• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Chiny

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Inny kraj

• Chiny

• Chiny
  • Re: Chiny

Saiisuke > 19-05-2011, 17:53

Kończę pierwszy i trochę już po japońsku powiem czy przeczytam, ale nie czuję się jeszcze dosyć pewnie.

KajaWroc > 19-05-2011, 18:27

mysle ze powinnas jechac!ja planuje za rok byc au-pair w USA, ogolnie ciagnie mnie po swiecie , ja dostalam kiedys e-maila z jakies chinskiej agencji aupair -takiego reklamujacego ich strone itd to sie nazywa HHS China aupair center , obczaj sobie wydaje sie byc bezpieczna agencja

KajaWroc > 19-05-2011, 18:28

a w sumie odrazu Ci wkleje linka

http://www.hhscenter.com/en/item1.asp?ClassID=14

pauli_na1 > 22-03-2012, 7:27

żeby było lepiej HHS Center współpracuje z prowork. Ja jestem teraz u nich w Pekinie, dlatego wiem. Jeśli mogę coś podpowiedzieć to od razu składajcie aplikację do HHS, wtedy 750 zł. zostaje w kieszeni-bo nie płacicie pośrednikowi-ja tak zrobiłam. A jeśli nie chcecie płacić za bilet lotniczy w jedną stronę to możecie wybrać opcję "group arrival" wtedy rodzinę będziecie mieli dobieraną tu na miejscu. Wygląda to tak, że mieszkacie sobie około tygodnia w skromnym hoteliku, dostajecie 50yuanów dziennie na jedzenie. Problem może polegać na tym, że nie możecie odrzucić rodziny jeśli ta Was wybierze. Czyli wyboru rodziny właściwie nie ma. Plus jest taki, że jeśli Wam się nie podoba to można w każdej chwili zmienić rodzinę. Aha! i jeśli rozwiązujecie umowę z HHS to musicie zwrócić bilet lotniczy płatny w jedną stronę i nie zwracają depozytu 250$. W razie pytań piszcie

Pozdrawiam

Paulina

a tu jeszcze raz ich strona: http://www.hhscenter.com/en/item1.asp?classid=300#

dodam, że to jest największa i najstarsza agencja tego typu w chinach

Saiisuke > 22-03-2012, 21:04

Dzięki za informacje

Napisz coś więcej o aupairkowaniu w Chinach. Jestem bardzo ciekawa jak się tam żyje aupairkom. Chodzisz na kurs chińskiego? Jak długo już tam jesteś?

Viya > 16-08-2012, 14:42

Hej, ja we wrześniu kończę pobyt w Anglii i zastanawiam się co dalej. Wrócić na studia czy jechać już do Chin? Dodam, że jestem na studiach dalekowschodnich i uczę się chińskiego ale skończyłam dopiero pierwszy rok. Pisałam do proworku, mam nadzieję, że coś mi poradzą.

martyna152 > 16-09-2012, 6:40

Hej, jestem od ponad dwóch miesięcy w Chinach jako au pair, za dwa tygodnie wracam do Polski. Jeśli ktoś miałby pytania dotyczące programu- <a href="mailto:martynabors@o2.pl">martynabors@o2.pl</a>

alusss > 16-09-2012, 15:31

hej ja tey jestem w chinach . gdzie dokladnie jestes ?

martyna152 > 17-09-2012, 12:01

Pekin!

Saiisuke > 17-09-2012, 15:29

Napiszcie coś więcej o aupairkowaniu w Chinach!

Z jakiej agencji, ile płaciłyście, ile godzin tygodniowo pracy, jak z kursem językowym, ile kieszonkowego itd.

Chcę wyjechać w lipcu na rok i bardzo mnie to wszystko ciekawi!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna