• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Wypłata w gotówce?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Wypłata w gotówce?

• Wypłata w gotówce?
  • Re: Wypłata w gotówce?

Yoanna > 13-05-2011, 13:27

sylwia, mozesz sobie bez problemu zalozyc konto podstawowe, sa bezplatne. ja za swoje nic nie place

Nathalie > 13-05-2011, 13:33

Ja planuje odłożyć trochę na studia. Co mięsiąc będę wrzucala troche i a noz cos zaoszczedze z moja zakupowa pasją

sylwiaQ > 13-05-2011, 13:49

Ta skarbonka to super pomysł!! byle nie dało jej się otworzyć od spodu jak moją w domu

i np jedno kieszonkowe co 3-4 tyg zostawiać sobie, hmm ile Wam (będącym w Londynie)

idzie tak na tydzień kasy??

Insula > 13-05-2011, 14:04

Troszkę odbiegnę od wątku, ale nie chce tworzyć nowego tematu. Otóż muszę wpłacić na konto GAWO 100$ (które zostaną przekazane APC) pieniądze mam w gotówce (złotówkach) więc bank będzie musiał przewalutować operację.

GAWO ma to konto w mBanku czyli spółka BreBank więc i Multibank. Zastanawiam się jak wy załatwiliście tą sprawę bo z tego co widzę w tabeli opłat to taka "przyjemność" w multibanku kosztuje prawie 30 zastanawiam się czy można zaoszczędzić? czy wszystkie banki oferują to samo? może poczta polska sprosta wyzwaniu ?

Gobarakago > 21-05-2011, 18:25

[quote name="sylwiaQ"]Ta skarbonka to super pomysł!! byle nie dało jej się otworzyć od spodu jak moją w domu

i np jedno kieszonkowe co 3-4 tyg zostawiać sobie, hmm ile Wam (będącym w Londynie)

idzie tak na tydzień kasy??[/quote]

Hej ! Ja byłam swego czasu au-pair w Londynie. To czy dużo wydasz zależy głównie od Twojego stylu życia. Londyn jest drogi pod względem komunikacji miejskiej i kosztów rozrywek. Nocne imprezowanie jest kosztowne , ale Londyn jest też bardzo łaskawy pod względem ofert ' rozrywek za darmo'. Jeżeli lubisz muzea i galerie i zwyczajne zwiedzanie ciekawych miejsc- w Londynie na każdy weekend roku znajdziesz inną - zupełnie darmową propozycje. Jedzenie na mieście też nie musi byc bardzo drogie. Opłaca się czekać do godziny 19 tej ( około) kiedy budy z jedzeniem są zamykane i ' wszystko musi iść'. Wtedy za 2- 3 funty można się najeść do syta A jak się nie chce czekać do tak późnych godzin to - w porze lunchowej jedzenie w wielu knajpkach jest tańsze niż w porze kolacji ( i kosztuje około 5 funtów) albo można kupić jakieś gotowe danie w zwykłym sklepie. Anglia pełno ma sklepów typu Sainsburys gdzie można kupić np. gotową sałatkę makaronową z kurczakiem za jakieś 2, 50 funta.

Jeżeli chce się podróżować po Anglii w żadnym wypadku nie należy od tak sobie wskakiwać do pociągu. To jest mega drogie ! Najepiej zabukować bilet na

http://www.megabus.com/ albo http://www.nationalexpress.com/home.aspx !

Jak z Southampton często jeżdże do Londynu za 2 funty w dwie strony!

Jak będę miała więcej czasu no napiszę coś więcej o ' małych oszczędnościach' w UK

Pozdrawiam !

dosiunia > 21-05-2011, 18:32

ja rok temu przyznałam sobie limit 10e na tydzien i nawet się udawało, nie licząć przyjazdu mojej przyjaciółki i zakupu walizki przywiozłam naprawdę sporo zarówno pieniędzy jak i ciuszków, a jeszcze w Polsce kupiłam lapka, buty etc
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia