• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au-pairki 'wielokrotne'

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• Au-pairki 'wielokrotne'

• Au-pairki 'wielokrotne'
  • Re: Au-pairki 'wielokrotne'

WhiteDove > 10-05-2011, 22:17

[quote name="Nathalie"]A nie boicie się porównań? W sensie, że raz byłyście u super rodzinki,a potem... porównujecie?[/quote]

Mysle, że zawsze sie będzie porównywać siłą rzeczy. Tak mi się przynajmniej wydaje.

Gobarakago A Ty gdzie sobie operkujesz?

Gobarakago > 11-05-2011, 13:59

[quote name="Nathalie"]Hmm... Myślę o tym, by po moim szwajcarskim roku być summer au pair coś czuje, że ta idea mi się spodoba. A nie boicie się porównań? W sensie, że raz byłyście u super rodzinki,a potem... porównujecie?[/quote]

No właśnie, porównania są zawsze. Ja miałam to 'szczęście' ( hehe- nikomu nie życzę) , że moja pierwsza rodzina była dosyć trudna. Więc potem już wszystko wydawało mi się niebem na ziemi

Gobarakago > 11-05-2011, 14:05

WhiteDove, ja już nie operkuję. Jestem na to za duża Zapisałam się głownie na forum, że zdobywać różną wiedzę od Was na mojego bloga, w którym piszę o moich doświadczeniach życiowych związanych z podróżami i rozmaitymi programami wymiany kulturowej ( między innymi au-paire). Mam jednak świadomość, że czasy zmieniają się bardzo szybko dlatego na tym forum szukam uzupełnienia mojej wiedzy. I nigdy się nie zawodzę. Bardzo lubię to forum, zawsze szybko dostaje odpowiedzi na zadane przeze mnie pytania Oczywiście moją wiedzą też się tu dzielę w miarę moich możliwości.

A teraz jestem w Southampton

WhiteDove > 11-05-2011, 14:46

Oo no to niedaleko, czasem tam bywam A jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to i nawet zamieszkam od września Wtedy się zgłoszę po kilka informacji

A tak przy okazji zajrzałam na Twojego bloga i musze przyznać, że bardzo ciekawy bo ja też uwielbiam podróżować, a moj operski rok traktuję jako początek życiowej przygody, ponieważ mam zamiar jeszcze wiele w życiu zobaczyć!

Gobarakago > 12-05-2011, 17:43

[quote name="WhiteDove"]Oo no to niedaleko, czasem tam bywam A jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to i nawet zamieszkam od września Wtedy się zgłoszę po kilka informacji

A tak przy okazji zajrzałam na Twojego bloga i musze przyznać, że bardzo ciekawy bo ja też uwielbiam podróżować, a moj operski rok traktuję jako początek życiowej przygody, ponieważ mam zamiar jeszcze wiele w życiu zobaczyć! [/quote]

Jestem pewna, że tak będzie Dla mnie też operkowanie było momentem zwrotnym, kiedy to bardziej otworzyłam się na świat

Jak już będziesz w Southampton to wpadaj na kawę

Mój mail kontaktowy : <a href="mailto:gobarakago@gmail.com">gobarakago@gmail.com</a>

Pozdrawiam

KajaWroc > 13-05-2011, 1:12

ja sobie tak mysle ,ze jesli w tym roku to moje 1wsze au-pairowanie mi pojdzie dobrze to potem pojade do Niemiec na kilka miesiecy przypomniec sobie niemiecki a potem do USA ,np Miami ale wypas ...a potem to juz moze nie bede musiala opiekowac sie dziecmi tylko zostane gdzies na stale

blackcar > 14-05-2011, 23:28

kaja,o ile nie zosaniesz we wloszechP

patrycjamarkowska > 15-05-2011, 11:28

dziewczyny, możecie mi poradzić? czy praca od 7rano do 18 od pon do pt, weekendy dwa w miesiącu wolne totalnie a dwa praca np w sobote po 5godz a niedziela wolna albo odwrotnie albo i w niedziele i sobote po 5godz pracy a reszta wolne. czy to jest za dużo roboty? czy to normalna stawka?

dziękuję z góry za odpowiedź. : )

Saiisuke > 15-05-2011, 11:52

To wydaje się być bardzo dużo, zwykle jest chyba 5 godzin dziennie i jeden dzień w tygodniu wolny. No ale to też zależy ile Ci zapłacą

dosiunia > 15-05-2011, 12:04

max norma to chyba 35 godzin w tygodniu, ja tak miałam + 2 dni wolne totalnie, czasem na jakąś wycieczkę np. jechaliśmy... też wydaje mi się to dużo.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna