-
-
Re: Pierwszy wyjazd- Londyn, jechać?
Milka. > 01-09-2011, 13:30
Ja jadę już 12 września i się obawiam tego, że zgubie się gdzieś na lotnisku.
Niestety mojej nawigacji nie będzie obok mnie
Tyle dobrze, że jadę do polsko-hinduskiej rodzinki. -
Adderall > 01-09-2011, 14:40
Ja się łapię na tym, że mówię do młodego po polsku. Np. Cześć albo jasne.
Ale on jest naprawdę fajny, nie jest złośliwy i pomaga mi z językiem. I przytula mnie często mówiąc, że jestem najlepszą Au Pair jaką miał. -
Yoanna > 02-09-2011, 23:10
[quote name="Milka."]Tyle dobrze, że jadę do polsko-hinduskiej rodzinki.[/quote]
a co w tym dobrego?
i gdzie mieszkaja? -
Victoria's Secret > 02-09-2011, 23:46
Yoanna Ty jesteś jeszcze w Woodford Green? -
Yoanna > 03-09-2011, 1:07
tak, jestem -
Victoria's Secret > 03-09-2011, 11:13
Juz myslałam ze bede blisko Ciebie. Pomyliło mi się Woodford Green z Willesden Green -
Yoanna > 03-09-2011, 11:36
hehez podobnych to jeszcze jest wood green -
Victoria's Secret > 03-09-2011, 11:54
Ha ha ha Oh man! -
TheAtka > 12-09-2011, 23:09
Cześć. Pierwszy raz mam zamiar wyjechać do Anglii jako AuPair. Właśnie dostałam umowę od biura happyaupair, ale widze pewne kruczki. Np. jeśli chodzi o ubezpieczenia (na auto, jakieś OC, zdrowotne...), napisali też coś o potrzebnych dokumentach, ale jakich to już nie. Wg umowy oświadczam, że mam stosowne kwalifikacje, ale żadnego papieru nie mam, jedynie te referencje od sąsiadki, fakt opiekowałam się dziećmi, ale nie mam dokumentu potwierdzającego (np. kurs wychowawcy). O!albo to, au pair stanowi wymianę kulturalna a nie
umowe o pracę." czyli, że rodzina może mi nie płacić?no i czy rzeczywiście te 30-35 godzin pracy jest, czy więcej. Kurde tyle pytań, czas nagli.. proszę kogoś to ma czas na rozmowę o kontakt na PM. -
Glenda > 13-09-2011, 7:38
Hej,
Chętnie odpowiem na Twoje pytania. Napisz na priv co dokładnie chciałabyś wiedzieć