• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

wakacje z host family?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• wakacje z host family?

• wakacje z host family?
  • Re: wakacje z host family?

rosario > 20-02-2011, 16:33

monti89, a gdzie jedziecie?

monti89 > 20-02-2011, 18:08

na Malediwy heh

Schmetterling > 20-02-2011, 20:15

Ja bym jechala w ciemno. Podroz za free i mozliwosc zobaczenia nowego miejsca. Nawet jak by mi kazali sie zajac dziecmi, to bym sie nie zastanawiala.

kallan0 > 20-02-2011, 22:38

Na Malediwy też bym się zdecydowała "w ciemno"! Zawsze to możliwość poznania nowego miejsca a druga okazja może się już nie trafić na wyjazd tam. Trzeba brać co dają. :lol:

monti89 > 20-02-2011, 22:50

Kallan0, mówisz: darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda... haha, no może i tak. Zobaczymy jak to będzie. Najlepsze jest to, że tu zajmuje się 1 dzieckiem, a na wycieczce będę miała dwójkę... yh

kallan0 > 20-02-2011, 23:01

Dokładnie, jak dają to się bierze. Może na tą 2 trzeba spojrzeć z tej dobrej strony... będzie łatwiej się zająć 2 bo nowe zabawy można wymyślić dwójce i czasami jedynak nie będzie wisiał tylko nad tobą żebyś się z nim bawiła ale może skorzysta z towarzystwa. No ja nie wiem jak to tam wygląda ale zawsze łatwiej jest w życiu optymistą. :lol:

Yoanna > 20-02-2011, 23:15

ja tez bym jechala w ciemno, 8 dni to nie wiecznosc, a malediwy ahhhhhhhhhhhhhhhhh

aniolek > 21-02-2011, 4:26

[quote name="malaika"]
    [quote name="aniolek"]eee to ja bym chyba nie pojechala zapytaj czy bedziesz pracowac czy to beda twoje wakacje bo to istotne! jeszcze gotowi Cie wykozystac :evil: a poza tym przeciez mozesz miec swoje plany co nie [/quote]

dziwne podejście. jedziesz po to, żeby pomagać. tak czy siak jesteś "w pracy". jak oni wyjeżdżają to też jedziesz. nie po to mają au pair prawda? chyba, że wyraźnie ci mówią, ok wyjeżdżamy na wakacje, jak chcesz możesz jechać z nami. dlatego praca au pair jest dosyć niewdzięczna.[/quote]

tak tylko czasami rodziny biora na wakacje a potem okazuje sie ze zapierdzielasz...

wiec niewiem czy to dziwne podejscie :?

Yoanna > 21-02-2011, 14:13

no to dlatego trzeba o wszystko zapytac. ja wiedzialam, ze bede wiecej pracowac godzin i dni, ale tez wiecej zarabialam bedac na wakacjach

Sake > 21-02-2011, 18:14

Moi postawili mnie przed faktem wyjazdu już na drugi dzień po przyjeździe...

Mam z nimi jechać do Północnej Karoliny. (Podróż samochodem 10h w jedną stronę) Nie wiem co będę robić na miejscu ale w tym czasie wypadają moje urodziny. Nie powiem żebym była zachwycona tym pomysłem właśnie z uwagi na urodziny, które chciałam spędzić po swojemu a nie z dala od nowo poznanych znajomych w totalnie obcym miejscu...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna