-
-
Re: Jak wygląda sprawa z zapisaniem sie na kurs w UK?
Flower.Power.Diva > 10-01-2011, 14:02
[quote name="sgalazka1985"]Wiadomo, że nie każdej się trafi taka okazja. a co do ustaleń z rodziną co do opłat za kurs: jak powiedzą, że opłacą to będzie to gdzieś na piśmie ujęte np. w umowie? żeby później na miejscu nie powiedzieli czegoś innego.[/quote]
No dokladnie, najlepiej odrazu to gdzies zapisac i dowiedziec sie co, jezeli nie dotrzymaja tej czesci umowy, bo na przyklad w ciagu roku stwierdza, ze jednak ich na to nie stac.
No to trzeba miec fart z tymi zajeciami po prostu, bo teraz wiekszosc juz niesponsoruje Au Pair z tego co sie dowiedzialam (mowie o szkolach) :wink: -
Re: Jak wygląda sprawa z zapisaniem sie na kurs w UK?
Aśśśś > 13-01-2011, 16:56
Jak juz dziewczyny pisały szkoły sa płatne, czasem nawet dość się wysoko cenią, ja własnie dostałam szansę ( czekałam na nią 3 miesiace, gdyż owa szkoła była full) i wybrałam sie do collegu gdzie kończe naukę w czerwcu egzaminem ESOL - chyba to nie jest nazwa egzaminu, blee nie wiem,w każdym razie mam egzamin i jak zdam będe mieć jakiś przydatny papierek. Lekcje mam 2 razy w tyg. po 3 h i w sumie wychodzi mnie dużo taniej gdyż 343 funtów za 6 miesięcy, niż za chodzenie na kurs angielskiego,gdzie za tyle samo godzin zapłacić musiałam 210 funtów za miesiąc. tym sposobem straciłam troche grosza w sumie za nic. W kwestii dojazdu, to sama sobie opłacam bilety, a Hosci płacą połowe opłat za szkołę.