• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Operki z Angli poszukiwane!!!!!!!!!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• Operki z Angli poszukiwane!!!!!!!!!

• Operki z Angli poszukiwane!!!!!!!!!
  • Re: Operki z Angli poszukiwane!!!!!!!!!

fenka > 06-03-2004, 23:12

Masz racje co do ryzu. Moi tez maja to urzadzenie. I jadlam go tez z groszkiem - pychota. Mozna sie od nich troche nauczyc co z czym jesc.

zocha > 13-03-2004, 16:30

A ja byłam prawie 3 miesi?ce summer au-pair w Oxfordzie i tam moje dzieciaki (4szt) bardzo lubiły chesse-souce - tj takie co? z mleka, zółtego sera i makaronu. poza tym zjadały mnóstwo fast foodów. Na pocz?tku Hastmum zapytała co lubię szczególnie i nigdy mnie nie namawiała do wspólnyhc posiłków. Spagetti w ich wykonaniu wygl?dało nieco mało apetycznie a pierwszy wspólny obiad (pieczone ziemniaki, jadnięcina z dżemem) najbardziej podobał mi się w chwili kiedy podano ciasto czekoladowe. No cóż na szczę?cie ja dobrze gotuję...

Gość > 14-03-2004, 0:38

zosiu podaj no ten przepis na to co te twoje dzieci lubily tak bardzo- jak ty to niby robilas to z mleka zoltego sera i makaronu. aha i ja niby nie jadam miesa ale na opis mnie odrzucilo- jagniecina z dzemem???????? aha i jeszcze jedna rzecz o anglikach- maja obrzydliwy chleb. jak ktos wie czy w londynie- i gdzie of kors- mozna kupic normlany dobry polski chlebek to browara stawiam. ;DDDD

Zocha > 15-03-2004, 18:33

no a teraz mój popisowy przepis na children's tea: w rondelku topisz trochę masła, dolewasz mleka i jak zacznie się gotować wrzucasz starty żółty ser. Makaron zalewasz powstałym sosem - szczerze mówi?c niespecjalnie smaczne. Inne potrawy które "moje" jadły to: zapiekanki z serem i szynk?, pizza (same j? robiły i nawet nauczyłam je potem posprz?tać); Moja hostmama sprawdzała (my?lała że nie słyszę jak ich pyta) czy dałam im marchewkę (jeden gotowan?, mała surow?), owoce. A koleżanka mówiła mi że baran może być smaczny - i ja w to wierzę tylko zdaję sie moi Anglicy nie potrafili utrafić w moje gusta (a ja tak nie specjalnie wybrzydzam). Children's tea trwało zwykle 30 min (w tym czasie rzadko mogły ogl?dać tv) i około 18 k?piel i spać. Usypianie trwało kokło 1 godziny. Oczywi?cie przez telefon hostrodzice nic nie mówili na ten temat ale okazało się inczej. Muszę przyznać - rewelacyjnie czytam po angielsku mimo że rozumiem z reguły co drugie słowo. No to na razie

ewelina > 16-03-2004, 18:08

hej bylam au pair w londynie, paula jest moja przyjaciolka i wlasnie wracam do polski gdyz mialam duze problemy.Wiec musisz uwazac na jaka rodzine trafilas (chodzi o pochodzenie), ja bylam u Nigerijczykow na poczatku spoks a potem koszmar dlatego zglosilam sie do agecji o pomoc i tu zaczely sie komplikacje naprawde. Dokoncze kiedy indziej> Pamietaj ze jak chodzi o agencje na miejscu lepiej bys sie kontatkowala z polska agencja

Paula > 18-03-2004, 17:18

Witam!

Rzeczywiscie Ewelina to moja przyjaciolka. I rzeczywiscie miala spore komplikacje. A to wszystko z winy tutejszej angielskiej agencji, ktora chciala zwalic pozniej wine na moja kolezanke. A agencja w polsce chyba uwierzyla agencji tutejszej. Takze dziewczyny uwazajcie i nie dajcie sobie wcisnac siana. Badzcie asertywne.

Bye

koleżanka > 25-03-2004, 15:02

Ja rowniez bylam u rodziny nigeryjskiej i rowniez mialam spore klopoty z rodzina! Miałam psychiczna host-mame.To co przezylam bylo istnym koszmarem.Pilnujcie sie dziewczyny!

Paula21 > 30-04-2004, 22:37

Zocha mam pytanko jak wygl?dał twój poziom angielskiego przed wyjazdem, ja wyjeżdżam na wakacje i trochę mnie to wszystko przeraża czy sobie poradzę bo miałam przerwę w nauce języka

myszka > 27-08-2004, 20:43

Hej! Zocha mozesz mi powiedziec czy w okolicy poznalas jakies au pairki?

Kierlajn > 19-05-2009, 16:44

stare forum ,ale wciaz aktualne patrz tytul

poszukuje, chetnie sie spotkam
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia