoru

Aha - a leci jeszcze "Family Affair"? Jak tak to moze strescicie mi co tam sie dzieje?

Ech.. Brakuje mi angielskiej tv

Pozdrawiam wszystkich ogladajacych angielska tv

Pati > 01-11-2004, 20:48

Tych programow to jest od metra niektore bez sensu, no ale o przeprowadzkacj jest Moving day, fajny gosc prowadzi jeszce np Place on the sun, chyab tak to bylo, domki w spain, italy itp.

o gotowaniu to jest taki teleturniej, maja20 min chyab na ugotowanie czegos tam, sa 2 druzyny, pomodora i papryki, a prowadzi taki murzyn. ansley, czy jakos tak, on jest spoko.

Za duzo ogladam tego o domach jednak ale teraz ujest jeszce taki program o grubasach Fat challange, 2 rodzinki sa strasznych grubasow, wygrywa ta ktora najwiecej kg w sumie zgubi. Fajnie ze to jest w porze lunchu to nie moge jesc

Gość > 01-11-2004, 22:39

'queer eye for a straight guy'- czy musze wpominac ze uuuwielbiam to????!!!! XD i podobniez maja dac wersje brytyjska alee z tego co widzialam to faceci dosc plackowaci. ale mam nadzieje ze beda gejowscy baardzo. masz racje w polsce by to nie rpzeszlo raczej- kosciol by sie oburzyl.

a co tam jeszcze leci teraz. 'hells kitchen' juz nie ma ale podobniez bedzie druga ' i'm a celebrity get me out of here' i poprowadzi go jordan! nie widzialam 1 edycji bo mnie tu nie bylo ale sie tyle nasluchalam ze musze obejrzec to cudo. program- nie jordan! XD

czekaj jak sprawdze co tam graja to ci wkleje tu- no tv angielska jest zaajbista ogolnie.

E.K. > 02-11-2004, 0:02

Dziewczyny a za kwadrans na 1 (u mnie przynajmniej) leci dokument o nastoletnich matkach w Anglii.Lece ogladac!!

laola > 02-11-2004, 17:13

Dziewczyny znacie może miasteczko Shenley, niedaleko Londynu, obok Radlett(jakas wieksza miejscowosc). Bo mi wydaje sie ze to strasznie małe miasteczko i obawiam sie jak mi tam bedzie..czy wszystko bedzie na miejscu,tzn. szkoła, biblioteka, jakies sklepy..dajcie znać

E.K. > 03-11-2004, 14:24

Wiesz, co Laola-nie mam pojecia!!Jak wrzucilam nazwe w wyszukiwarke to tyle znalazlam ze to village-nic poza tym z interesujacych Cie informacji.Moze zapytaj hostow, oszkole, biblioteke...bo pub to chyba w kazdej miejscowosci jest.A najwyzej weekendy w Londynie.

Pozdrawiam

Pati > 03-11-2004, 14:47

Taaa te wiejskie puby!!! mialam przyjemnosc byc w takim jednym, na koncercie z siostra moejej hostki, bo ona spwiewa w takim zespole. Dzieki wielkie, to juz bym wolala siedziec w domu nie ma to jak londek. Tam to w ogole 2 puby na krzyz, sami starzy ludzie i jedna para dresikow nastoletnich, lesbijki jakies co sie do mnie dowalily.....a gdzie jacys mniamusni faceci....nic zero!!!!

O tym miasteczku nic nie slyszalam, ale nie pakuj sie na wies jesli lubisz rozrywkowe zycie.

E.K. > 30-11-2004, 17:00

Hej!

Teraz troche z innej beczki.Po pierwsze dostalam w koncu swoj staly grafik na caly tydzien,bo wczesniej to po prostu co rano lezala kartka z wypisanymi czynnosciami.

Mialam juz takie poczucie, ze robie dosyc sporo ale dopiero jak zobaczylam ten cudny grafik, to zrozumialam dlaczego ciezko mi sie wyrobic w 3,5pol godziny rano!Przyklad:

Wednesday:

make Maia's sandwich

washing sorted out

unload dishwasher

cat food/water changed

1bedroom:

Please change her bed,take all her bits/toys down and dust them,pull furniture out and hoover behind,underneath.Wipe the window,wipe paitwork/skirting,clean any stains that maybe on the carpet.

2bedroom

Take all the bits down and dust, wipe toys that are under the bed as they get dusty,wipe the paint work,wipe the bed frame,hoover under the bed, in the wordrobe etc. Clean any stains that maybe on the carpet.

3 room

Wipe all surfaces,wipe around the edges of the wordrobe doors where hand marks maybe, wipe paintwork/skirtings.Hoover under curtains, etc.

upstairs hall

wipe paint work, polish wood on banisters, wipe any marks on the walls along the stairway.Hoover the stairs,clean any stains that maybe on the stairs

toilet

wipe the toilet, basin, bleach in the toilet

Koniec.To powinno byc zrobione miedzy 7.30-11.00.Ale robiac wszystko tak dokladnie-to sie nie bardzo da.W ogole to mam pytanie, czy wy tez dostajecie tak szczegolowo rozpisane 'zadania'????

Procz tego dostaje jeszcze wklejki-cos dodatkowego do zrobienia

czasami. :?

Acha i moje drugie pytanko.W tym tygodniu rodzinka sie powiekszy, bo urodzi sie maly Luca.Czy ktos byl w takiej sytuacji????Jakies rady, sugestie spostrzezenia????

Dzieki
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia