• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

wahania co do wyjazdu..

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• wahania co do wyjazdu..

• wahania co do wyjazdu..
  • Re: wahania co do wyjazdu..

Nilva > 18-09-2004, 22:00

Ja termin wyjazdu ustalilam od razu w trakcie rozmowy. Tzn rozmawialam wczoraj a lece 6 pazdziernika, ale dlatego tak pozno, ze rodzinka wczesniej wyjezdza. Ale przynajmniej nie musze sie spieszyc z przygotowaniami do wyjazdu... wszystko na spokojnie

E.K. > 18-09-2004, 22:12

No, dokładnie. Najlepiej ustalić w trakcie rozmowy. U mnie nie padła konkretna data, ale było 'za trzy, cztery tygodnie'. Mnie pasi 09.10. i tak zostanie zapewne, dokładny termin mamy ustalić telef. lub mailem w następnym tyg. Dlaczego tyle czasu?Bo remontuj? mi pokój-tak przynajmniej stwierdzili.A mnie też pasuje tak, bo nie lubię się ?pieszyć - zwłaszcza na zakupach.Ja najprawdopodobniej będę szorować sama do Epping więc wolałabym żeby mnie wykopano ze ?rodka lokomocji gdzie? w Centrum...ale jednak...3h...no, brzmi kusz?co...

olga > 18-09-2004, 23:33

E.K. - tak z ciekawosci to gdzie ty jedziesz??? Bo jak wspomnialas o tym Epping to az mi sie łezka w oku zakrecila - to byla najblizsza stacja metra :roll: Z tym ze ja do Epping mialam z pol godziny autobusem, wiec w sumie to i tak bardziej mi sie oplacalo jechac pociagiem do Londynu, ale czasem jezdzilam sobie wlasnie autobusem z Harlow Town do epping a potem metrem do centrum Londynu. Dziwnie sie czuje jak sobie pomysle ze te czasy juz nie wroca.. Nawet jesli kidys znow bede w Londynie i okolicach (a na to licze) to juz nie bedzie to samo co bylo :roll: No ale takie jest zycie.

A co do lotow to Ewa nie wiem skad Ty jestes ze ?laska, ale przeciez masz AirPolonie z Pyrzowic a jakby nie bylo to zainteresuj sie tez LOT-em bo oni tez maja czasem naprawde niedrogie bilety (z tym, ze lataja chyba wyłacznie na Gatwick) - loty z Krakowa.

Laola - a ty faktycznie masz tez tanie linie z Gdanska - to Wizzair ale chyba AirPolonia tez? No i Ty tez zerknij sobie na oferte LOT-u - a nuz cos bedzie?

Zycze wszystkim powodzenia

E.K. > 18-09-2004, 23:57

Oleńko. Ja do Epping dziesięć minut od centrum podobnote loty koniecznie musze zobaczyć-kolezanka w lipcu leciała ale zabuliła 500 zl. za bilet. Oleńko prze?lę Ci pocztówkę. Też się zdziwiłam bo na pocz?tku my?lałam, że jadę na wichurkę-a tu taka niespodziewajka.

olga > 19-09-2004, 11:46

No to bedziesz chyba zadowolona. Epping moze nie jest wielkim miastem ale generalnie jest tam wszystko czego Ci bedzie potrzeba no i to jest plus ze wsiadasz w metro i jestes w Londynie w zwiazku z czym mozesz sobie wrocic z Londynu kiedy tylko chcesz (chodzi o wieczor - ja bedac skazana na pociag juz okolo 22:00 musialam byc w Harlow ) Jasne ze metro nie kursuje cala dobe, ale i tak nie ma porownania . Do mniej wiecej centrum Londynu jedzie sie tym metrem z 25 minut, pol godziny - to jest o ile dobrze pamietam okolo 20 przystankow - zreszta znadz sobie gdzies mapke metra i policzysz. Nie czepiaj sie Twojej rodzinki ze Ci powiedziala ze to 10 minut - to jest tylko kwadrans wiecej i juz jestes w Londynie

A jesli chodzi o cene biletow lotniczych - ja pierwszy raz lecialam do Anglii wlasnie LOT-em z Krakowa i byla wtedy promocja - 125 dolarow (w obie strony oczywiscie) no i jak sobie porownalam ta podroz samolotem a autokarem to stwierdzilam ze wole troche kasy dolozyc i przynajmniej jechac w godziwych warunkach. Inna kwestia jest taka, ze fatalnie znosze jazde autokarem :oops: a wiec wybor byl prosty. Aha - szukaj sobie tez innych linii - jak jechalam na Wielkanoc to w niemal takiej samej cenie byl British Airways. Jak oni maja konkurencje w postaci tych tnich linii to tez opuszczaja ceny - widac to w biurach podrozy chociazby (jak mieszkasz blisko Katowic to idz do siedziby LOT-u na ul. Korfantego, albo do jakiegos oddzialu ORBISu) ze oglaszaja tanie przeloty do Londynu (oczywiscie byc moze jest tak jak w przypadku tanich linii - im wczesniej tym taniej )

Zycze powodzenia i pozdrow Epping ode mnie

laola > 19-09-2004, 14:54

zeszli?my troszke z tematu no nic..

mam jeszcze pytanko do was..o czym rozmawiali?cie z rodzinka przez telefon, czego sie dowiadywaliscie..no i jak poradziliscie sobie z jezykiem?nie miałyscie zadnych problemów?bo przyznam że ja sie troche tego obawiam..chce dobrze wypasc, wiec jak rozmawiać? pozdrawiam

laola > 19-09-2004, 16:43

i jeszcze jedno głupie pytanko czy na tym forum sa osoby z jednej okre?lonej agencji,czy jest to ogólne FORUM au pair??

E.K. > 19-09-2004, 17:29

heh, kto pyta nie bł?dzi. Tu s? osobniki z różnych biur, polskich i niepolskich a nawet osoby, które szukały rodzinki przez Internet. Co do rozmowy telefonicznej to już ten temat był parę razy-spróbuj w dziale o wszystkim.

Acha, ja ostatnio pisałam na maila koleżance pytania jakie można zadać rodzince...to poszukam w komputerku i jak co to Ci prze?lę na PW.

E.K. > 19-09-2004, 17:39

No nieźle!Już Ci wysłałam. (Ależ jestem ?wietnie zorganizowana!!) :wink:

laola > 19-09-2004, 18:38

dzięki E.K. za obszerna wiadomosc na PW.na pewno pytania sie przydadz?, a ja spróbuje jeszcze pomyslec nad swoimi jeszcze raz dzieki
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna