• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Cantabria

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Hiszpania

• Spotkania

• Cantabria

• Cantabria
  • Re: Cantabria

Saiisuke > 05-06-2011, 1:33

Tak, w Toruniu. Jak chcesz to możemy się jeszcze w Toruniu spotkać. Też tu studiuję, na UMK Lecę 6 lipca i najpierw będę kilka dni w Madrycie, później w Cadiz, w sierpniu w Santander, i później do około 25.09 w Vigo Pontevedra.

sunnyday-night > 05-06-2011, 12:05

To trochę kraju poznasz

naprawdę nie znasz ani słowa? w takim razie podziwiam, że wybrałaś Hiszpanię. a chciałabyś mieć jakieś podstawy językowe przed wyjazdem?

Saiisuke > 05-06-2011, 12:19

Pewnie, że bym chciała!

Moim głównym zadaniem ma być mówienie do dzieci po angielsku, no i hości też mówią po angielsku, więc będzie chyba okay.

Wiesz, lubię się rzucać na głęboką wodę

natalia1990osw > 05-07-2011, 23:57

Hej wszystkim!!

Ja jestem obecnie w Santander, i zostanę tu do września. Rodzinkę mam super, ale niestety żadnych znajomych! Jeśli chciałybyście się spotkać, proszę dajcie znać!

awmygod > 06-07-2011, 16:31

hey, ja spedzilam w laredo zeszly tydzien poznawalam sie z moja host rodzinka na wakacjach, oni maja tam apartament, sliczne miasteczko, przepieknaaa plaza, wszedzie blisko, pelno pubow, barow, restauracji, turystow itp polecam

rosario > 06-07-2011, 20:46

a jak z pogoda w cantabrii?

wybieram sie na poczatku sierpnia do asturias i to podobny chyba region, i sie zastanawiam czy moge liczyc na w miare ciepla wode i slonce, czy nie bardzo? slyszalam rozne opinie i juz sama nie wiem ;/

awmygod > 07-07-2011, 15:37

[quote name="rosario"]a jak z pogoda w cantabrii?

wybieram sie na poczatku sierpnia do asturias i to podobny chyba region, i sie zastanawiam czy moge liczyc na w miare ciepla wode i slonce, czy nie bardzo? slyszalam rozne opinie i juz sama nie wiem ;/[/quote]

to akurat najzimniejszy region hiszpanii, nie to co w madrycie ehh, ale jest pare dni goraco a potem per dni chlodniejszych itp. np wieczorami musialam ubrac kurtke czy bluze jak wychodzilam do pubu.. ale po 4 dniach mam piekna opalenizne a no i minusem jest silny wiatr caly czas.

rosario > 09-07-2011, 23:57

wlasnie tego sie obawiam! kurde !

brzmi mi to jak opis pogody w Lizbonie!

pozostaje mi miec nadzieje, ze jak przyjade to bedzie slonce i ze tez sie opala.

swoja droga - 4 dni to szybko, pewnie masz karnacje w miare ciemna/podatną na opalanie?

natalia1990osw > 10-07-2011, 13:06

Ja jestem niedaleko Santander od 3 tygodni i przez większość czasu było słonecznie. Teraz jednak od 2 dni jest pochmurnie. Średnia temperatura moim zdaniem to około 23 stopni.. Nie martw sie, jak słoneczko świeci to można się ładnie opalić

natalia1990osw > 10-07-2011, 15:56

Stworzyłam właśnie grupę na facebooku "Au pairs in Cantabria'. Jeśli jesteście zainteresowane, proszę przyłączcie się Pozdrawiam!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna