• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Jak to z wami było?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Jak to z wami było?

• Jak to z wami było?
  • Re: Jak to z wami było?

3wka > 01-08-2011, 22:01

Do strzygaxd:

Ooo,to widzę,że jesteśmy na tym samym etapie

U mnie to wygląda tak,że rano mamuśka wyprawia dzieci do przedszkola,ja wstaję przed 8,zjadam śniadanko i zaczynam sprzątanie,które zajmuje mi około 2-3 godzin. Zatem od 11:30 jestem wolna, około 13 obiadek ze straszymi dziećmi i mamuśką (starszymi się nie opiekuję,lekcje kończyli przed południem a teraz mają wakacje,a mamuśka niepracująca). Dzieci wracają koło 16,ja zajmuje się nimi do 18-18:30,kolacja i ona kładzie je spać.

Więc z tego co widzę podobnie układa nam się czas spędzony z rodzinką.

Jestem w małym miasteczku Altorf bei Nurnberg. Pół godziny drogi od Norymbergi do której mogę sobie jeździć w wolnym czasie.

A Ciebie gdzie wygnało? Masz już pierwszy kryzys za sobą?

strzygaxd > 01-08-2011, 23:00

3wka :

Hmm no to ja mam nieco inaczej

Wstaję w sumie tak jak mi powiedzą.czasami jest to 7.30 jak dzisiaj,czasami 8,czasami 9 Wtorki mam wolne,ponieważ mała spędza czas z dziadkami i weekendy też mam wolne.

Sprzątać nie muszę-w środy przychodzi pani,która się tym zajmuje,więc też mam luz. Tyle że praktycznie małą zajmuję się do 18-19 A jest naprawdę potworem! No i jeszcze jest brat,ma 8 lat,ale nim sie już raczej nie muszę tak zajmować

Jak chcesz to pisz na priv to pogadamy wtedy. jakis skype albo gadu

Patty > 02-08-2011, 11:47

[quote name="leila"]do Patty:

Hostka pisała, że chodzi 4 godziny dziennie opieki nad dziećmi, 2 dni wolnego w tygodniu.

To dzisiaj będę z nią rozmawiać przez telefon - trzymajcie kciuki

Leila[/quote]

wiec chyba ok powodzenia

leila > 02-08-2011, 18:59

Rozmowa z hostką była super Mimo, ze 4 razy przerwało nam połączenie, jakoś się dogadałyśmy i we wrześniu lecę do Belfastu! Tak się cieszę, zwłaszcza, że to mój pierwszy raz. Już nie mogę się doczekać.

Dzięki Patty )

strzygaxd > 02-08-2011, 19:59

Leila no to super i powodzenia !

leila > 10-08-2011, 17:15

Dziękuję

A mam jeszcze takie pytanie:

Czy gdy jedziecie do rodziny, to kupujecie jakiś drobiazg dla dzieci, rodziców? Bo pomyslałam żeby podarować dzieciom jakiś mały prezencik

Ash > 10-08-2011, 17:47

ja teraz jadę do swoich hostów enty raz i kupię im tylko słodycze. Młoda lubi czekoladę więc jej kupię czekolady a chłopak żelki

strzygaxd > 10-08-2011, 20:08

Ja małej kupiłam lalkę<fanka lalek,zwierzątek i różowego koloru>, młodemu kupiłam poduszkę-piłkę<fan piłki nożnej i wszelkich gier> a hostom kupiłam krówki,ptasie mleczko i miód.

Patty > 10-08-2011, 20:50

Dzieciakom słodycze, a dla hosta polska wódka - żubrówka

leila > 11-08-2011, 15:41

Hehe... z tą wódką - oryginalny pomysł ;D

Słodycze chyba będą najlepszym prezentem dla dzieci

A jeszcze jeżeli chodzi o prowadzenie samochodu... Trudno było wam się przestawić na ruch lewostronny?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia