-
-
Re: Cantabria
Saiisuke > 05-06-2011, 1:33
Tak, w Toruniu. Jak chcesz to możemy się jeszcze w Toruniu spotkać. Też tu studiuję, na UMKLecę 6 lipca i najpierw będę kilka dni w Madrycie, później w Cadiz, w sierpniu w Santander, i później do około 25.09 w Vigo Pontevedra. -
sunnyday-night > 05-06-2011, 12:05
To trochę kraju poznasz
naprawdę nie znasz ani słowa? w takim razie podziwiam, że wybrałaś Hiszpanię. a chciałabyś mieć jakieś podstawy językowe przed wyjazdem? -
Saiisuke > 05-06-2011, 12:19
Pewnie, że bym chciała!
Moim głównym zadaniem ma być mówienie do dzieci po angielsku, no i hości też mówią po angielsku, więc będzie chyba okay.
Wiesz, lubię się rzucać na głęboką wodę -
natalia1990osw > 05-07-2011, 23:57
Hej wszystkim!!
Ja jestem obecnie w Santander, i zostanę tu do września. Rodzinkę mam super, ale niestety żadnych znajomych! Jeśli chciałybyście się spotkać, proszę dajcie znać! -
awmygod > 06-07-2011, 16:31
hey, ja spedzilam w laredo zeszly tydzienpoznawalam sie z moja host rodzinka na wakacjach, oni maja tam apartament, sliczne miasteczko, przepieknaaa plaza, wszedzie blisko, pelno pubow, barow, restauracji, turystow itp polecam -
rosario > 06-07-2011, 20:46
a jak z pogoda w cantabrii?
wybieram sie na poczatku sierpnia do asturias i to podobny chyba region, i sie zastanawiam czy moge liczyc na w miare ciepla wode i slonce, czy nie bardzo? slyszalam rozne opinie i juz sama nie wiem ;/ -
awmygod > 07-07-2011, 15:37
[quote name="rosario"]a jak z pogoda w cantabrii?
wybieram sie na poczatku sierpnia do asturias i to podobny chyba region, i sie zastanawiam czy moge liczyc na w miare ciepla wode i slonce, czy nie bardzo? slyszalam rozne opinie i juz sama nie wiem ;/[/quote]
to akurat najzimniejszy region hiszpanii, nie to co w madrycie ehh, ale jest pare dni goraco a potem per dni chlodniejszych itp. np wieczorami musialam ubrac kurtke czy bluze jak wychodzilam do pubu.. ale po 4 dniach mam piekna opaleniznea no i minusem jest silny wiatr caly czas. -
rosario > 09-07-2011, 23:57
wlasnie tego sie obawiam! kurde !
brzmi mi to jak opis pogody w Lizbonie!
pozostaje mi miec nadzieje, ze jak przyjade to bedzie sloncei ze tez sie opala.
swoja droga - 4 dni to szybko, pewnie masz karnacje w miare ciemna/podatną na opalanie? -
natalia1990osw > 10-07-2011, 13:06
Ja jestem niedaleko Santander od 3 tygodni i przez większość czasu było słonecznie. Teraz jednak od 2 dni jest pochmurnie. Średnia temperatura moim zdaniem to około 23 stopni.. Nie martw sie, jak słoneczko świeci to można się ładnie opalić -
natalia1990osw > 10-07-2011, 15:56
Stworzyłam właśnie grupę na facebooku "Au pairs in Cantabria'. Jeśli jesteście zainteresowane, proszę przyłączcie sięPozdrawiam!