-
-
Re: Au-pairki 'wielokrotne'
WhiteDove > 10-05-2011, 22:17
[quote name="Nathalie"]A nie boicie się porównań? W sensie, że raz byłyście u super rodzinki,a potem... porównujecie?[/quote]
Mysle, że zawsze sie będzie porównywać siłą rzeczy. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Gobarakago A Ty gdzie sobie operkujesz? -
Gobarakago > 11-05-2011, 13:59
[quote name="Nathalie"]Hmm... Myślę o tym, by po moim szwajcarskim roku być summer au paircoś czuje, że ta idea mi się spodoba. A nie boicie się porównań? W sensie, że raz byłyście u super rodzinki,a potem... porównujecie?[/quote]
No właśnie, porównania są zawsze. Ja miałam to 'szczęście' ( hehe- nikomu nie życzę) , że moja pierwsza rodzina była dosyć trudna. Więc potem już wszystko wydawało mi się niebem na ziemi -
Gobarakago > 11-05-2011, 14:05
WhiteDove, ja już nie operkuję. Jestem na to za dużaZapisałam się głownie na forum, że zdobywać różną wiedzę od Was na mojego bloga, w którym piszę o moich doświadczeniach życiowych związanych z podróżami i rozmaitymi programami wymiany kulturowej ( między innymi au-paire). Mam jednak świadomość, że czasy zmieniają się bardzo szybko dlatego na tym forum szukam uzupełnienia mojej wiedzy. I nigdy się nie zawodzę. Bardzo lubię to forum, zawsze szybko dostaje odpowiedzi na zadane przeze mnie pytania Oczywiście moją wiedzą też się tu dzielę w miarę moich możliwości.
A teraz jestem w Southampton -
WhiteDove > 11-05-2011, 14:46
Oo no to niedaleko, czasem tam bywamA jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to i nawet zamieszkam od września Wtedy się zgłoszę po kilka informacji
A tak przy okazji zajrzałam na Twojego bloga i musze przyznać, że bardzo ciekawy bo ja też uwielbiam podróżować, a moj operski rok traktuję jako początek życiowej przygody, ponieważ mam zamiar jeszcze wiele w życiu zobaczyć! -
Gobarakago > 12-05-2011, 17:43
[quote name="WhiteDove"]Oo no to niedaleko, czasem tam bywamA jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to i nawet zamieszkam od września Wtedy się zgłoszę po kilka informacji
A tak przy okazji zajrzałam na Twojego bloga i musze przyznać, że bardzo ciekawy bo ja też uwielbiam podróżować, a moj operski rok traktuję jako początek życiowej przygody, ponieważ mam zamiar jeszcze wiele w życiu zobaczyć![/quote]
Jestem pewna, że tak będzieDla mnie też operkowanie było momentem zwrotnym, kiedy to bardziej otworzyłam się na świat
Jak już będziesz w Southampton to wpadaj na kawę
Mój mail kontaktowy : <a href="mailto:gobarakago@gmail.com">gobarakago@gmail.com</a>
Pozdrawiam -
KajaWroc > 13-05-2011, 1:12
ja sobie tak mysle ,ze jesli w tym roku to moje 1wsze au-pairowanie mi pojdzie dobrze to potem pojade do Niemiec na kilka miesiecy przypomniec sobie niemiecki a potem do USA ,np Miami ale wypas ...a potem to juz moze nie bede musiala opiekowac sie dziecmi tylko zostane gdzies na stale -
blackcar > 14-05-2011, 23:28
kaja,o ile nie zosaniesz we wloszechP -
patrycjamarkowska > 15-05-2011, 11:28
dziewczyny, możecie mi poradzić? czy praca od 7rano do 18 od pon do pt, weekendy dwa w miesiącu wolne totalnie a dwa praca np w sobote po 5godz a niedziela wolna albo odwrotnie albo i w niedziele i sobote po 5godz pracy a reszta wolne. czy to jest za dużo roboty? czy to normalna stawka?
dziękuję z góry za odpowiedź. : ) -
Saiisuke > 15-05-2011, 11:52
To wydaje się być bardzo dużo, zwykle jest chyba 5 godzin dziennie i jeden dzień w tygodniu wolny. No ale to też zależy ile Ci zapłacą -
dosiunia > 15-05-2011, 12:04
max norma to chyba 35 godzin w tygodniu, ja tak miałam + 2 dni wolne totalnie, czasem na jakąś wycieczkę np. jechaliśmy... też wydaje mi się to dużo.