• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Co robić?!?!?!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Co robić?!?!?!

• Co robić?!?!?!
  • Re: Co robić?!?!?!

Piotr > 13-04-2011, 16:02

Ja planuję do USA z CC od Lipca najlepiej,ale wiem jak to jest z facetami sam trochę szukam głównie na greatau-pair tam dużo rodzin z USA(żadna nie chce z programu).Też zastanawiam się nad europom nie ciągnie mnie na siłę do USA.Jest tyle wspaniałych miejsc w Europie tym bardziej można na święta do domu zawitać.Rodzina może przylecieć taniej będzie niż do USA,oczywiście jak by to był wyjazd roczny.Myślałem o Holandii tak na poważnie,jest taki plus że można samemu wyjechać tylko z rodziną się dogadać(bo to UE),no zobaczymy.Też fajnie by było rok spędzieć w Hiszpanii,tylko że ja 3 lata temu miałem doczynienia z hiszpańskim rok się uczyłem teraz już pusta w głowie nic nie pamiętam.Muszę podjąć męską decyzję,na pewno wyjazd do USA by mnie usamodzielnił bym mógł liczyć głównie na siebie.Ja się rodziną nie dziwię że preferują female au-pair jak bym był na ich miejscu też bym tak wybierał.

Cóż można poszperać poszukać rodziny z tych krajów które wymieniłem.Jak bym znalazł rodzinę dosyć otwartą i taką normalną,z którą można iść na kompromisy,to raczej bym się nie zastanawiał.Do USA można wyjechać do 26 czy 27 roku życia więc jeszcze mam dużo czasu,a doświadczenie jako au-pair może referencje od rodziny wtedy można by było i do USA.Ty masz rodzinę,ale dylemat czy jechać czy nie,a ja to nic nie wiem,uważam że dobrze robię nie czekam aż CC mi znajdzie rodzinę.Mam doświadczenie w opiece angielski chyba ok. jeżeli mnie przyjęli do programu, zdjęcia z dziećmi,viedo.Jak będę biernie czekał to się nie doczekam wolę działać,mogę poświęcić na to ``au-perowanie`` nawet do 3 lat,(ale nie na szukanie rodziny tylko na bycie au-pair).Ja jakoś się nie widzę w przyszłości w Polsce nie zrozumcie mnie źle kocham ten kraj,ale rządzących tym krajem nienawidzę.Nic nie robią żeby młodzi ludzie mieli perspektywy na przyszłość,tylko o swoje portfele dbają.

Mój brat cioteczny pracował w Holandii 2 lata z przerwami,znaczy 24 miesiące pracował.Teraz już jest w Polsce założył rodzinę nie planuje wyjazdu.Jak mi powiedział że przyszła mu informacja że jak dożyje do emerytury,będzie emerytem to będzie miał 200€ na miesiąc,sam widziałem ten papier.W Polsce trzeba pracować 35lat żeby tyle mieć,ręce opadają.Trochę zjechałem z tematu,dałem przykład że nie ma perspektyw na przyszłość w Polsce.

strawberries > 13-04-2011, 16:21

oj na roczny wyjazd do USA to ja tez planuję znaleźć czas ale chyba jeszcze nie teraz, w sumie musiała bym wziąć dziekankę, a nad tym muszę się jeszcze zastanowić i w ogóle. No na razie szukam rodzin i coś mi się wydaję, że jednak nie wrócę do ex- rodzinki, ale jeszcze dzisiaj pogadam z mamą, zobaczymy co mi poradziP chociaż cały czas była z tatą za moim powrotem tam

ale faktycznie Piotrze może być ciężko z uwagi, że jesteś facetem, ale pewnie Ci się uda rodzin jest cała masa

Aisling > 13-04-2011, 16:29

strawberries, widzę, że bardzo Cię ciągnie w świat! I dobrze Skoro nie jesteś pewna czy chcesz tam wracać, to nie ma co na siłę, żebyś później nie wyrzucała sobie przez całe wakacje, że mogłaś tam i tam pojechać, a znów jesteś w Hiszpani. Musisz wybrać pomiędzy dwoma ryzykami - niezadowoleniem i nudą powiedzmy, a możliwością, że nie znajdziesz rodzinki. Choć i tak jestem prawie pewna, że wybierzesz to drugie, haha. I powodzenia w poszukiwaniu!

Nathalie > 13-04-2011, 17:12

a ja wybrałabym stateczność. Wiadomo, co Cię czeka. Podróżować możesz zawsze później

Yoanna > 13-04-2011, 18:00

pozniej, pozniej, po co odkladac to na pozniej? zycie jest za krotkie!

zlosnica > 13-04-2011, 21:13

Jedź, zwiedzaj, odkrywaj- póki możesz później to nie wiadomo co się przydarzy, ja też miałam takie ambitne plany na "później" i znalazłam sobie faceta w Polsce i wszystkie plany wzięły w łeb Także jedź póki możesz, bo później to może być za późno

tosia_ > 13-04-2011, 21:14

Popieram dziewczyny, ktore doradzaja Ci wyjazd gdzies indziej! W Anglii oraz Irlandii naprawde dosc latwo znalezc rodzinke, takze zycze powodzenia!

Piotr > 14-04-2011, 16:58

[quote name="tosia_"]Popieram dziewczyny, ktore doradzaja Ci wyjazd gdzies indziej! W Anglii oraz Irlandii naprawde dosc latwo znalezc rodzinke, takze zycze powodzenia! [/quote]

Może i łatwo znaleźć rodzinę na wyspach ale jak się jest kobietą mi chyba zostanie CC do USA a chciałem się do proworku i do Holandii lub Hiszpanii.Moje doświadczenie jest dość duże,maja takie wymogi że raczej się nie załapię już myślałem powiedzieli że jest szansa napisałem aplikację.Tu klops napisali mi że nie przyjęta trochę

mission impossible znalezienie rodzinki.Szukanie na własną rękę z au-pair com.net , au-pair.com i greatau-pair stoję w miejscu.Dziewczyny macie jakąś dobrą radę która mogła by mi pomóc znaleźć rodzinę bym był wdzięczny.

Jakoś na wyspy bym nie chciał wolał bym Holandię,aczkolwiek chcę wyjechać więc jak by nic nie było to lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu.Czyli i na wyspy bym się pisał tylko żeby rodzina była normalna.

Dajcie jakąś radę już myślałem że prowork znajdzie mi rodzinę,chyba trzeba być studentem pedagogiki lub absolwentem.Też warunkiem był wolontariat bym się załapał,nie wiem pogadam z nimi.

Może są jakiś programy w Polsce które znajdą rodzinę dla faceta,może samemu szukać,a jak wy zlaleźliście może mam zły profil może nie odpowiednie zdjęcia.Video się nie chce załadować na żadnym z wyżej wymienionych stron.

Mieliście skany prawka referencji na takich stronach jak au-apircom,net??

Myślę że wszystko robię dobrze (dyskryminacja ze względu na płeć ).

Nie jest to zawsze oczywiste że female au-pair są bardziej odpowiedzialne i odpowiednie,ale ja się rodzina nie dziwię też bym tak wybierał.Ja jestem uparty muszę znaleźć rodzinę,liczę na waszą pomoć dajcie jakieś dobrę rady z góry dzięki.

strawberries > 14-04-2011, 18:09

No w sumie chyba Twoim problemem jedynie jest właśnie płeć, i sądzę, że nic nie możesz z tym zrobić, no chyba, że zmienisz ją 8) oczywiście żart! ja nie wrzucałam żadnych referencji tam, nie wiem jakoś wolę nieP ale jeszcze nie znalazłam rodzinki na stronach, więc może też nie mam atrakcyjnego profilu dla rodzin :?

tosia_ > 14-04-2011, 20:32

@ Piotr

Fakt, nie znam zbyt wielu male au-pair, ale nie poddawaj sie! Jestem pewna, ze w koncu cos znajdziesz. Napisze Ci na priv (jesli ktos inny chce rowniez, prosze pisac) grupy na facebooku, gdzie czesto umieszczane sa ogloszenia, ze rodzinka poszukuje au-pair albo, ze ktos zostawia swoja rodzine i szuka kogos na swoje miejsce (czesto zdarzaja sie tam posty wlasnie od facetow). Takze glowa do gory!

A jesli chodzi o wrzucanie referencji na swoj profil. Nie wydaje mi sie to koniczne, tzn. jesli rodzinka bedzie chciala, to zapewne poprosi i zawsze jest opcja wyslania na maila. Na profilu mozna tylko napomknac, ze takowe referencje sie posiada.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna