• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Pomóżcie!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Pomóżcie!

• Pomóżcie!
  • Re: Pomóżcie!

aniolek > 04-04-2011, 22:05

nooo pakoj walizki i spadaj stamtad.... bo az mi sie nie dobrze robi jak slucham o takich ludziach

zlosnica > 05-04-2011, 1:17

Oni wyjeżdżają dzisiaj? W takim razie pakuj się (spakuj WSZYSTKO) i jedź do brata. Jeśli rodzina wyjeżdża na dwa tygodnie, a Ty masz dostać wypłatę 10., to kto ma Ci zapłacić? Dziadkowie? Jeśli tak, to pojaw się w ich domu 10. kwietnia z bratem i poproś o swoje pieniądze, powiedz, że rezygnujesz z pracy i tyle. Coś czuję, że przy Twoim bracie nie będą aż tak pewni siebie. Aha, no i ja wykłócałabym się o całość, a nie połowę, co to w ogóle za pomysł, żeby płacić połowę, a później oddawać? Nieźle to sobie wykombinowali, nie ma co. Ależ bym im zrobiła pozytywny PR w okolicy... już nigdy by nie znaleźli au pair;]

Uciekaj stamtąd bez słowa, nie oglądaj się na nic, tym ludziom się w du.pach poprzewracało!

young_lady_88 > 05-04-2011, 18:12

[quote name="garbysiaa"]Wiecie co? W tym momencie mam ochotę spakować swoje rzeczy i po prostu wyjść. Jest mi strasznie przykro...

Dziadek rozlał sok, który stał w szklance na stole. W pierwszej kolejności stwierdził, że to moja wina...bo zostawiłam szklankę na stole ... ?! Powiedział, żebym to posprzątała...nie wiem czemu ale to zrobiłam.

Okazało się jednak , że niedokładnie ...więc zawołał mnie wręcz nakazał to poprawić. I wtedy coś we mnie pękło i powiedziałam, że nie czuję się zobowiązana to sprzątania tego ... Zrobił mi wielką awanturę ...

A poza tym jak wracałam dziś ze szkoły z dzieciakami, rozmawiałam z jedną kobietą , która powiedziała mi że jestem 4 au pair tej rodziny od początku roku.

Więc , chyba jednak to nie ze mną jest coś nie tak....[/quote]

dziewczyno co Ty tam jeszcze robisz?????!!!!

zrozumialabym, gdybys nie miala dokad pojsc, ale jesli masz w tym samym miescie brata??

wybacz szczerosc, ale jak mozna miec takie niskie poczucie wlasnej wartosci? zeby sie dobrowolnie meczyc? myslisz, ze na to zasluzylas czy co?

ta sprawa ze niby odkladaja dla Ciebie pieniadze, raczej na to nie licz. po tym co oni wyprawiaja juz zorientowalas sie chyba jaka ta rodzina jest 'uczciwa'. to zwykly szantaz, chca zebys robila im za sluzaca jak najdluzej bo inaczej stracisz pieniadze. zaloze sie, ze nigdy nie mieli zamiaru Ci zaplacic wiecej niz placa teraz. Czy Ty Jestes dzieckiem czy co zebys nie umiala odlozyc pieniedzy w banku, tylko oni musza za Ciebie oszczedzac? Ogarnij sie, przejrzyj na oczy i idz mieszkac do brata. W miedzyczasie poszukaj normalnej rodziny. Gorzej byc nie moze wiec nastepna rodzina MUSI byc lepsza, glowa do gory i nie poddawaj sie Po prostu zmien rodzine.

radzio > 06-04-2011, 16:46

jak to czytam, to aż pięść się sama zaciska... Przegieli na całej lini... Tej kasy nie ma co im darować, przepracowałaś u nich msc - pieniądze Ci się należą, na Twoim miejscu wziąłbym brata i jakiś jeszcze jego znajomych i poprostu podjechałbym do nich, myślę że dla tych 450 funtów które Tobie należą się już nie beda tacy "mądrzy". Jak tak można traktować au pair? masakra A tak wogóle to w której częsci Londynu jesteś?

pozdrawiam

Kasia2027 > 06-04-2011, 23:28

Tak , uciekaj !! Ja miałam podobny problem, chciałam zwiać juz po 3 tygodniach ale jakoś bałam się im powiedziec

i tylko się męczyłam, płacząc w poduszkę. Dlatego teraz mogę Ci tylko poradzić:

1.spakoj się

2. powiedz im

3.poproś o wypłatę ( jesli nie dadzą, to powiedz że przyjdziesz tego 10 kwietnia)

4. pomachaj im na pozegnanie ( ja jeszcze powiedziałabym im jak się u nich czułam )

POWODZENIA 3 MAJ SIĄ

LINKA1 > 27-06-2011, 11:51

[quote name="awmygod"]
    [quote name="garbysiaa"]Wiecie co? W tym momencie mam ochotę spakować swoje rzeczy i po prostu wyjść. Jest mi strasznie przykro...

Dziadek rozlał sok, który stał w szklance na stole. W pierwszej kolejności stwierdził, że to moja wina...bo zostawiłam szklankę na stole ... ?! Powiedział, żebym to posprzątała...nie wiem czemu ale to zrobiłam.

Okazało się jednak , że niedokładnie ...więc zawołał mnie wręcz nakazał to poprawić. I wtedy coś we mnie pękło i powiedziałam, że nie czuję się zobowiązana to sprzątania tego ... Zrobił mi wielką awanturę ...

A poza tym jak wracałam dziś ze szkoły z dzieciakami, rozmawiałam z jedną kobietą , która powiedziała mi że jestem 4 au pair tej rodziny od początku roku.

Więc , chyba jednak to nie ze mną jest coś nie tak....[/quote]

Oni są nienormalni! Uciekaj od nich zanim sie psychicznie wykończysz [/quote]

dziewczyno uciekaj jak najszybciej ..jakies szajbusy!

anika1992 > 27-06-2011, 13:40

juz koniec czerwca.. jak sie sprawa rozwiazala? ucieklas? zostalas? co z wyplata? napisz na forach o tzej rodzince, zeby nikt inny sie nie nacial...

carly15 > 28-06-2011, 21:05

no własnie tez sie zastanawiałam co i jak, daj znac jak zyjesz

rosario > 28-06-2011, 21:42

[quote name="carly15"]daj znac jak zyjesz[/quote]

i czy w ogóle...

bo z takimi psycholami to nigdy nic nie wiadomo, naprawdę
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia