-
-
Re: Couchsurfing - jak poznac nowych ludzi za granicą:)
dosiunia > 30-04-2011, 15:42
to jest chyba weryfikacja konta swojego, gdzie wysyłasz jakaś kwotę, ale nie musisz tego robic -
Gobarakago > 30-04-2011, 16:16
[quote name="Nathalie"]Hmm... Nie łapię czegoś - zalogowałam się, a oni chcą mój numer telefonu i numer konta... Dlaczego?[/quote]
tak jak napisała Dosiunia chodzi tutaj pewnie o weryfikację. Dobrze, że podjęłaś temat, bo przypomniałaś mi, że oni od jakiegoś roku robią takie rzeczy. Wiem, że moja koleżanka , która zapisywała się jakiż rok temu, przy wpisie zapłaciła jakąś kwotę 'na dotację'. Byłam w stu procentach pewna, że to nie jest obowiązkowe, ale po tym co napisałaś jestem troszkę niepewna swegoNapisz proszę Nathalie, czy udało Ci się zapisać za darmo. Moje informacje mogą być niekatulane, bo zapisałam się jakieś 2 lata temu. Wtedy takich cyrków nie było...
Pozdrawiam -
Gobarakago > 30-04-2011, 16:17
[quote name="blondi"]ja też polecamkilka razy skorzystałam z nocowania u ludzi z CS i jestem bardzo zadowolona....wiadomo, że trzeba być ostrożnym, ale z mojego doświadczenia jak na razie same pozytywne doświadczenia wynikły, i nie wiem jak to ująć, ale odkąd nocuje na CS każda podróż jest podwójną przygodą- bo z jednej strony zwiedzanie miejsc, ktore sie chciało zobaczyć a z drugiej strony taka niespodzianka co zaproponuje ci twój/twoja host/ka :lol:[/quote]
Bardzo dobrze powiedziane -
Nathalie > 30-04-2011, 17:07
Niestety, powinno sie zapłacić;( w inny sposób poznam ludzi ze Szwajcarii -
Piotr > 30-04-2011, 17:20
Chyba trzeba abonament jakiś płacić żeby móc widzieć e-maile danych osób do których zamierzamy napisać.Tak jak ze stronami na których szukamy hostfamily,ale to tylko moje domysły nie wiem jak jest i czy trzeba płacić,ale co teraz mamy za darmo nic. -
Nathalie > 30-04-2011, 17:31
No niestety... Ale zawsze są inne formy komunikacji -
Gobarakago > 30-04-2011, 17:40
Hej , trochę mnie zmarwiłaś tym co napisałaś. W prawdzie moge powiedzieć na 100 % , że żadnego abonamentu nie ma, bo ja korzystam bez ograniczeń bez tego. Jednak możliwe jest faktycznie, że wprowadzono jakieś małe wpisowe. Co by i tak było chamstwem z racji 'pokojowej misji projektu'. Na stronie wyraźnie jest napisane: '
Not only will we never charge for members to use the site, CouchSurfing's terms of use also forbid any commercial activity from occurring on the site' .
Źródło : http://www.couchsurfing.org/help.html
Wydaje mi się, że opłata o której mówisz jest opcjonalna i jakoś można ją ominąć. Nie wiem jeszcze jak, ale się dowiemA jak się jednak okaże, że płacić trzeba to też dam znać. Postaram się niebawem dorwać kogoś , kto się zapisywał ostatnio i zapytam o szczegóły -
Nathalie > 30-04-2011, 17:42
Ok, dzięki, może ja cos złe zrozumiałam
Ps. Piotr, jak idą poszukiwania(;? -
dosiunia > 30-04-2011, 17:50
jak to mówi moja babcia - teraz to już w pysk za darmo nawet nie dostanieszno ja też potwierdzam, że korzystam w pełni za darmo, także szukajcie dziewczyny! -
Gobarakago > 01-05-2011, 17:52
[quote name="dosiunia"]jak to mówi moja babcia - teraz to już w pysk za darmo nawet nie dostanieszno ja też potwierdzam, że korzystam w pełni za darmo, także szukajcie dziewczyny![/quote]
No właśnie . A Ty jak dawno temu się zarejestrowałaś?