• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Alkohol

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Alkohol

• Alkohol
  • Re: Alkohol

Ash > 27-07-2011, 10:50

[quote name="sylwiaQ"]Oooo rany, jak czytam takie coś to też mnie skręca,

jedziesz tam dla nauki języka, opieki nad dziećmi czy imprez?

Swoją drogą jak już poznasz kogoś tam starszego to nie sądzę byś

nie mogła w domu się u tej osoby napić i w stanie NORMALNYM wrócić

do siebie, poza tym czy każda impreza musi być procentowa??

Coraz częściej mam wrażenie że nastolatkowie muszą mieć % na imprezach,

bo bez tego się nie da...[/quote]

No ale bez przesady Jest na czas na naukę, pracę z dziećmi, a wieczorami gdy ktoś jest free jest na czas na imprezy. Widzisz coś w tym zlego? bo ja nie...

sylwiaQ > 27-07-2011, 11:36

No to przecież napisałam że może u kogoś się napić jak bardzo potrzebuje,

bo gdzie indziej jej nie sprzedadzą nawet...

Tylko uważam że dużo osób w tym wieku nie widzi imprezy bez alkoholu.

maraszrum > 30-07-2011, 1:21

rozumiem twoje oburzenie i uważam że masz rację. jednak nie możesz oceniać wszystkich nastolatków w ten sposób. jadę tam do pracy i by się nauczyć, jednak chcę się trochę pobawić gdy będzie czas i pozwiedzać, coś złego w tym jest? co do alkoholu, piję mało. jednak czasami fajnie wypić. nie piję na każdej imprezie. i nie powinnaś oceniać odrazu po jednym poście.

Insula > 31-07-2011, 3:45

Alkohol jest dla ludzi, którzy wiedzą kiedy przestać i w jakich godzinach pić, do chwili aż to nie wpływa na pracę AuPair nie powinno to nikogo interesować.

Jeśli chodzi o picie w USA to nie próbowałam jeszcze kupować tu drinków, ale miałam okazję przeżyć imprezę w Hostelu, która była organizowana przez personel (więc nie ukrywaliśmy się w pokojach) bądź co bądź sami mówili nam, że picie na terenie hostelu wzbronione ;D i pewnej chwili alkohol był mi "wmuszany" sama nie poprosiłam o żadnego drinka, ale po 3 podejściu do lady i poproszeniu o sok barman nie wytrzymał ;D więc nie sądzę by alkohol był dużym problem, zapewne znajdą się kluby do których się nie dostaniesz itp., ale wiedziałyśmy na co się decydujemy wyjeżdżając poniżej 21 roku życia.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia