• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

8 dni do wyjazdu,a host family pisze - ze jednak nie!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• 8 dni do wyjazdu,a host family pisze - ze jednak nie!

• 8 dni do wyjazdu,a host family pisze - ze jednak nie!
  • Re: 8 dni do wyjazdu,a host family pisze - ze jednak nie!

Insula > 04-06-2011, 15:38

Musisz się teraz czuć strasznie, nawet nic mądrego nie mogę powiedzieć, niestety nie mam też znajomości we Włoszech by coś pomóc, szukaj na stronkach może uda się coś zdziałać i jakoś spełnić marzenia.

Nawet sobie nie wyobrażam jakbym się teraz dowiedziała "sorry Wiola nie lecisz".

Aisling > 04-06-2011, 21:35

O kuuurdee. Aż mi łzy napłynęły do oczu jak to przeczytałam..

Strasznie mi przykro i nie mam pojęcia nawet co powiedzieć! Tzn moze i dużo mam do powiedzenia, ale co z tego byłoby stosowne..

Słuchaj, niedobrze się stało. Ale może uda Ci się znaleźć w trakcie inną hf? Jeszcze kilka dni jest, jak dziewczyny mówiły, możesz napisać w ogłoszeniu, że szukasz "ASAP". Kurde... tragedia.

Ale wiesz, ja mimo tego, iż niby wszystko wskazuje na to, że będzie dobrze, bo już wszystko im wysłałam, wszystko umówione itd, to i tak się boję, że "moi" wykręcą mi ten sam numer.. Nagle powiedzą "sorry nie". A ja zostanę na lodzie, z biletem w ręce, nadziejami i niczym więcej. To straszne.. ale wierzę, że to wszystko ma jakis sens, i być może czekają Cię inne ważniejsze, lepsze rzeczy. Może wydarzyłoby się jakieś nieszczęście gdybyś do nich poleciała? Wierzę, że jeszcze się ułoży, cokolwiek miałoby się układać. Trzymam za Ciebie kciuki, i prosze, mimo tego, nie przestawaj pisać na blogu.

Buziaczki

strawberries > 04-06-2011, 21:43

co za ludzie! Okropni! To jest chyba jedna z gorszych rzeczy, które się mogą przytrafić au-pair! Trzymam za Ciebie kciuki, żeby Ci się wszystko ułożyło i oby Ci pieniążki zwrócili! Ale szukaj rodziny, będzie dobrze

anetaar > 04-06-2011, 22:45

Brak słow na takie zachowanie ze strony tych ludzi ;/ Sprobuj wlasnie poszukac jeszcze jakiejs rodzinki, poszukaj tez ogloszen na gumtree i na innych stronkach tego typu, moze jakas inna praca by sie znalazla w Rzymie. Skoro masz tam kurs, to dobrze byloby jednak trafic do Rzymu.

KajaWroc > 05-06-2011, 9:55

Hej dziewczyny,

dzieki za te mile slowa- jestescie kochanebyc moze uda mi sie przeniesc kurs na wczesniejszy okres i np. poszukac rodziny na miejscu zobaczymy,powiem Wam jedno - troche stracilam zaufanie do tych "rodzin"

tak sobie mysle- a co by bylo jakby glowa rodziny dostal ta oferte pracy tydzien po moim przyjezdzie?kazali by mi wracac do domu?ta "praca" to oczywiscie wymowka, mam nadzieje ,ze nic powaznego sie u nich nie stalo...

rosario > 05-06-2011, 11:07

skoro zdeklarowali się do oddania pieniędzy, to do razu wyślij im numer konta na który mają ci wysłać. to, że nie podpisaliście umowy, nie znaczy że umowa między wami nie została zawarta. oni nie dostosowali się do pierwszej jej części - że będziesz ich au pair i jednocześnie powiedzieli, że oddadzą kasę. więc jak najszybciej spróbuj ją odzyskać i lecieć do rzymu. za tą kasę, którą ci oddadzą za bilet będziesz mogła się w jakimś hostelu zatrzymać do czasu znalezienia innej pracy

blackcar > 05-06-2011, 12:03

kaja!! Jutro idziesz ze mna na language meeting! JESTEM PEWNA ZE POPRAWIA CI HUMOR OBCOKRAJOWCY BIEGAJACY Z NAPISEM "MAM GRUBEGO KUT...A"!!! Może ci wlosi cos powiedza gdzie pracy szukac czy cos itd?

Ja we wt mam 2 egzaminy wiec zadnych wymowek! Bede nocowac dziewczyne z usa!

Poki co moze, jeszcze cos zaradzimy... ale juz nic nie mowie by nie zapeszac!

Niestety, bez agencji tak moze sie stac, rownie dobrze au pairka moglaby napisac im maila , ze w dzien odlotu ze nie przyjedzie... Wiem, że teraz emocje działają najbardziej! Ale z perspektywy czasu, zobaczymy, że dobrze sie stało, ( tak jak mowisz, a jak by cie tam oszukali, albo wywalili z dnia na dzien?? matka dopiero urodziłam a jak miala depresje poporodowa??)zobaczymy co najblizsze dni przyniosą...

Everything will be ok in the end, if it is not ok , it's not the end!!!

dosiunia > 05-06-2011, 12:27

dobrze, że chociaż chcą jej zwrócić pieniądze, bo będzie mogła wziąść je na 'start'

KajaWroc > 05-06-2011, 16:49

Hej dziewczyny!!

Byc moze uda mi sie przeniesc kurs jezykowy np.na lipiec ,wtedy bym poleciala do Rzymu i szukala pracy na miejscu w miedzyczasie

Teraz wszytko zalezy od szczescia i od tego ,czy brzydko mówiąc znowu ktoś mnie "nie wych****ja"

Ja Wam życze powodzenia z rodzinkami mam nadzieję ,że te wakacje będą dla nas wszystkich niezapomniane

Fajnie ,że powstało takie forum dla au-pairek bo czlowiek czuje ze ma wsparcie wśród "swoich"

pozdrawiam :*

ps. nr konta i kwotę w Euro przesłałam im odrazu ,jeszcze powinni mi zwrocic za szkody moralne kurde!

pryncypia > 06-06-2011, 0:47

Kaja, to straszne, że tak Cię potraktowali, normalnie nie wiem jak to skomentować. Jeśli oddadzą kasę, to w porządku, ale tak czy siak beznadziejne jest to, że straciłaś taką szansę. Widocznie tak musiało być, ale może tak jak mówiłaś, znajdziesz tam pracę i wszystko się jakoś ułoży, czego Ci z całego serca życzę!

Jak już Ci oddadzą kasę, to podaj ich namiary, żeby żadna inna dziewczyna się na nich nie nacięła.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna