• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Male Au Pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Male Au Pair

• Male Au Pair
  • Re: Male Au Pair

Nathalie > 30-05-2011, 15:33

Jest was bodajże 5 w naszym operkowskim gronie witamy w naszym gronie gdzie chcesz jechać?

T0mku > 31-05-2011, 1:28

Do USA

Mbaranskyy > 28-08-2011, 20:32

Witam serdecznie

Mam na imię Michał, mam 19 lat.

Wyjazd do Stanów Zjednoczonych od wielu lat jest moim marzeniem ale do tej pory jakoś nie mogłem odnaleźć perspektyw, żeby polecieć za ocean. I wtedy przypadkowo, czytając jakieś artykuły o wyjeździe do USA trafiłem tutaj. Wgłębiłem się w temat Au Pair, bardzo dużo czytałem lecz niestety nie trafiłem na informacje dotyczącą możliwości skorzystania z takiego wyjazdu przez mężczyznę.

Wiem, że doświadczenie w opiekowaniu się dziećmi jest czymś mocno poszukiwanym wśród rodzin biorących udział w programie i jeżeli chodzi o to bez najmniejszych wątpliwości mogę powiedzieć, że już kilka lat w tym siedzę

Oczywiście nie byłoby żadnego problemu z udokumentowaniem tego w wielu rodzinach z dziećmi.

Więc moim jedynym pytaniem jw. czy mężczyźni mogą brać udział w programie Au Pair?

Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam

Michał

hellomaurice > 28-08-2011, 20:40

Bardzo dużo czytałeś, i nie znalazłeś informacji? Pierwsze lepsze źródło, strona culturalcare.pl

Czy chłopcy też mogą się zgłaszać?

Tak, ale w przypadku chłopców oczekiwanie na wyjazd trwa trochę dłużej. Amerykanie preferują dziewczyny jako opiekunki do dzieci. Zdecydowanie istotne jest tutaj doświadczenie w opiece nad dziećmi - im więcej i bardziej różnorodne tym lepiej. Solidna aplikacja dla chłopaka to podstawa znalezienia rodziny!

Mbaranskyy > 28-08-2011, 21:03

Oo, wielkie dzięki. Mniej więcej właśnie takiej odpowiedzi się spodziewałem - będzie ciężko ale jest szansa wiec zdecydowanie warto próbować.

Jeszcze raz dziękuje

Patty > 28-08-2011, 21:15

Jeśli nie Stany to w Szkocji są rodziny, które zatrudniają mężczyzn jako au pair.

hellomaurice > 28-08-2011, 22:17

Jasne, że warto, na forum mamy zresztą kilku "au pair boys", i z tego co się orientuję wcale nie jest tak trudno wyjechać Najlepiej skontaktuj się z którąś agencją, oni ci wszystko wytłumaczą.

Onruu > 21-08-2012, 4:34

Jak w temacie, czy jest nam trudniej zostać Au Pair ? znaleźć rodzinę która nas zatrudni ?

Efka87 > 21-08-2012, 9:13

Tak, jest trudniej, ale jest to jak najbardziej możliwe!

Tymoteusz > 21-08-2012, 18:26

Hej, jestem nowy na Waszym Forum, a nie zauważyłem tematu z powitaniami, więc niejako z okazji pierwszego posta witam wszystkich : )) .

Zdaję sobie sprawę, że pewnie były podobne pytania, ale mam nadzieję, że nikt się na mnie nie pogniewa, jeśli założę ogólny temat. Ale do rzeczy poważnie zastanawiam się nad wyjazdem do USA w ramach programu Au Pair. Tylko tutaj następuje pytanie, jak jest z Rodziną dla Au Pair Chłopaków, czy jest w ogóle możliwy taki wyjazd? Ewentualnie, która agencja pomoże mi/Nam z taki wyjazdem (uprzedzając nie jestem podstawionym reklamodawcą, tylko pytam, bo nie wiem, czy są jakieś może ograniczenia, regulaminy, etc.)?

Ostatnie pytanie jest już bardzo na luzie widziałem na Forum temat miłosny na temat życia uczuciowego podczas wyjazdów, pracy, nie wiem, czy Wy Kobiety, może jakiś Chłopak podpowie, jak jest z życiem osobistym Chłopaka podczas pracy Au Pair, czy jest możliwe poznania kogoś, poznania Dziewczyny?

Jak wygląda wtedy życie z pozostałymi Au Pair w okolicy, jeżeli chodzi o spotkania, wyjazdy? Z tego, co czytałem na Forum można zauważyć, że spotykacie się co, jakiś czas, spędzacie wspólnie czas moim zdaniem jest to bardzo fajne, ale co gdy pojawia się Au Pair Chłopak : D ?

Nie chcę Was zamęczać moją wiadomością, bo i tak już sporo tego wyszło, także ewentualne inne pytania zachowam na później, a gdyby ktoś miał wiedzę, chciałby się nią podzielić to zapraszam do dyskusji w temacie.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna