• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Kieszonkowe w Hiszpanii

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Hiszpania

• Kieszonkowe w Hiszpanii

• Kieszonkowe w Hiszpanii
  • Re: Kieszonkowe w Hiszpanii

CamilaAnaB > 20-09-2012, 15:48

Dwa lata minely, moze sie sporo zmienilo. Ale ja powiem wam np. ze zarabiam 80e przy 20-25 godzinach tygodniowo.

deq102 > 18-01-2013, 17:09

Szczyt sezonu drogo i do tego tłumy, przepuszczenie 300E wieczorem niejest dużym

wysiłkiem. Oczywiście można zakończać dzień na kempingu przy pomocy piwa

kupionego w pobliskim supermarkecie, i w ten sposób

przeżyć za 150E, to kewstia stylu i amabicji.

Gosia1423 > 27-02-2013, 1:43

Poszukuję rodziny na własną rękę (na okres wakacji) i jeszcze nie widziałam, żeby zaoferowały więcej niż 50 euro... Właśnie mam pierwszą rodzinkę, która się mną "zainteresowała" i ona proponuje mi te 50 euro tyg... nie wiem czy powinnam zaakceptować to i kontynuować kroki podjęcia wspólnej współpracy. Dodam, że wcześniej nie byłam au pair i nie wiem co robić...

prettyvisitors > 28-02-2013, 21:03

Niestety, ale tyle właśnie będą Ci proponowali. A to dlatego, że na stronie apw jest napisane, że kieszonkowe w Hiszpanii powinno wynosić 50-70 euro.

Gosia1423 > 28-02-2013, 21:51

Dzięki za odp. Nie wiedziałam, że na APW są takie wytyczne, chyba za krótko jestem na tej stronie...

Alivagom > 05-03-2013, 21:42

Po lewej stronie w menu wejdź w zakładkę 'Au pair A-Z' i tam wejdź w 'salary' - jest rozpiska ile i gdzie. Ale jak dla mnie 50E to przesada. Byłam w Hiszpanii 5 pracy i wiem pieniądze tam szybko lecą. Znaczy da się przeżyć, ale nie ma się poczucia, że to jest dużo. Jeden drink w pubie 5e- 7e. Kawa też trochę. Posiłek w restauracji 5-8e (w przeciętnej).

Uważam, że kieszonkowe powinno być jednakowe w europie tak jak w USA- 197$ tak w europie przelicznik tego w zależności na waluty. Wtedy byłoby fair i w Hiszpanii można zaszaleć

Gosia1423 > 07-03-2013, 17:23

Dzięki, po napisaniu tego wcześniejszego posta znalazłam wszystko

Zgadzam się, że kieszonkowe powinno być takie samo... W końcu bez znaczenia, w którym państwie pracujesz, wykonujesz tę samą pracę...

Anjaa > 10-03-2013, 16:06

Jeśli chodzi o średnie ceny produktów i usług, mogą się one różnić w zależności od regionu i sezonu. Poniżej podaję orientacyjną listę cen:

Jeden bilet zwykły na metro lub autobus kosztuje około 1 euro.

Cena jednego piwa może wynosić od 2 do 6 euro w modnych lokalach.

Bilet do kina kosztuje od 5 do 9 euro.

Bilet do teatru osiąga cenę od 12 do 30 euro.

Cena biletu do opery lub na koncert może wahać się od 50 do 100 euro.

PorcelainGirl > 14-04-2013, 21:23

nie płacisz za jedzenie/mieszkanie więc to czysty pieniądz...

tyle niestety nieraz mają erasmusi, którzy to co masz zapewnione muszą jeszcze opłacić)

wiec to nie są kokosy, że wrócisz z niewiadomo jak zaoszczędzoną kasą...ale nie jest najgorzej)

Gosia1423 > 14-04-2013, 23:22

I na APW jednak mogą zaproponować więcej Jedna rodzina zaproponowała 70 euro/tyg, a obecnie rozmawiam z rodziną z Madrytu, która oferuje 85 Euro/tyg. (wcale nie mają jakiś wielkich wymagań) więc wszystko jest możliwe i 50 Euro to trochę mało
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna