• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Wiza J1 w USA

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Wizy

• Wiza J1 w USA

• Wiza J1 w USA
  • Re: Wiza J1 w USA

Tenzi > 26-05-2012, 14:02

mam pytanie w sumie do maturzystek (bądź też każdego kto jest w stanie poradzić) , czy takie dokumenty wystarczą:

zaświadczenie o stałym zatrudnieniu mamy i taty,

zaświadczenie o stałym zameldowaniu

(+ te wszystkie podstawowe od biura etc)

powinnam może jeszcze zabrać jakieś świadectwo ukończenia szkoły, czy cos? Mam takiego stresa, że masakra...i żadne zapewnienia, że wiza to formalność nie pomagają haha :p załóżmy, że mój stres i panika to też formalność^^

Czy bedzie okej jak powiem ze po powrocie chce studiowac psychologie w Gdańsku? Czy powinnam jeszcze znaleźć jakiś 'wymarzony' uniwersytet?

anika19900 > 26-05-2012, 14:28

Tenzi - te zaswiadczenia o ktorych piszesz sa w ogole niepotrzebne. Jedynie mozesz zabrac swiadectwo ukonczenia szkoly, choc na 99% nie beda nim zainteresowani. Ja mialam i nie chcieli, choc Pani z biura polecila, aby zabrac w razie "'W''. Najwazniejszy dla nich jest Sevis, DS 2019 i DS160 i tylko to chcieli. A pytania ktore zadaje, sa naprawde formalnoscia, typu ile dzieci, w jakim wieku, czy masz rodzine w stanach i czy masz doswiadczenie w opiece nad dziecmi - takie pytania ja otzrymalam, cala rozmowa trwala 2 moze 3 min

Moze zapytac co chcesz robic potem, jak odpowiesz ze chcesz studiowac, bedzie ok, jakbys powiedizala ze nie wiesz jeszcze tez by bylo ok. Ja tez sie stresowalam, jak wyszlam stamtad, smialam sie z tego

Do Wawy czy Krakowa jedziesz?

Tenzi > 26-05-2012, 14:32

anika dziekuje bardzo za odpowiedz! Pewnie jak bedzie po wszystkim to też będę się śmiała ile zachodu narobiłam nad tą wizą

Jadę do Warszawy )

A do tej Pani sprawdzajacej dokumenty dalas te swiadectwo etc? bo nie wiem czy dawac wszystko na wstepie czy czekac az zapytaja

i czy brałaś również referencje opieki nad dziecmi?

Cukrova > 26-05-2012, 17:17

[quote name="Tenzi"]anika dziekuje bardzo za odpowiedz! Pewnie jak bedzie po wszystkim to też będę się śmiała ile zachodu narobiłam nad tą wizą

Jadę do Warszawy )

A do tej Pani sprawdzajacej dokumenty dalas te swiadectwo etc? bo nie wiem czy dawac wszystko na wstepie czy czekac az zapytaja

i czy brałaś również referencje opieki nad dziecmi?[/quote]

Masz dac tylko to o co Cie poprosi nic wiecej. Ja też myslałam żeby brać jakies zaswiadczenia o zarobkach i włosnosciach, ale pani z agencji powiedziała ze moge wziac ewentualnie moje umowy o prace. Ale mam dac pani w okienku tylko to o co mnie poprosi i nic wiecej.

anika19900 > 26-05-2012, 18:02

Tenzi- nie ma za co i tak jak Cukrova mowi - dasz tylko to o co Pani poprosi, a poprosi tak jak pisalam o sevis i ds'y-to co dostaals z biura. Nie mialam referencji.

jak jedziesz do Wawy, to moze uda Cie sie trafic na ta sympatyczna blondynke, niejaka Elizabeth, z ktora ja rozmawialam, moglabys ja wtedy pozdrowic ode mnie haha
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia