• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

2 pytania ;)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• 2 pytania ;)

• 2 pytania ;)
  • Re: 2 pytania ;)

lolka > 28-02-2011, 20:26

[quote name="89dzoana89"]Pamietaj ze najwaxzniejsza jest rodzinka!![/quote]

To prawda !!!

Mam jeszcze pytanko dot. szkoły językowej. Czy wyjeżdżając na summer au pair to też działa ? I czy pokrycie jej kosztów zależy od dogadanie się z rodziną ?

I jeszcze czysto teoretycznie, czy możliwe jest złapanie jeszcze dorywczej pracy ? Czy to w ogóle zdaje egzamin, czy nawet nie warto sobie tym głowy zawracać ? Mówię o przypadku, np. kiedy rodzina się na to zgodzi...

karolinka > 28-02-2011, 20:53

wydaje mi sie, ze bedac summer au pair masz malo wolnego czasu w ciagu tygodnia.. bo dzieci maja wolne od szkoly, wiec Ty sie musisz nimi zajac, co jest oczywiste.. w czasie wakacji wydaje mi sie, ze pracuje sie tyg ok 40h.. bo od rana do wieczora/popoludnia jestes z dziecmi.. ale mozesz zarabiac dodatkowo na babysitting'ach, sprzataniach np u znajomych hf lub nawet jak sie dogadasz z hf, zeby dodatkowo placili Ci za sprzatanie..

co do szkoly jezykowej to chyba zalezy od rodziny, musisz sie wypytac

Yoanna > 28-02-2011, 23:58

z tym ze w koledzach malo kiedy sa kursy wakacyjne, w moim nie bylo. a w szkolach jezykowych co maja nabory co tydzien to jest naprawde drogo..

lolka > 22-04-2011, 18:13

HEj dziewczyny, mam pytanko, anie chciałam zakładać nowego postu.

Host family pyta się mnie jakie są moje oczekiwania jeśli chodzi o pocket money. Dwójka dzieci 2 i 3 lata. Ile powinnam zaproponowac, żeby nie wyjść głupio, a z drugiej strony żeby nie zaproponowac za mało ?

Nathalie > 22-04-2011, 19:07

A co z poprzednia rodzinka??

lolka > 22-04-2011, 22:26

U mnie to normalnie jak w telenoweli :/

Juz pare razy traciłam całkowitą nadzieję, a nagle znowu oferta, jak w kalejdoskopie normalnie. Wrzodów żołądka można się nabawić :/

Rodzinka e mnie zrezygnowała, bo wybrali jakiegoś faceta, później druga się zgłosiła i też zrezygnowała, bo wybrali panią uczącą w przedszkolu z 5 letnim prawem jazdy. No więc myślałam, że już koniec ze mną, a moja oferta to dno i trzy metry mułu. Aż tu nagle znowu dwie rodzinki się zgłosiły ( no niby więcej na au-pair world), ale to coś mi się wydaje, że to taki "pchli targ", całkiem fajna sprawa, ale tak wszystko się tam szybko dzieje, tu ktoś pisze, tu ktoś odrzuca, tu ktoś akceptuje, normalnie zaczynam się gubić. I tak już sama nie wiem, czy rozmawiać ze wszystkimi, a w praniu wyjdzie na kogo się zdecyduje, albo kto na mnie ostatecznie, czy odrzucać rodzinki. Macie w tym jakieś doświadczenie ? Czy rodzinki wstępnie co drugiej au pair akceptują zgłoszenie i później kto pierwszy ten lepszy, czy jak to działa ?

Nathalie > 22-04-2011, 22:52

To jiest loteria. Musisz przedstawić sie z jak najlepszej strony. Ja wysłałem tyle swoich ofert, ze już nie pamietam ale po 4 miesiącach znalazłam host famile

lolka > 26-04-2011, 23:39

Znowu ja wam głowę pozawracam

A więc, pewna rodzinka z Hiszpanii się na mnie zdecydowała ( dość szybko), bo po jednej rozmowie na skype, no ja powiedziałam, że jeszcze się zastanowie. No ale idę zakomunikować to moim rodzicom, a moja mama nagle ( a skąd wiesz czy to nie jakaś agencja ? co oni tak szybko , pojedziesz i przepadniesz itd. itp) No i jak mam ją teraz zapewnić, a przy okazji sama się upewnić na ile oni są wiarygodni, macie jakieś własne sposoby na sprawdzenie wiarygodności rodzinki ?

zlosnica > 27-04-2011, 0:38

Powiedz o tym hostom, myślę, że zrozumieją i pogadajcie jeszcze raz na skype, niech Twoja mama będzie świadkiem tej rozmowy, może jak zobaczy "Twoje" dzieci, to się uspokoi Ewentualnie poproś ich o zdjęcia, kontakt do poprzedniej au pair i poszukaj ich dokładnego adresu w mapach google, powinnaś móc z całkiem bliska obejrzeć ich dom

chorągiewka > 05-05-2011, 4:05

hej

chciałabym się dowiedzieć, jak to jest z opłatą za podróż do colegu? nie mogę tego znaleźć w mojej umowie z P
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna