-
-
Re: walizki...
magda-lenka > 15-04-2012, 19:49
@MadameRose -wszystko, co ciezke wrzuc do podrecznego.
tylko w tanich liniach waza bagaz podreczny, wiec tu mozna zaszalec :twisted: -
angelaa > 15-04-2012, 19:50
[quote name="MadameRose"]Wylatuję jutro, wiec temat znam można rzec "od podszewki". Zacznę od tego, że limity linii lotniczych są śmieszne. Sama walizka wazy 6 kg, więc zapakowałam tylko kilka ciuchów i już 20 kilogramów na wadze! A przecież do tej jednej, za przeproszeniem cholernej walizki, każą nam zapakować całe życie! W konsekwencji wywaliłam dwie z 4 książek, które chciałam zabrać do czytania, i kilka mniej pilnych ubrań.[/quote]
wow... 6kg?!?!to chyba jakaś mega walizka! jakie ma mniej więcej wymiary skoro jest tak ciężka? -
magda-lenka > 15-04-2012, 19:52
@angelaa -moja waliza wazy 6,5 kg :/ rozwazam wiec zakup nowej -widzialam takie extra light (3 kg) -
blonde > 15-04-2012, 19:55
moja też waży 6kg... dlatego rozważam kupno nowej, lżejszej przed wyjazdem -
angelaa > 15-04-2012, 19:58
[quote name="blonde"]moja też waży 6kg... dlatego rozważam kupno nowej, lżejszej przed wyjazdem[/quote]
ja za chwilę zważę, ale wątpię, że będzie tyle ważyła..
EDIT:
duża, porządna walizka waży 3,5 kg i jest naprawdę wielka!
trochę mniejsza, gorzej wykonana i kupiona w jakimś Carrefourze czy coś waży 1,5 kg -
blonde > 15-04-2012, 20:04
No moja jest akurat dosyć nietypowym przypadkiem bo jest naprawdę wielka i naprawdę ciężka, aż mi ją ciężko taszczyć jest, więc chcę kupić nową też po to, żeby była trochę mniejsza... -
blonde > 15-04-2012, 20:11
A tak w ogóle to powinnam teraz pisać prezentację maturalną, więc zajmuję się wszystkim, tylko nie pisaniemWięc też się wzięłam za ważenie/mierzenie walizki.
No i moja walizka ma wymiary 78/50/30 i waży 5,8kg. Ale jest zdecydowanie za duża. Jak ją zapakowałam ostatnio na wakacje tak do pełna to ważyła 30 kg i musiałam się przepakować, ostatecznie wiozłam 25kg (i tak miałam lekki nadbagaż) i było to bez sensu, bo w walizce było pełno wolnego miejsca. Nie opłaca się mieć tak wielkiej walizki, bo jak się ją zapakuje, to się okazuje, że za ciężka, a jak się odejmie trochę rzeczy to się później powietrze wozi... -
angelaa > 15-04-2012, 20:13
ja nie mogłabym pozwolić sobie na 6-kilogramową walizkę skoro mam tylko 15 kg bagażu rejestrowanego..już wolałabym zamiast walizki wziąć jakąś torbę podróżną;D a w sumie też zajmuje się wszystkim a nie nauką a teraz nadchodzi najgorszy tydzień w całym roku szkolnym -
batticuore > 15-04-2012, 20:28
Bardzo przydatne informacjeKiedys napewno się przydadzą ... za nędzne 3 lata , które musze przezyc by polecieć jako Au Pair do USA haah ^^ -
MadameRose > 15-04-2012, 21:19
dziewczyny a co z kłódkami? Bo ja nie mam w walizce, i już raczej nie kupię.