• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Ciekawi świata

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Ciekawostki

• Ciekawi świata

• Ciekawi świata
  • Re: Ciekawi świata

marika299 > 17-02-2012, 18:30

ahaa,myslalam ze gdzies teraz chcesz sprobowac swoich sil w wolontariacie.

przepatrzylam strone troche i naprawde zeby cos sobie zorganizowac to trzeba na to duzo czasu poswiecic.co do roznych form wolontariatow-szczerze to nie widzialam tam nic dla siebie moze oprocz zajmowania sie dzieciaczkami,organizowanie im czasu wolnego etc. tzn nie zebym nie miala innych zainteresowan ale w niektorych ofertach boje sie ze ich oczekiwania przewyzsza moje zdolnosci :roll: niby pisza ze najwazniejsza jest motywacja- zobaczymy podoba mi sie ze ten wolontariat short term, bo trwa od 2tyg do 2 miesiecy.jak dla mnie idealnie.byloby jeszcze cos czasu zeby poleniuchowac w pl 8) pierwszym najwiekszym wyzwaniem bedzie znalezienie organizacji w danym kraju(do ktorego chce jechac),ktora zechce mnie przyjac i wspolpracowac ze mna.z tego co wyczytalam to przyjmuja od 1 do 2 wolontariuszy na okreslony czas wiec chyba bedzie konkurencja.chyba ze ja to zle zrozumialam? :roll:

jest moze ktos, kto jest zainteresowany wolontariatem na wakacje 2012? moglibysmy przynajmniej powymieniac sie info co i jak

balbina > 17-02-2012, 19:35

No niestety, plany się zmieniły a w wakacje tego roku miałam jechać na wolontariat właśnie w 2012 ;x

Wiesz, nie patrz tylko na tę stronę, jest naprawdę wiele, wiele opcji - tylko trzeba poszukać, każdy wolontariat praktycznie oferuje co innego

aivie > 17-02-2012, 22:18

ja wyjechalam do stanow jako au pair wlasnie ze wzgledu na to, ze nie udalo mi sie dostac na evs bo za pozno sie za to zabralam. Chcialam wyjechac do hiszpanii, a to najbardziej popularny kraj na evs. czasami jest kilkaset aplikacji na wolontariusza a miejsce tylko jedno takze konkurencja jest duza. Latwiej jest wyjechc do krajow typu Rumunia, Czechy, Niemcy. Tam nie ma tylu chetnych jak do Hiszpanii czy Wloch. Jesli chcecie jechac na evs trzeba sie za to duzo wczesniej zabrac i miec bardzo dobrze wypelnione europass cv (ujednolicone cv europejskie) i dobry list motywacyjny.

Poza tym trzeba miec organizacje w swoim kraju ktora Cie na evs wysle bo przed wyjazdem treba odbyc szkolenie. Ja kiedy znalazlam organizacje wysylajaca dostalam zaproszenie na strone youthnetworks.eu (nie wiem jak teraz, ale kiedy ja zakladalam swoj profil trzeba bylo miec organizacje wysylajaca zeby moc sie zarejestrowac). Na tej stronie sa wszystkie projekty ktore aktualnie rekrutuja wolontariuszy i mozna bezposrednio z tej strony aplikowac.

troud > 20-01-2013, 16:39

Dzisiaj znalazłam świetna stronę internetową:

workaway.info

Nie będę pisać o co chodzi, bo tylko pogmatwam. Po prostu wejdźcie

Moim zdaniem pomysł świetny! Może poszukam tam czegoś dla siebie. Fajne jest to, ze nie ma żadnych wymogów wiekowych, nie trzeba być studentem ani nic. Po prostu szukasz oferty dla siebie i jedziesz (no może to nie jest takie proste, jak ja to przedstawiam, muszę poszukać trochę opinii o tym w internecie, to się przekonam jak to jest na prawdę ;p)
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia